0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Böyle bir adamlardı ki yerleri asla dolmazdı. Bu yüzden ölümleri kocaman, tarif edilmez bir boşluk doğururdu. Evin direği yıkılır, güneş batar, sesler kesilirdi. Ev tenhalaşır, eşyanın üstüne derin bir sükut çöker, bahçeler boşalır, ağaçlarda yaprak kımıldamaz ve zaman durur... Büyük bir uğultu kaplardı her yanı. Sonra o dağları, tepeleri saran, ağaçların yapraklarını kıpırdatan, otları yana yatıran, suların yüzünde bir dalgalanma, bir üşüme meydana getiren çığlıklar duyulurdu: Babam öldüüü! O sesin yankısı gelirdi karşı dağlardan, derelerin çağıltısına karışarak gelirdi. Babam öldüüüü! Havada rastgele kuş sürüleri dolaşırdı. Koyu dumanlar yükselirdi göğe. Birbirini bastıran hıçkırıklar, kimsenin yüzüne bakmadığı çocuklar; çocuklarda korkular... Babamız böyle ölürdü, öldü mü! Babamızdan geriye boş bir ev kalırdı, sahipsiz... Hiçbir bedenin dolduramayacağı köşeler, hiçbir ele yakışmayacak âletler... Sahibiyle göçüp giden bir saltanat gibi büyüsünü yitirirdi her şey. Ondan kalan ne varsa, kendini kıskanırdı başka ellerden, yakışmazdı onlara. Ve ebediyen sahibini hatırlatıp durmak ister gibi mağrur, bakar dururlardı yerlerinden. Babasızlık, evin sahipsizliği, kapıların boşluğu, yolların ıssızlığı, yeni bir hayat gibi gelip yerleşirdi. Artık onun kokusunu, yüzünün ışığını arardık odalarda, eşyalarda elinin sıcaklığını yoklardık. Uzaktan gülümsediğini hayal ederdik, sıcak. Kapanmaz bir yaraydı ölüm aramızda. Derken, alıştığımızı sanırdık, yalan! Dokunsak kanardı yara[/quote]Arkadaşlar bana bir tek burası hitap ediyor galiba ama bu bile tam değil.Şuan 23 yaşındayım ama hala özlemi var içimde kocaman bir boşluk.Yasemin hanım çok güzel yazmışsınız ama bazı duyguları başkaları kadar içten hissedememişimdir.Çünkü hiç göremedim bu nedenle orada yazılan birçok duyguyu tadamadım,bilemedim.Arkadaşlar eğer babanız sağ ise küslük kırgınlık varsa lütfen gidin konuşun elini öpün,KIYMETİNİ bilin ,İnanın yokluğu çok zor,Onun nefes alıp vermesi gölgesi bile yeterlidir evde.
Başta kendi babam olmak üzere bütün babaların babalar gününü kutlarım, Allah kimseyi babasından ayrı koymasın.
baba olmak zordur hani mafya babası olmak gibi sonuçta oda bir baba(bekarlar için bu sözlerim) ama güzel tarafı şu artık bizimde babalar günümüz var herkesin babalar günü kutlu olsun