Bugün başıma gelen bir olayı paylaşayım. Tecrübelerimizi paylaşalım ki, başkaları zor durumda kalmasın.
Sabah arabanın üzeri çok tozlu idi, birçok da kuş pisliği vardı. Komşunun sondajı var. Boşa akıp duruyor. Hortumu aldım bi güzel arabanın üzerine tuttum. Sonra işe gittim. Öğlenleyin araya bindiğimde yolcu tarafında tabanda iki parmak su vardı. Bir anlam veremedim. Suyu temizledim yola çıktım. Önce Ulus sonra Keçiören e gittim. Keçiörende bir yağmur bir yağmur, sel tufan ortalık. Dönüş yoluna koyuldum. Arabanın fan moturundan tuhaf tuhaf sesler geliyor. Bir kenara çektim, motorun sağına soluna bakıyorum. Yuh o da ne :

Ön kaputun orda silecek motorunun olduğu yerde bir kanal var. Orası göl olmuş. Orada biriken su; sağ ve sol çamurluktan / davlumbazdan paçalıklardan akması gerek. Kanalın yaprak vs gibi maddelerle tıkalı olmasından su birikmiş, klimanın hava giriş yerinden polen filitresine, havalandırma fanına oradan da sağ ön ayak basma yerine. Polen filitresi sünger gibi ıslak.

Kendim açmaya çalıştım ama olmadı. Neyse doğru kaportacıya, O Kaynak teli ile 2 tarafı da açtı. Çamurluklardan bir sürü çürümüş yaprak vs döküldü.
Az kalsın arabanın elektrik tesisatına zarar veriyordum.
Siz siz olun, su tahliye kanalınızı açık tutun.