Gönderen Konu: Yeni corolla sahibiyim yardımcı olabılırmısınız  (Okunma sayısı 2969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Yeni corolla sahibiyim yardımcı olabılırmısınız
« : Haziran 29, 2010, 17:37:14 »
selam arkadaslar,yenı makyajlı corolla 1,3 aldım 2010 model,alalı 1 ay oldu fakat canımı sıkan seyler var,birincisi camı hafif açınca elektrikli cam acma kapama dugmelerınden ruzgar gelmeye baslıo tabı bu arada araba hareket halınde.elımı kapıdakı dugmelerın uzerıne koyuyorum ve hıssedılır derecede ruzgar gelıyor.bu nasıl iş anlamadım.ıkıncı sorun arac 6 ileri ve 1,2,ve gerı vıteste gecisler cok kemıklı hatta bazen 1 e gırmıo tekrar bosa alıp 1 gecmek zorunda kalıyorum.1000 km bakımda soledık tamam bı sorun yok dedıler ama aynen devam.belkıde bunlar sorun deıl araba nın kimyası bu,bilemiyorum.daha once daha ucuz arabalar kullandık hıc bu tarz seyler basımıza gelmedı.toyota guvenmekle hata mı ettık.35 lıraya aldık aracı,bu bızım tarzımızdakı ınsanlar ıcın buyuk paralar.sımdıden yorumlarınız ıcın tesekkur ederim......

Toyota Club Türkiye

Yeni corolla sahibiyim yardımcı olabılırmısınız
« : Haziran 29, 2010, 17:37:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla sahibiyim yardımcı olabılırmısınız
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2010, 17:43:45 »
düğmelerden rüzgar gelmesi normal. cam kapalı iken basıçtan dolayı düğmlerden hava giremez ama camı açınca ordan da hava hücüm ediyor. benimkindede var.
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2010, 08:15:44 »
Ayrıca Toyotalar'ın genelinde geri vites ve 1. vitese zor geçiş sorunu var sanırım. Gerçi araçlarımız çok farklı ama özellikle tam durmadan 1. vitese atmaya çalıştığımda ben de zorlanıyorum. Bu arada sizi Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2010, 08:25:20 »
Vites konusunda katılıyorum, yumuşak değil kesinlkle,

Çekişinden ve yakıtından memnun musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2010, 10:42:30 »
aynen devrini düşürmeden motorun 1,vitese geçmesi çok zor serviste vitesin dişlilerine beyaz bir yağ sürüyorlar o biraz daha rahatlatıyor gibi..Toyotalatrın genelinde vites geçişleri vw reno opel gibi yumusak değil daha kemikli..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2010, 10:49:46 »
dugmelerden gelen ruzgar avensıstede var ..sanırım hepsı boyle..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2010, 10:51:24 »
aynen devrini düşürmeden motorun 1,vitese geçmesi çok zor serviste vitesin dişlilerine beyaz bir yağ sürüyorlar o biraz daha rahatlatıyor gibi..Toyotalatrın genelinde vites geçişleri vw reno opel gibi yumusak değil daha kemikli..

Siz birde dizel Getz'in vites geçişlerine bakın. Durmadan 1. vitese geçirmek nerede ise imkansız, geri vites ise her seferi aynı eziyeti çektiriyor :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2010, 11:08:26 »
arkadaslar cok tesekkurler ıcımı rahatlattınız.bu ruzgar olayı ve vıtes olayı sadece benım aracıma has bı sorun sanmıstım.mağlum ınsan sıfır araba alınca ve bu tarz seyler olunca bırden moralı bozuluo ve aractan sogumaya baslıo.bır arkadasım yakıtı ve cekısı sormus.uzun yolada cıktım sehır ıcındede kullandım hatta su an sehır dısındayım.aracın yakıtı mukemmel hem sehır ıcı hem sehır dısı ıcın.ama dıkkat edılmesı gereken bı nokta var.eger agresıf kullanırsanız yakıt tuketımı otomatıkman artıo.bursadan ıspartaya geldım 410 km sanırım.daglık bı yoldan geldım.85 lıra yaktı.arac full yuklu.3 kısı artı full bagaj.sehır ıcındede 8 lıtre yakıtla 120 km yol gıdebılıyorum(tabı sakin sakin).çekıse gelirsek arac 1.3 100 bg kasa agır ama 1.6 ile arasında satın alırken tam 5 mılyar fark vardı.(ıkısıde comfort ama klima harıcı onemlı bı fark yok)ayrıca 1,6 nın vergısı bıraz daha fazla ve yakıt tuketımıde daha fazla.ben 5 mılyar ıcın performanstan odün verdım devır ekonomı devrı.sonucta 1,6 da sportıf bı motor deıl.bana 1,3 yetıo.evet cekısı kotu ama rahatsızlık verecek derecede deıl.zaten sehır ıcınde hıcbı sorun yok.gonul rahatlıgıyla tavsıye edebılırım herkeze ama şu dugmelerden ruzgar olayı garıp deılmı sızcede.daha once hıc bole bıseyle karsılasmadım.bu kasayı kullanan corollacılardan bu sorunu herkes yasıyor mu acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2010, 11:41:26 »
yeni kasanın makyajsızında böyle bir şey ile karşılaşmadım
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2010, 10:52:12 »
sanırım bu sorun herkezde yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2010, 11:02:22 »
Arabamız sizinkine göre 9 yaş yaşlı ama sonuçta toyota böyle düğmelerden rüzgar gibi bi problem yok.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 01, 2010, 13:09:11 »
yeni kasanın makyajsızında böyle bir şey ile karşılaşmadım
Kesinlikle var dikkat etmemişsinizdir. süratli giderken kapının içine dolan hava basınçla gidebileceği tek yol düğmeler. Toyota düğmelerin altına herhangi bir izolasyon yapmadığı için oluyo. 100km hızla tek bir camı birazcık açarsan havanın geldiğini göreceksin.
Corolla Comford d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Temmuz 02, 2010, 15:11:01 »
bir daha binme nasip olursa inceleyeceğim
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Temmuz 05, 2010, 23:22:16 »
bunu baksa yenı kasalarda deneme ımkanı olanlarında yorumlarını beklıyorum arkadaslar.bu arada 1. vıtes bazen takılıo demıstım ya ılgınc bısey farkettım.dıyelım debrıyaja bastınız 1 e alcaksınız fakat sankı bı engel gıbı bısey var vıtes yolunda gecmıyor,fakat  vıtes o yolda o engele takılı halde itilirken debrıyajdan hafıf ayagımı cektıgımde kut dıe ılerı ıtıp 1 e gecebılıyorum.ılgınc?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #14 : Temmuz 06, 2010, 01:34:35 »
birinci vitese geçmemesinin sebebi 1 vites ilk hareketi kazandırmak içindir bundan dolayı araba giderken mandal gibi bişi ( şanzumanın iç kısmında tek tarafa açılır kapak gibi ) dişliler hareket etmeye başlayınca engel oluyormuş bunu yeni öğrendim konuda varken ileteyim dedim düğmelerden  gelen havada kapılardaki havalandırma gözlerinden kaynaklanıyor
cam açılınca içerdeki basınç dışarıdan düşük oluyor havalandırma gözünden giriyor kapıdaki hoparlör ve cam düğmelerinden içeriye boşalıyor....
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 06, 2010, 01:43:20 »
toyotanın vites geçişleri yumuşak değilmi_? oda ne ben parmağımın ucuyla vites değiştiriyorum :) arabaya binenler en çok ta vites değiştirmem hayran oluyorlar tabi geri vites hariç cartlıyor biraz.arba durmadanda gayet rahat 1, vitese geçebiliyorum sadece geri vites biraz cartlıyor.
sıfır km arabalarda parçaların birbirine alışma dönemi var zamanla yumuşayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 06, 2010, 03:00:30 »
ali bey düğmelere falan takmayın. cogu araçların öyle zaten. reno megan da öyle opel de öyle  mantıksal olarak normal bişey.. vites gecişlerinde benim avensiste geri viteste zorlanıyor ama debliyjdan ayagımı az kaldırdımmı kendiliğinden tık giriyor sizinde öyleymiş... ben sizin aracınkini normal buluyorum arac rodaj dönmini bitirmemiş.. o sorun kalıcı değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 06, 2010, 11:55:15 »
benim aracın geri vitesindede sorun var. biraz güç istiyor ve vitese geçinde araç sarsılıyo.
Corolla Comford d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Temmuz 06, 2010, 18:44:24 »
arkadaşlar cevaplarınız ıçın teşekkurler içime su serptınız.ınsan yenı arac alınca en ufak seye kafayı takabılıyor buyutuyor herseyı kusursuz ıstıyor,bende bu evreyı atlatıyorum zaman gectıkce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 06, 2010, 19:02:53 »
Eskilerde boyle bir ruzgar sorunu yok herhalde.
Dun on konsolu actim, cogu yerde sunger benzeri maddelerle izolasyon yapmislar.

Yeni arabaniz hayirli ugurlu olsun Ali Bey, sorunsuz, gule gule kullanin. :)

Fe... :-)