Gönderen Konu: akis bilyası  (Okunma sayısı 4255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
akis bilyası
« : Haziran 27, 2010, 15:13:02 »
  merhabalar 2004 toyota yaris aracımın sağ akis bilyasının değişmesi gerektiğini servisden söylediler.fiyatı işçilik hariç 105tl.dışardan hangi marka bakmalıyım.sağ değişirken solda değişmelimi sizce.3 ay öncede sağ amortisör patlak çıkmıştı.servisde sağ ve sol değişsin demiştim.akis bilyalarını da sağ ve sol değiştirmek iyi mi olur.teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

akis bilyası
« : Haziran 27, 2010, 15:13:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: akis bilyası
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2010, 19:51:14 »
  Selam.
 Amortisör ve lastikler karşılıklı değişmeli yaptığınız gibi ancak akis bilyaları ya da diğer parçalar için şimdiye kadar hiç bçyle birşey duymadım, büyük ihtimallede böyle birşeye gerek yoktur. Çünkü bir tarafın çalışması diğer tarafı etkilemez. ANcak çevresindeki parçaları etkiler.
 Marka olarak tam bilmiyorum ancak kesinlikle en kaliteli olanını seçin bence, Japon ürünler oldukça iyidir. Sadece gerçek Japon olmasına dikkat edin, bu yüzden güvenilir bir yerden parça almakta bence fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2010, 20:47:20 »
  Teşekkürler Hakan bey.dışarda araştırcam fiyatı.önemli bir parçaya benziyor.servis 105 tl demişti.bu aralar parça ve işçilikde %15 indirim vardı.Ayrıca toyota puandan dolayı aracıma tanımlı %20 işçilik iskontosu var.Servisde yaptırmak daha mantıklı gibi gelmeye başladı.sağ akis bilyesi değişimini anlamak için test yazısı buldum.

Aracın sağ ön tarafını kriko ile kaldırın daha sonra el frenini çekin ve arabayı çalıştırın.3 vitese atarak gaza basmadan ayağınızı debriyajdan, arabayı stop ettirmeden çekin.daha sonra biraz gaz vererek motoru durdurun.tekerin havada yani yükte olmadan dönme sesini dinleyin.anormal bir ses varsa büyük ihtimalle bilyadır.yoksa sadece tekerin dönerken çıkardığı rüzgar sesini duyarsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2010, 00:50:30 »
servis iyi fiyat söylemiş, özele yaptırmaya değmez,
zaten ellerinde alet edevat yok, poryaya çekiçle balyozla girişyorlar sökmek için bilyayı, medeniyetsizler...
ya anlamadığım, madem bu işten para kazanacaksın, adam gibi alet edevat al. sanki taş devrinde yaşıyoruz...

nsk marka orjinal japon taksın servis. araba yeniden doğmuş gibi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2010, 18:48:07 »
arkadaşlar servis ön tekere bilyeyi takmış.Aynı sesi yine yapmış.İncelediklerinde bilyenin takıldığı parçada da sorun çıkmış.Bu parça içinde 300 tl istendi.ok dedim cumartesiye alıcam aracı parça gelicekmiş istanbuldan.4 ay önce sağ ön teker yoldaki çukura girmişti.sağ amortisör patlamıştı.Büyük ihtimal o dikkatsizliğin sonucu bilye ve takılı olduğu parçada zarar görmüştür.umarım başka sıkıntı çıkarmazda toplam işçilikle 500 tlye çıkarız.