Gönderen Konu: Eko-66 Yakkıt Tasarruf Aparatı  (Okunma sayısı 2040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Eko-66 Yakkıt Tasarruf Aparatı
« : Haziran 11, 2007, 22:57:52 »
arkadaşlar eko 66 diye yakıt tasarrufu sağlayan bi aparat var. ntv nin Türk mucitler programında izledimyüzde 30-35 civarında tasarruf sağladığı iddia ediliyor. Bu aparat hakkında bilgisi olan yada kullanan var mı?

Toyota Club Türkiye

« : Haziran 11, 2007, 22:57:52 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2007, 23:01:28 »
benım bır bılgım yok ama benzın hortumunu takılan bırseyse arabayı cekısten dusurecegı kesın . . . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2007, 23:37:54 »
mantıken doğru olabilir ama uygulamada sanmıyorum sanırım  soğuk füzyin durumu mevcut yakıtın içinde ki bazı maddelerin yapısını değiştirip daha yüksek kalitede yanma sağlamak bu aletin görevi tamam ilk 1000 km de sağladı ya sonra sağlayacakmı yoksa sizi psikilojik olarak kandırıp daha da az yakıt yakmanızı sağlayacak burada asıl önemli olay şudur arkadaşlar bir modelin makyajı için firmalar ne kadar harcıyor veya yeni bir motor üretmek için ne kadar harcıyor vede en önemlisi yeni nesil motorların ana özelliği daha ekonomik vede bir o kadarda performans alması için değil mi o zaman ne gereği varki yeni bir motor üretmeye tak eko 66 yı işlem tamam daha ucuza gelir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2007, 00:41:36 »
ben bu tür aparatlara inanmıyorum ayrıca otomobil üreticileri bırak %20-30 az yakmasını %3-5 lik yakıt tüketimini azalatacak birşey olsa kendi araçlarında kullanıp sınıfının en az yakan aracı diye çoktan piyasa sürmüş olurlardı.Tamamen pskolojik bir olay bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2007, 01:09:50 »
Ya arkadaşlar otomobil firmaları az yakıt tüketmesi için milyon dolarlar harcıyolar işe yarayan b işiy olsa bundan bi tane takarlardı uğraşmazlardaı başka şeylerle. Sanırım dediğiniz alet bi mıknatıs halka...
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2007, 11:28:11 »
ne gerek var bu tip araçlara aracınızın ateşleme sistemini her zaman düzgün tutun ayrıca ön takım düzeni vede lastikleri düzgün olsun alın size %10 15 ekonomi birde kilolu iseniz zayıflayın %2 burdan ekonomi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 12, 2007, 12:21:27 »
Bende bu aparatlara inanmıyorum arkadaşlar, öncelikle araçla dost olacaksın, ayağın gaza basmayacak, sakin ve nazik kullanacaksın. Devir saatini 2500 rpm in üzerine çıkarmayacaksın yakıt tasarrufun burada başlıyor zaten  . birde aracın yağına, filtresi ve bujilerine birde lastiklerin hava basınc değerlerini sürekli kontrol ve zamanında değişimlerini yaparsan tasarruf üstüne tasarruf yaparsınız... bencede bu aparatlar pisikolojik bişey, diğer arkadaşlara katılıyorum yoksa fabrikalar aynı aparatı takar en az yakıt tüketen araç diye piyasaya sürerlerdi.
Toyota Corolla 1.6 Vvt-i Sol 2003
Ersin D@l / Fethiye / Muğla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 12, 2007, 12:53:13 »
Ben ileride Ekoyak'ı çıkarıp da bir süre sürmeyi planlıyorum. Ancak o zaman işe yarayıp yaramadığı ortaya çıkacaktır
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler