Gönderen Konu: COROLLA M/M ŞANZIMAN  (Okunma sayısı 1915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ÇARŞI_BURADA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
COROLLA M/M ŞANZIMAN
« : Haziran 29, 2010, 10:42:23 »
arkadaşlar öncelikle merhaba. forumun yeni üyesiyim. dün itibariyle ben de toyota ailesine katıldım..

daha önce toyota kullanan arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak için bir soru sormak istiyorum..

benim aracım 2008 model corolla comfort M/M..

M/M şanzıman için herkesten birşeyler duyuyorum ama kimseden aynı şeyleri duymuyorum..

bu da kafamı oldukça karıştırıyor.. bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim..

mesela dur kalklarda E modunda kullanılmaması gerekiyormuş, şanzımana zara verirmiş böyle bir şey var mı?

veya manuel vites değiştiriken kesinlikle gazdan ayağı çekmek gerekiyormuş?

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
herkes aynıyken biz farklıydık, şimdi herkes değişti biz yine aynıyız!!!

Toyota Club Türkiye

COROLLA M/M ŞANZIMAN
« : Haziran 29, 2010, 10:42:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: COROLLA M/M ŞANZIMAN
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2010, 15:15:05 »
3 ay önce herkesden m/m hakkında olumsuz şeyler duymama rağmen otomatik ve dizel istediğimden ve toyota markasına güvendiğimden dolayı bende sıfır olarak aldım.İlk başlarda biraz yadırgasamda şu anda alıştım.Kullanması zevkli ve hala daha öğreneceğim çok şey gibi geliyor bana.Ben hiçbir zaman M moduna almadım şehir içinde.ve hiçbir zaman herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Atıyorum E moduna ve duruyorum.Çok dik yokuşlarda motor devamlı 1-2-1 yaptığı için alıyorum m Moduna ve 1'deçıkıyorum.Ondan sonra yine E ye tak keyfine bak.Ama çok dik yokuşda klima açık durursan veya arabada 3-4 kişi varken durursan kalkmakda biraz zorlanırsın.çünkü yarım debraj ile kalkamadığın için kalkamayabilirsin.Ama benim eşim hiçbir zaman M modunu kullanmadı ve ben dik yokuşları arkada 3 kişi varken çıktı gitti.1-2-1 yapıyo ama asla durmuyo.onun içinde bayanlar için vazgeçilmez oluyor.İstersen E modunda giderken veya yokuş yukarı inerken direksiyondan da vites değiştirmene izin veren mesela kendi atmadı 3'e veya 2'ye siziz atmanıza izin veren motor bence alkışı hakediyor.kısacası M modu sadece çok dik yokuşlarda,diğer zamanlarda Forever E...
Toyota Corolla 2010 D-4D M/M Siyah Comfort...o varsa sorun yok!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • ÇARŞI_BURADA
Ynt: COROLLA M/M ŞANZIMAN
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2010, 17:37:19 »
''kısacası M modu sadece çok dik yokuşlarda,diğer zamanlarda Forever E...''

bu yorum benim için baya açıklayıcı oldu, teşekkür ederim  8-)
herkes aynıyken biz farklıydık, şimdi herkes değişti biz yine aynıyız!!!