0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
her ne kadar 1.6 ve 1.8Lt. olupda iddialı bir kaç üretim olsa da.
Civic alacaksan biraz dikkat etmen lazım; malum civic kullanıcıları 911 turbo kullandıklarını sanıyorlar. Bence, corollanın daha problemsiz olmasının asıl nedeni de budur
Bunlar nelerdir mesela Hakan abi ?
160Hp lik Civic 1.6Lt., 192Hp lik Corolla 1.8Lt., yine 1.8Lt. Toyota motorlu 136Hp lik Elise örnek olabilir. Mehmet'e de aynen katılıyorum. Ayrıca ae101 aslında erken devir kesiciye girmiyor Alperen, çünkü o motorun güç üretim eğrisine göre daha yukarıdaki devirlerin anlamı yok. Honda bu noktada daha farklı bir yol izliyor.
Mehmet Abi, Civic'le Corolla arasında perk fark yok aslında performans bakımından.Özellikle alt devirlerde Corolla çok daha başarılı.Yalnız Corolla'nın üst devirlerde sıkıntı var, çok erken giriyor kesiciye.
Alperen, performanslı kullanımda vites geçişi devri için aracın maksimum tork devrini bilmen lazım. Yani vites büyüttüğünde devir maksimum tork devir civarına gelirse yine iyi bir çekiş elde edersin. Bunun çok üstü ve altı daha az performans üretir. Tabi burada tork eğriside önemlidir, vites değişim hızıda (sadece sürücü ile alakalı değil, sistem ile de alakalı).