Gönderen Konu: yeninesil coralla 1.4d comfort exstra M/M  (Okunma sayısı 1292 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
yeninesil coralla 1.4d comfort exstra M/M
« : Haziran 28, 2010, 21:33:13 »
selam  arkadaşlar bu gün yeninesil coralla 2011 model 1.4d comfort exstra M/M modelinden aldım.Aracı hafta sonu alacam fakat test sürüşüne manuel bi araçla çıktım araçta içerisinde dizel olduğundan mı bilmiyorum ama yinede motor sesi sanki bana biraz fazla geldi.Bu konuda sabırsızlandım ve sizinle paylaşayım dedim.ilk defa toyota sürücüsü olacam ve sizce aldığım model nasıldır.beni rahatlık ve performans konusunda tatmin edebilirmi?

Toyota Club Türkiye

yeninesil coralla 1.4d comfort exstra M/M
« : Haziran 28, 2010, 21:33:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: yeninesil coralla 1.4d comfort exstra M/M
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2010, 21:54:16 »
aracınızı iyi günlerde kazasız belasız kullanın..Yanlız 1 agustostan sonra alacağınız araçlar 2011 model olur..Şuan alıyorsanız 2010 olarak alırsınız diye biliyorum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2010, 04:01:28 »
evet 1 agustostan sonra 2011 e gecer.bırde forumu arastırım M/M sanzımandan vazgecın.aslında corolla snıfının en sessız dızel motoruna sahip bir araçtır nasıl sıze cok yuksek seslı geldı motoru anlayamadım ilginç   :huh:   :huh:   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2010, 11:54:17 »
motor soğukken bir miktar gürültü normaldir. ayrıca dizel motordan benzinli motor sessizliği beklemeyin.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2010, 17:00:11 »
öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.Aracın birebir kendisini kullanmadım test aracını kullandım.Daha önce bmw 3 serisi e46 kullandığımdan ona göre kıyasladım motor sesini.Arac bu hafta cuma günü teslim alıyorum ağustosta 2011 olduğunu bende duydum ama almak zorundayım artık 2010 olacak.Birde taylan kardeşim M/M şanzımandan neden vazgeçmeliyim bir bildiğin varsa paylaşırsan sevinirim.teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2010, 17:03:24 »
hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın
trafikte HAKKINI değil AKLINI kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2010, 17:12:10 »
öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.Aracın birebir kendisini kullanmadım test aracını kullandım.Daha önce bmw 3 serisi e46 kullandığımdan ona göre kıyasladım motor sesini.Arac bu hafta cuma günü teslim alıyorum ağustosta 2011 olduğunu bende duydum ama almak zorundayım artık 2010 olacak.Birde taylan kardeşim M/M şanzımandan neden vazgeçmeliyim bir bildiğin varsa paylaşırsan sevinirim.teşekkürler.

Sitede fazlası ile MMT şanzıman hakkında olumsuz bilgi var.Benim aracım makyajsız 2010 corolla dizel/MMT şuan 2200 km'de şirket içerisinde kullanılan araçlarda MMT ve 80.000 km üzerinde olmasına rağmen sorunsuz.

Tabiki bundan sonra alınan yahut kullananların sorun yaşamayacağı anlamına gelmiyor.
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2010, 17:56:57 »
İbrahim bey, aracınız şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.

M/M vitesli araçla ilgili kim ne derse desin, inanmayın....
Ben 8 ay önce aldım ve çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2010, 18:13:50 »
m/m şanzıman arada kalmış bi vites sistemi yani otomatik desem değil düz desem değil kullandım ama memnun kalmadım örneğin yokuşta kalkış yaparken araç patiya düştüğü anda 2.vitese geçiyor ve bu seferde zorlanıyor sora tekrar 1 e alıyor vitesi bu sefer daha çok patinaja kalıyor böle ilginç bişe tavsiyem düz veya tam otomatik ama m/m aldıysanızda manuel tarafında kullanmak akıllıca
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Haziran 29, 2010, 22:00:37 »
herşey için teşekkür ederim.Aracı aldık artık hayırlısıyla inş. bir sorun yaşamayız.İlginize teşekkür ederim tekrardan arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2010, 13:43:01 »
m/m şanzıman arada kalmış bi vites sistemi yani otomatik desem değil düz desem değil kullandım ama memnun kalmadım örneğin yokuşta kalkış yaparken araç patiya düştüğü anda 2.vitese geçiyor ve bu seferde zorlanıyor sora tekrar 1 e alıyor vitesi bu sefer daha çok patinaja kalıyor böle ilginç bişe tavsiyem düz veya tam otomatik ama m/m aldıysanızda manuel tarafında kullanmak akıllıca
Kendiniz söylediniz, otomatik değil, otomatik gibi davranmasını beklemeyin,
manuel değil, insan gibi akıllı olmasını beklemeyin. Manuel araç ile rampada ilerleken, devir kaç olduğunda vites değiştiriyorsunuz? Üst viteste yığılmaması için daha üst devirler olmasını bekleyip, sonra vites yükseltilir.
M/m araçla, çok dik yokuşlarda, gaza çok basılmamalı, özellikle araba doluysa, ya da manuelde kullanılacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2010, 13:40:22 »
İbrahim Bey, araç modelini "coralla" olarak yazmanızdan dolayı aracınıza el koymak durumundayız.. Aracınızı TCT Garajına alalım lütfen  :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Temmuz 03, 2010, 18:25:55 »
:) valla hiç dikkatimi bile çekmedi bu toyota karşı büyük bir ayıp olmuş oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2010, 18:29:24 »
Hayirli olsun, sorunsuz gule gule kullanin yeni arabanizi.

MMT Toyota'nin vazgecmek zorunda kalacagi problemli bir sanzuman.Artik gelecek sene mi olur, ondan sonraki sene mi bilmiyorum, ama MMT diye hilkat garibesi bir sey olmayacak Toyota'da.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 05, 2010, 10:21:06 »
.
.
MMT Toyota'nin vazgecmek zorunda kalacagi problemli bir sanzuman.Artik gelecek sene mi olur, ondan sonraki sene mi bilmiyorum, ama MMT diye hilkat garibesi bir sey olmayacak Toyota'da.
Çok sorunlu olsaydı, emin olun TOYOTA vaz geçerdi şimdiye kadar.
Ben üretici olsaydım, üretime başlamadan önce bir ürünü ve ya geliştirmeyi çok iyi test eder ve araştırırdım. Başarısız olarak değerlendirdiğiniz M/M tipi vites değişimi (şanzıman değil !)
sizin tahmin ettiğiniz gibi o kadar da başarısız değil.
Sürücüler arasında oluşmuş olan yanlış bir görüş, tam otomatik şanzıman ile karşılaştırması çok da doğru bir şey değil. Her sistemin bir eksiği olabilir. Bu eksiği de sürücü tamamlamalı.
Tabii sürücü çok bilinçiz olursa ve arabadan daha çok şey istiyorsa, bedelini ödeyip,tam otomatik şanzımanlı araç almalı.
Benim görüşüm...