Gönderen Konu: Avensis zenon çilem...  (Okunma sayısı 2163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis zenon çilem...
« : Haziran 30, 2010, 19:30:46 »
Aracı 5 ay önce felan almıstık farlar hiç ışıtmıyordu ve ampüle bağlıyorduk.Şu an ise servise gittiğimizde komple far sistemi değişecek deniyor ve 3000 lira felan masrafı olduğu söyleniyor..Sanayide ise daha da farklı ampülü merceğe odaklayan parça 2004 modele kadar olanlarda plastikmiş ısı sonucu o odaktan kayıyormuş çıkma yeni avensis farı ile işimin hallolacağı söylendi..
:S

1-Sizce ne yapmalıyz çıkma bulabileceğimiz site veya yardımcı olabilecek var mı?
2-Bu sorunu daha önceden yaşayan varmı servis ile sanayi çok farklı konusuyor bu konuda ve kafamı çok karıştırıyorlar?
Teşekkürler...
Aven-Since

Toyota Club Türkiye

Avensis zenon çilem...
« : Haziran 30, 2010, 19:30:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis zenon çilem...
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2010, 21:26:22 »
  Geçmiş olsun, eğer parçalar uyuyorsa bence de çıkma iyi olur. Bunun için yer bilenler yardımcı olacaktır eminimki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2010, 23:04:27 »
 Ethem bey öncelikle merhaba;sende siyah balinaya biniyorsun.bizim avensislerde mercek problemi var.3 senede bir değişmesi gerekiyor.servis bunun yerine komple far sistemini değiştiriyor.uğraşmamak adına.sivasta iyi bir oto elektrikçi var ise farları söktür.bunun için ön tamponun inmesi lazım.mercekleri sildir temizlesin.düzelmezse öncelikle ampüllereri değiştir.d2s modacar var yanılmıyorsam çifti 55 tl idi.onlarlar al takdır.orjinalleri pahalı yaklaşık 358 tl.orjinali phlipstir.tahminim sorunun çözülecektir.görüşmek üzere keyifli sürüşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2010, 23:10:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2010, 23:22:05 »
aynı sorunu ben de yaşadım.kısa farlarda vardı sorun uzunlarda sıkıntı yoktu.dediğiniz gibi ısıdan kaynaklı.ampul ısınarak bulundugu yer eritiyor ve içerde sabit durmuyor, karşıyı aydınlatmıyor yani kısacası görevini yapamıyor.hatta bu şekilde muayeden bile geçemedim.
bende yan sanayi ürün olan depo marka ürün aldım ve takdırdım.250 TL idi sanırım fiyatı.şimdi diğer far yenisinden biraz daha mat görünüyor.
fardan şimdilik memnunum.hatta aracımı kendim yıkarım tazyikli makina ile ve yeni takılan farda buharlaşma olmazken diğerinde orjinal far olmasına rağmen buhar oluşuyor.eminim ki şu an araçtaki orjinal farın da akıbeti eskisi gibi olacak ve zamanla ya içi ya kararacak ya da kısa far bulunduğu yeri eritecek.
size tavsiyem yan sanayi alın hem daha ucuz.orjinali 680 TL ve orjinaller sorunlu bence.

ayrıca şu linki de ekleyeyim.

http://www.parcayedek.com/toyota-yedek-parca-avensis-aydinlatma/3966-toyota-avensis-03-05-on-far-sol-depo-elektrikli-motorlu.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2010, 23:40:28 »
aslında babam tam bir metal uzmanıdır hangi parçadan yapması gerekse eminimki kalıbını cıkararak yapabilir böyle bir çözüm işe yararmı duy gibi bişey sanırım onun metalini yapsak olur mu? Hepinize çok teşekkür ederim değerli büyüklerim
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2010, 23:45:26 »
Söylemeyi unuttum bir de eğer çıkma bulursam ucuz olur ama aynı sorunu 3 yıla değilde belki 2 yıla yapar veya daha kısa zamana sistem olarak başka bir sisteme geçemezmiyiz sorun yaşamamak için
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2010, 00:01:21 »
Arkadaşlar ben de 2005 1,6 avensis kullanıyorum ve sayenizde birçok şey öğreniyorum. Yine arkadaşların eklediği yan sanayi yedek parça siteleri de çok uygun ve yüreğimize su serpiyor. Bu arada şunu da belirtmeliyim ki bu araçlar daha düne kadar  çok zengin insanların elindeydi ve şayet bir arıza yapacak olursa mesela bir sebeple far kırılacak olursa gidip servise kaç lira ise o parayı verip değiştiriyorlardı bu da yan sanayisinin üretilmesini engelliyordu. Artık bu araçlar benim gibi öğretmen (orta gelirli) lerin elinde de olduğuna göre yan sanayisi çoğalacaktır demektir. Yani rahat olunuz, çok yakında yan sanayi parçalar da çoğalır. Bu arada komşum yenile 2006 megane nin farını değiştirdi onun da yan sanayisi 320 TL.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2011, 12:55:13 »
AVENSIS Far sorunu çözüldü... elektrik kısmında yazıyor detaylıca
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 01, 2011, 19:09:20 »
geçmiş olsun :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...