Gönderen Konu: şeffaf kaput koruyucular  (Okunma sayısı 4717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
şeffaf kaput koruyucular
« : Haziran 29, 2010, 15:38:59 »
afyon'dan herkese selamlar..arkadaşlar 2010 model verso aracıma şeffaf kaput koruma yaptırmak istiyorum..bu konuda bir kaç sorum olacaktı;yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

1.bu bantların farklı kalitelerde olduğu söyleniyor bu doğru mu?
2.uygulayan arkadaşlar memnun mu?
3.afyon'a yakın vilayetlerde tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

Toyota Club Türkiye

şeffaf kaput koruyucular
« : Haziran 29, 2010, 15:38:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: şeffaf kaput koruyucular
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2010, 16:42:37 »
çok yararlı bişey. özellikle uzun yola çok gidip geliyorsanız sıçrayan taşlardan kaputu koruyor.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2010, 00:49:12 »
ancak çıkartılması gerekirse boyada ton farkı olduğu söyleniyor ayrıca taş gibi nedenlerle bazı parçaları çıkıp koparsa çok kötü bir görüntü oluşturduğu söyleniyor bu nedenlerden dolayı ben vazgeçtim.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2010, 07:30:16 »
Geçen gün bir bmv de gördüm adamlar kaput filmini sökmüşler ve çok kötü izler oluşmuştı hatta boya çatlamaları vardı. açıkcası anlamadım kaput filmini sökerken nasıl oldu bu, eğer filmi kaldırmak isteyince bu sıkıntılar olacaksa yaptırmamakta vayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2010, 08:40:46 »
demek ki yaptırırsak bi daha hiç çıkarmayacağız.seçkin arkadaşım acaba siz yaptırırken bunların kalite kalite olduğundan bahsetmişler miydi?birde fiyatları konusunda bilgin var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2010, 11:53:50 »
biz yaptırmadık kuzenimin arabasında var daha sökmediler ama çok faydası olduğunu söylüyor. uzun yolda sıçrayan taş izlerinden koruyor filmin üstünde taş izi çok sökünce nasıl olur eski hali bilemiyorum gerçekten ilk defa duydum boyaya zararını.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2010, 12:16:17 »
babamın a6 sına yaptırmıştım ziebart ta... bi süre sonra ufak bi yerden açılma yaptı sonra her yıkamada büyümeye başladı...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2010, 12:25:54 »
hayırlı günler mehmet bey,
öncelikle şunu belirtmeliyim ki benim 2010 corollama alır almaz ilk yaptırdığım şey bu kaput koruma oldu.
zaten kaputunuzda eğer ufak bi vuruk dahi olsa, onun üzerine çekilen film çok da tat vermiyor.
dediğiniz gibi bu filmlerin kalitesi farklı farklı, tam emin değilim ama sanırım en kalitelisi 3M markası,
eğer kalitelisini yaptırırsanız kalkması gibi bi sorun olmaz.
ben tokattayım şu anda, burada bu işi çok iyi yapan bi ustaya yaptırmıştım. afyonda bu işi kim yapar derseniz hiçbir fikrim yok malesef, ve dediğim gibi çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim. normalde kaputun tamamına yapmıyorlar, ancak ben kaputumun tamamına yaptırdım bunu.
sökerseniz iz kalırmı bilemiyorum, ancak neden sökesiniz ki, sökülecek bişi değil zaten kolay kolay da sökülmüyor.
tam olarak fiyatını hatırlamıyorum ancak çok ucuz bişi değil, kalitelisi yani 3M yaptırısanız sanırım maksimum 350-400 civarında bi fiyat çıkar, tabi ön çamurluğun kenarına da yaptırmak koşulu ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2010, 13:54:34 »
bizim araç uzun yolada çıkıyor kaput korumada yok taş izide yok
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2010, 14:00:37 »
ben bu kaput koruma filmleirni çogunlukla siyah ve koyu renkli araçlarda gözlemliyorum ..gayet hoş duruyor..sökülecekse nedne yapılıyor..fayda sağladığı düşünülüyor..bence yaptırın.. pişman olmazsınız..benim aracımda önümdeki kamyonlar yüzünden bir iki iz var.. ALLAH tan açık renk..kaputunuz için endişe duyuyorsanız..renk tonuda oluşur mu oluşmaz mı bilinmez bir pasta geçer halledersiniz..kötü birşey olsa büyük büyük markalarda kullanmazlardı..porsche bmw mercedes toyota.. ;) dimi?
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2010, 12:57:44 »
fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlarıma teşekkürler...çok yararlı oldu benim için..ömür arkadaşım sanırım tavsiyene uyup en kalitelisini yaptıracağım.afyonda vw servisi sanırım 3M uygulamaları yapıyormuş onlarla da konuşup daha en doğru kararı veririm inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 02, 2010, 00:58:22 »
mehmet kardeşim şimdiden hayırlı olsun diyorum, benim aracımda herşey yolunda gitti inşallah sende de yolunda gider ve memnun kalırsın. iyi bi usta ve kaliteli bi malzeme birleşirse sorun olacağını düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Temmuz 02, 2010, 01:01:00 »
ben tokatta yaptırdım ancak ustam gerçekten iyi iş yapıyordu, bazı araçlarda film tutmuyor, özellikle kaputta az bi izi dahi olan araçlarda. bu durumlarda bile ustamın 3-4 kez filmi yeni baştan keserek üşenmeden ve maddiyat hesabı yapmadan değiştirdiğini gördüm. dediğim gibi iyi bi usta ve kaliteli bi malzeme birleşirse sorun olacağını düşünmüyorum. kolay gelsin, rast gelsin inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Temmuz 02, 2010, 21:01:20 »
çok çok teşekkürler ömür arkadaşım.. bende yaptırmaya kesin karar verdim inşallah memnun kalırım.herkese selamlar sevgiler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Temmuz 03, 2010, 12:11:38 »
uygulayan herkese hayırlı uğurlu olsun
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 03, 2010, 13:00:45 »
Bazı araçların sıfır orjinallerinde  arka kapıların alt arka köşesinde böyle ufak parçalar var, oradan esinlenip bir süredir ben de böyle şeffaf asetat benzeri koruyucular  piyasada var mı diye düşünüyordum. Benim uygulamak istediğim yer kaput değil ama kapıların üstüne , çıtaların bölgesine , daha ince şeritler halinde  koymak.
Araçların arka kapılarının çok değişik girintili çıkıntılı formlarından dolayı , kapı çıtaları koruma sağlayamayabiliyor, yandaki aracın arka kapısı açıldığında sizin aracaın boyalarına zarar verebiliyor. Bu filmlerin nasıl satılıyor , enleri boyları nasıldır ? uygulama  şekileri nasıl , kendinden yapışkanlı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #16 : Ağustos 20, 2010, 12:21:56 »
selam   arkadaşlar bu taş izleri benim aracımdada vardı ama çok değil tabi,arabayı aldığımda araçla aynı renkte ve değişik ebatlarda bantlar vermişlerdi,bunları o izlerin üzerine yapıştırdım ve sıfır gibi oldu, yarın kaput korumasını yaptırıcam yoksa başa çıkılmıycak,ancak şeffafmı yoksa siyah renkte olanımı çektiriyim bilmiyorum acaba siyah olan boyaya zarar verirmi? görüşlerinizi bekliyorum saygılar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 20, 2010, 12:29:51 »
aracınızın rengi nedir soner bey öncelikle...şeffaf olanından yanyım renkli yapmanız polislerle sıkıntılı olabiir çünkü çift renk olarak algılanabilir belki...şeffaf olanını uygulatın  derim..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
« Yanıtla #18 : Ağustos 31, 2010, 03:49:39 »
arkadaşlar kaput koruma modeli düşük araçlar için handikaptır. şöyleki; eğer boyanız çok fazla güneş görmüş, fazla yıkanmış vs vs olmuş ise siz anlamasanız bile deforme olmuştur. siz bu deformasyonlu kaput üzerine koruma amacıyla folyo yapıştırırsanız. çıkarttığınızda ton farkı olması kaçınılmazdır ve hatta boyayı bile alabilir beraberinde. ama eğer sıfır araçlar için düşünürseniz tavsiye ederim ziraa günümüzde ki taksilerin büyük çoğunluğu boya değil sarı renkli folyo ile kaplanır. yardımcı olabildiysem ne mutlu
Corolla 1.6 Terra 2003