0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şimdi servisten geldim. Otomatik şanzıman yağımı değiştirdim. Bende BRC Lpg kiti takılı.Usta aynen şöyle dedi; "BRC ve Lovato iyi, Atiker falan çok aşındırıyor motoru. 40.000 km yapmışsın tüple. Sen de en yakın zamanda sibop ayarı yaptır yoksa üst kapağını sökeriz."Benden söylemesi.
Murat bey hangi kit takılı araçta?
avatardaki araca sübap ayarı oluyor mu?
Evet Kamil Abi oluyormuş. Avatardaki araç benim aracım ve usta üst kapağı sökülmüş bir tane gösterdi. Fincanlar varmış, bir süre sonra mesafeleri açılıyormuş falan . Anlamadığım için hıııı dedim
servis bana olmuyor demişti.
Bende lpg sebepli yapılacak onu belirteyim. İkamet neresi abicim?
kayseri. hidrolik bilmem ne sübapmış. Ayar olmaz mış. Zaten sorun olmazsa bozulmaz mış. hepsi onların söyledikleri.(12.000 km dir lpg var.(atiker) 59.000)
Hurşit bey eğer taktırmadıysanız vaz geçin atikerden. Taktırdıysanız hayırlı olsun. Bu arada sevinerek taktırın bence
benim aracım 94 model japon gli benimki voltran hiç sorun çıkarmıyor vede km de 0,14 kuruş yakıyor .bilginize
40.000 km yaptım lpg ile. Ara sıra benzinde de kullanıyorum. Usta atikeri çok aşındırıyor dedi. 40-50binde ayar yaptır dedi. Bende onun yalancısıyım . Birde servisten mi yapılmaz dediler?
lpg fakir karışım olmadığı sürece aşınma veya vereceği zarar markadan bağımsızdır. Fakir karışım olursa sübaplar erken gidebilir. yani atiker erken aşındırıyor vs tamamen hikaye.(sıvı lpg püskürten sitemleri saymıyorum) Yetkili servis ve bir kaç usta senin araca sübap ayarı olmaz demişlerdi.http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/2004-corolla-subap-ayari-yapilir-mi/Atiker konusunda da bizim 3. atikerimiz çok şükür en ufak bir sorun yaşamadık.
Kamil Bey, 600 tl yede lpg kiti var, 2500 tl yede. Konu sadece lpg nin fakir-zengin olmasından kaynaklansaydı, aradaki fark daha düşük olurdu. Konuyu okudum. Bir kişi direk yapılmaz demiş, sonra oda yapılır ama 40binde bir yapılmaz demiş. Sübap ayarı ihtiyacı, lpg nin kuru olması sebebi ile parçanın hareketliliğini bir süre sonra zayıflamasından kaynaklanıyormuş.Atikerleri kaç km kullandınız Kamil Bey?
Araçlarımızda kurşunsuz benzin kullanıyoruz ve kurşunsuz benzinin yağlama özelliği zaten yoktur. Normal şartlar altında lpg için üretilmeyen araçlarda tadilat gerekir. (sübap sübap gaydı vs çelik olanlarla değişmeli)Bu tadilatı bu gün yaptırırsınız veya 150.000 km sonra yaptırırsınız. Size kalmış.Kaan bey toyotada çalışıyordu ve hidrolik sübap ayara ihtiyacı yoktur diyen de o zaten. Yapılır diyen kimdir?Sübaplara zavar verme konusu sadece yakıtın zengin veya fakir olmasıyla ilgilidir(kullanım aşınmaları hariç) ve kalibrasyonu iyi yapılmayan tüm kitler için geçerlidir.Fiyat farkı malzeme kalitesi-edinme maliyeti-fiyat politikası-kar marjı-maldan faydalanma süresi-servis kalitesi vs vs ile ilgilidir.ben 12.000 km kullandım. Arkadaşım 60.000 km yi devirdi(atiker) 37500 km peugeot 307 kullandım ve onda da sorun yaşamadım. Tabii şansa da bağlı bu durumlar.Ben Atiker iyidir diye bunları yazmıyorum. Atiker vasattır ama lpg öcü değildir. İnsanları sömürmenin bir diğer yoluda sorunları frenlere kadar lpgye bağlamak.
Tadilatı şimdi veya 150.000 km sonra yapmaz bir anlam ifade etmiyor. Tadilat periyodik olmalı. şimdi veya 150.000 km sonra yapmak ne demek?Kaan Bey normal şartlardan bahsediyor. VVT-i Motorlarda kaç kişi LPG ile 80bin km den fazla yol yaptı ve kaçı sorun yaşadı? Bunu bilmiyoruz. Demekki lpg sebepli 60-80 binden sonra sıkıntı olabilir. Gözümün önünde LPG li 2005 corollanın motorunu indirmişlerdi. Kimin yapılır dediğini, Dumankaya Toyotayı arayıp sorabilirsiniz. Ben, bizzat, şahsen, kendim, kendi kulaklarımla duydum. Mesaj sayım artsın diye yazı yazmıyorum buraya .Fiyat farkındaki malzeme kalitesi ve maldan faydalanma süresi motora olumlu etki yapmıyormu sizce?Ben 44bin kullandım. 10-20bin sonra bir ayar tavsiye edildi.LPG ye öcü demedim. VVT-i motorda 44bindir kullanıyorum. Herşeyde olduğu gibi lpgde de dikkatli ve usulünce kullanılmalı. LPG 20 yıldır yaygın. Yeni olduğu için teknolojisi sürekli yenileniyor. Patent hakları var. Motorlar da aynı şekilde yenileniyor. İkisini sağlıklı bir şekilde değerlendirmek mümkün değil.Ayrıca LPG nin valfte sıkıntı çıkardığını duymuştum. Bir arkadaşımda lpg taktığından bu yana sileceklerin atlayarak sildiğini söylemişti.
Güzel kardeşim tadilat periyodik yapılamaz. Tadilat lpg gibi orjinalinde olmayan müdahale demek. Her yıl periyodik olarak lpg mi taktırmalıyız şimdi?