Gönderen Konu: 2005 Avensis yardım  (Okunma sayısı 6119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Avensis yardım
« Yanıtla #20 : Temmuz 02, 2010, 00:21:21 »
Eveeeet atkeri eledik.Yarın ustaya gider başka hangi markaları takıyor sorar birini taktırırım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 02, 2010, 00:21:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 02, 2010, 00:24:07 »
Bu arada geçenlerde Eren DEMİR adlı bir üye vardı.Yönetimle biraz problem olmuştu ne oldu bilen varmı.Konuları göremiyorumda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 02, 2010, 01:38:47 »
  Hurşit bey öncelikle aracınız hayırlı olsun.arkadaşlarım yukarıda sorunuza cevap vermişler.Avensis elegant modellerinde trc off düğmesi vardır.direksiyonun sol tarafında.çekiş veya patinaj kontrol diye tabir edilebilir.dügmeniz açıksa yani ekranda TRC OFF yanmıyorsa araç ilk hareketinde bu devreyi açar.sizde bunu sağ tekerden gelen tıkırt sesi ile duyarsınız.buna açarken rolanti hafi düşer.bu normaldir.patinajlı kalmak isterseniz düğmeyi kapatabilirsiniz.Bu düğme size yakıt tasarrufu ve yol tutuş kararlılığı sağlar.
  Lpg düşünüyorsanız stafanelli şiddetle tavsiye ederim.yakıt bölümünden konuyu takip edebilirsiniz.Ben ağrıda görev yapıyorum.Şuan arkadaşlarımla beraber 8 adet avensis var bizde.4 tane 2004 2 tane 2005 2 tane 2006. ben iki senedir kullanıyorum.yağını ve suyunu zamanında değiştirirseniz size hiçbir sorun çıkarmayacaktır.

Güle güle binin hayırlı olsun.Keyifli sürüşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 02, 2010, 01:54:39 »
Teşekkürler Murat bey.Trc yi kapatıp denememiştim bir deneyeceğim.Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 02, 2010, 17:50:16 »
ya hocam trc off düğmesini  kapatınca da gelebilir o ses. çünkü iki sistem daha var bu sistemi destekleyen. onlardan da gelebilir. ama sonuçta bi sorun değil, normal bi durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 03, 2010, 03:34:59 »
hurşit bey bende 2005 avensise BRC taktırdım arac benzinde gibi gidiyor gerçekten sıfır sorun tavsiye ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 04, 2010, 22:37:28 »
Uğur kardeş trc ile alakalı sesi anladım.Lakin devir saati kafamı kurcalıyor.Öncelikle şunu belirteyim,motor rolanti de çalışırken fanı açmaya yakın  bir ısıya gelince devir saati 800-1000 devir arasında gidip geliyor  Örn:sanki fanı açacak devir düşüyor ;açamayınca devir yükseliyor(Örneği benzetme yaptım) ve bu sürekli devam ediyor(belli bir süre sonra fan açılıyor).Senin aracında  rolanti çalışmasında  devir saati nasıl;sabitmi yoksa kareketli mi?.

Senin nezdinde tüm arkadaşlara; özellikle 2005-2009 arası avensisi olan arkadaşlara yazdım yardım edin lütfen,önce 2001 doğanım vardı.Aynı sorun onda da vardı bir türlü çözemediler ve bende sattım ,şans işte....dilerseniz telefonum:05052903572(türksel).Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 04, 2010, 22:39:20 »
Erdal kardeş yardım bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 04, 2010, 22:40:14 »
Murat kardeşim sorunlarımı yazdım yardım edersen sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 04, 2010, 22:49:57 »
Konuyu biraz daha anlatayım.geçenlerde aynı sorun için servise gittim,gaz kelebeğini temizledik başka sorun yok deyip gönderdiler.Servisden önce saatin hareket sıklığı az iken şimdi arttı.Araba rolantide çalışırken ve ısı yükselince (fan açma ısısına yakın ısıda) devir saati bir türlü durmuyor yerinde800-1000; 800-1000 gidip geliyor.Ve buna servis avensislerin kronik sorunu dediler.Bende sizlere soruyorum ki kronik mi değilmi öğreneyim diye.
Not:İlk çalıştırmada belli bir süre yapmıyor zaaten biraz ısınıncaya kadar 1400-1500 devirlerde çalışıyor sorun ısındıktan sonra çıkıyor.selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 05, 2010, 01:07:24 »
bu benimkinde ve tüm avensislerde olan birşey. araç biraz titreme yapıyor hatta. ama beni hiç rahatsız etmiyor. bu sistem biraz da yakıt ekonomisi için galiba. rölantiyi motor ısısına göre ayarlıyor. eğer sürekli rölanti devri değişmiyorsa, yolda durduğunda araç stop etmiyorsa sen de kafana takma bence. uğraştıkça aracın ayarı daha da bozulur. ha unutmadan, aracı bi süre kullandıktan sonra 800 devir gibi sabit duruyor benimki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 06, 2010, 09:10:29 »
Aynı sorun bende de var.Sorun yok.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 07, 2010, 14:02:34 »
hurşit bey vvt-i motorların hepsi öyle. bu üretici firmanın bildiği bişey varki bu şekilde programlamışlar. Sorun yok kazasız belasız sürüşler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 09, 2010, 22:49:02 »
Bu rolanti sorunu iyice kafamı bulandırdı ,bugün servise gittim.Aracın rolanti çalışmasının uzun yol sonunda veya kılimayı 5-10 dk çalıştırıp kapattıktan sonra aracın rolantisi 800-1000 devir arasında hiç durmadan gelip gittiğini; bu durumda iken 3-4 bin devire kadar gaz verip bırakınca düzeldiğini söyledim.... Sonuç olarak bir üst proğram yükledik; daha önce aynı sorunla gelen aracada aynısını yaptık sorun halledildi dendi.Kendimce ikna olmadım ama bakalım zaman gösterecek ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 10, 2010, 19:04:13 »
Hurşit Hocam, öncelikle problemin çözülebilmesi için problemi iyi tanımlamak lazım, ne zaman ortaya çıktığı, araçda en son yapılan değişikler nelerdir.
Problem tanımlanız;  """" Aracın rolanti çalışmasının uzun yol sonunda veya kılimayı 5-10 dk çalıştırıp kapattıktan sonra aracın rolantisi 800-1000 devir arasında hiç durmadan gelip gittiğini; bu durumda iken 3-4 bin devire kadar gaz verip bırakınca düzeldiğini söyledim. """"   gayet anlaşılır olmuş.

Bence doğru uygulama yapmışlar .BEnzer sorunun daha önceden kaydedilip çözümünün belirtilmeside, aynı çözümün benzer soruna uygulanması da, problem çözüm aşaması için oldukça doğru bir yaklaşım

Sonuç olarak, ECU resetlenmiş, üst program yüklenmiş, yüksek ihtimal sorununuz çözülür.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 11, 2010, 17:07:12 »
İnşallah Ekrem kardeş.Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 11, 2010, 17:22:57 »
Avensis yok ama ilk çıkan vvt-i toyotalardan var aynı şekilde ilk çalıştırmada 1350ye kadar çıkıyor sonra 650ye kadar düşüyor hatta motor ısındıktan sonra dururken sonuna kadar frene basarsanız biraz daha düşüyor (600 550 falan ama çok titriyor) arada kendi kendine 800e kadar çıkartıp 700e 650ye tekrar indiriyor korkulacak bir durum yok meraklanmayın :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 12, 2010, 14:22:17 »
arkadaşlar tekrar ediyorum:sorun yok
rolantide bile ibre birkaç devir yükselip azalıyor.Bunu sorun gibi görmeyin derim.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 05, 2010, 12:25:36 »

Mesut bey epey zamandır araştırıp soruyorum.Kah vazgeçiyorum kah taktırayım diyorum.Durum gösteriyorki arkadaşların tavsiyelerinden birini taktıracam.Çünkü uzadıkça kafam karışıyor.Sorarım takan ustaya garanti verir ve herhangi bir problemde mal benim getir derse(güvenirlik tartışılır) taktırırım.Saygılar
  Hurşit bey lpg taktırmakta geçikmeyin.bende 2004 elegant modeli var.bende sizin gibi terettüte kaldım bir süre taktırmadım.20.000 km yaptım bu arada.sonra lpg takılmış bir avensis gördüm ve sürüp test etme imkanım oldu.
  hemen gittim taktırdım.Stafanelli marka ve takılalı 30.000 km yaptım.hiçbir sorun çıkmadı.geçikmeyin fazla malum benzin fiyatları.araca o kadar uyumlu ki benzindemi gazdamı gittiğini inanın ayıramazsınız.benzinden daha iyi bir çekiş verdiğinide söyleyebilirim. sadece 15.000 km bir bujileri yenilemeniz yeterli olacaktır.tek masraf bu şimdiye kadar.Kazasız belasız hayırlı surüşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #39 : Eylül 27, 2010, 16:58:31 »
panel de trc off yazısı çıkıtığı zaman deaktif olduğunu mu söylüyor yoksa uzun ve virajlı yollarda trc off yanmalı mı yanmamalı mı arkadaşlar?