Gönderen Konu: Türk yapımı insansız keşif uçağı  (Okunma sayısı 3290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Türk yapımı insansız keşif uçağı
« : Haziran 27, 2010, 11:50:12 »
Keşke birilerine kızınca veya aramız bozulunca sadece boş laflar sarfetmek yerine böyle şeyler yapabilsek. Bu ve bunun gibi gelişmelerin her alanda olması dileğiyle....

------------------------------------

Artık tamamen Türk yapımı insansız uçaklar var. Dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak olan taktik insansız hava aracını geliştiren şirket ise Bayraktar Grubu

Tam 1200 kilometre menzile sahip olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de desteklediği Türk yapımı insansız uçakların İsrail yapımı Heron'lardan üstün özellikleri de var.

İsrail'le yaşanan Heron uçakları ile ilgili kriz hâlâ hafızalarda. Oysa terörle mücadelede bu uçaklar büyük öneme sahip.

İşte Türk mühendisler de bu noktadan yola çıktı ve tamamen Türk yapımı insansız uçak üretti. 14 saat uçabilen Bayraktar taktik insansız hava aracı, 1200 km uçuş menziline sahip.

Bu noktada hemen belirtelim sınırdan Kandil'e olan kuş uçuşu mesafe sadece 90 kilometre.

150 kilometrelik haberleşme menziline de sahip olan Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı, 500 kilogramlık kalkış ağırlığına sahip ve Heron'larda bile olmayan önemli bir özelliği var: Uçak hangardan çıktığı andan itibaren tamamen otomatik uçuş özelliklerini kullanabiliyor.

Bölge şartlarında test edilen Türk malı insansız taktik aracının kumanda merkezi de bir minibüsün içinde.

Uçağın inişi, kalkışı ve hatta hangardan uçuş noktasına kadarki manevraları da tamamen otomatik olarak gerçekleştiriliyor.

Kaynak: http://haber.mynet.com/detay/foto-analiz/turk-muhendislerden-muthis-bulus/518857/1#haber-baslik
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

Türk yapımı insansız keşif uçağı
« : Haziran 27, 2010, 11:50:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Türk yapımı insazsız keşif uçağı
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2010, 11:57:37 »
amerikan yapımı israil yapımı silahımız ucağımız tankımız olucağına hiç olmasın..

Böyle haberler hergün alırız inşallah kendimiz üretelim kendimiz kazanalım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2010, 12:01:14 »
Yaa bu türk yapımı keşif uçakları üç yıl önceki haber değilmi :huh: , Yanlış bilmiyorsam bu Zaten vardı...
Siz zannediyormusunuz ki elimizde imkan olmadığından dolayı terör meselesini çözemediğimizi?
Askerleri dağlara salmaktan başka birşey yapıldımı şimdiye kadar?
Gençlerimiz boşuna ölüyor farkında değilmiyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2010, 12:11:44 »
10 yıl önce bu uçağın tamamlanmış olmsı gerekirdi, bir türlü bitiremediler...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2010, 12:51:29 »
10 yıl önce bu uçağın tamamlanmış olmsı gerekirdi, bir türlü bitiremediler...

Türkiyede hiç bir başarı cezasız kalmaz alper abi o yüzden böyledir. Ki buda öyle olur eminim.. sora biz gider yine başka yerlerden alırız uçakları.
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2010, 19:18:21 »
  Çok güzel bir paylaşım Mehmet ama açık söyleyeyim başlığı ile; Türk Yapımı İnsafsız Keşif Uçağı, diye okudum. :):):)
 Bunun üzerine bir Aselsan konusuda açılabilir.!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2010, 19:35:39 »
Aşama aşama ilerleyeceğiz elbette. Fakat benim şahsi görüşüm  keşif uçağından ziyade silahlı iha'lara ihtiyacımız var.
İha hedefi tespit edip oraya silahlı unsurlar gidene kadar hedef saklanmış veya kaçmış olabiliyor.

Bizim asıl Amerikan predator'ları gibi hem keşif hemde hedefi bulduğunda etkisiz hale getirebilecek İha'lara ihtiyacımız var.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2010, 19:38:04 »
  Açıkçası buna bende katılıyorum, ayrıca çok daha fazla sayıda ve gelişmiş helikoptere ihtiyacımız var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 28, 2010, 01:01:34 »
Silah ikincil husus.Teror isletmesini yonlendiren unsur/unsurlar bertaraf edilmeli.Bu olmadan istediginiz kadar silah uretin ya da satin alin farketmez.30 senedir suruyor bu savas.Sonuc alinabildi mi?

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 28, 2010, 05:17:47 »
Silah ikincil husus.Teror isletmesini yonlendiren unsur/unsurlar bertaraf edilmeli.Bu olmadan istediginiz kadar silah uretin ya da satin alin farketmez.30 senedir suruyor bu savas.Sonuc alinabildi mi?

Aynen katılıyorum ,
Hiçbir hükümet Terörle ilgili değişik çözüm arayışları içine girmiyor , gençlerimizi dağa gönderip öldürüyoruz ,
Birde ilginçtir ki askerlerimiz birşeyler başarmaya başladıklarında geri çekiyoruz.
Bütün konuştuklarımız boş , istenilse çözülecek bir olay , Askeriye inanılmaz çalışıyor ama Yukarılardan "Vur" emri değil , "Öl"emri alıyorlar.
Bütün mesele bu... Peki Sizce Terörist Olan Kim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Türk yapımı insansız keşif uçağı
« Yanıtla #10 : Haziran 28, 2010, 06:18:08 »
Ben olaya sadece silah olarak bakmıyorum. Bence bu sanayi adına atılan yeni bir adım;

Gelişmişliğin sektörler üzerine dağılımına bakarsak, sırasıyla; tarım ve hayvancılık, sanayi ve bunlardan sonra hizmet sektörü olması gerekir. Bizim tarım ve hayvancılık alanında durumumuz doğal kaynaklar nedeniyle oldukça iyi (tabii bu daha da gelişebilir). Ancak biz ikinci basamak olan sanayi devresini atlayıp doğrudan hizmet sektörüne geçiş yapmış durumdayız. Hizmet sektöründe de durumumuz iyi ancak daha da geliştirilmesi lazım.
Ve bizim için en önemli basamak olan "sanayi"; Sanayi sektöründe en önemli olan adım; üretim yapmak değil, üretimi yapacak makine, alet vs üretimidir. Yani üretimi bağımsız hale getirmektir. Olaya şöyle bakalım, dünyada mikroçip üretebilen sayılı ülkelerden birisi Türkiye. Yanlış hatırlamıyorsam, bu teknolojiye sahip ülke sayısı 10'dan az. Bizde bu işi TÜBİTAK yaptı, bir de diğerleriyle dalga geçer gibi, üzerine Atatürk resmi bastılar. Demek ki bunu yapabilecek işgücüne sahibiz. O zaman sorun nerede; -işte bizim en büyük eksiğimiz-; özel sektör bu gibi yatırımlara girmek istemiyor. Kimisi imkanı olduğu halde bu işe girmeyenlarin yalanlarını gerçek sanıyor. Diyorlar ki devlet desteği yok; hiç önemli değil, (ben kendi şahsıma konuşuyorum), eğer ben bir işten para kazanacağımı biliyorsam, oraya yatırım yapmak için hiçbir destek beklemem. Aynı zamanda devletin her türlü sanayi yatırımı üzerine çok büyük destekleri var (Bunu da nerden mi biliyorum; kısmet olursa Türkiye'de de bir fabrika açma planımız var, bu süreçlerin neredeyse tamamını araştırdım, ilgili mercilerle görüştüm)

Ana konu olan insansız uçağa dönersek, bu konu çok uzun zamandır gündemdeydi. Ancak İsrail'in teslim etmesi gereken uçakların zamanında teslim edilmemesi ve aynı zamanda şu anda yaşan İsrail-Türkiye krizi nedeniyle olması muhtemel :) Bence nedeni hiç önemli değil, önemli olan elimize ne geçeceği !! Heşke kızdığımız her konu sonrasında böyle bir gelişme yapabilsek.

Konu şehitlerimiz, kaybettiklerimiz gibi konulara gelince; işte burası sözün bittiği yer. Eğer biz çatışmalara ve tehlikeli bölgelere, askerliğinin o ana kadar olan kısmında atış talimlerinde sadece 10 kez ateş etmiş, konu ile ilgili yeterli bilgi verilmemiş toy delikanlıları göndermeye devam ettiğimiz süre, baştakilerin bunu bitirmek için gerekli tedbir ve uygulamaları almadığı sürece, benim söyleyecek bir sözüm yok. Çünkü baştakiler bile bile lades diyor, çünkü o işine geliyor. Bu konuda O.Pamukoğlu paşanın (birkaç gün bir kaza geçirmişti, forumda da paylaşılmıştı) asker kimliği ile yaptığı, terör nasıl bitirilir diye açıklamaları, hatta kitapları var. Gerçi şu anda siyasete adım attığını okudum, inşallah siyaset onu da bozmaz !!!
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 28, 2010, 09:33:50 »
Haber güzel ama devamlılığı olmayan projelerin bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum. İnşallah devamı gelir ve kendi teknolojimizi üretip, bağımlılığımızı azaltırız.

Maşayı bir an önce kırıp, onun bunun bu vatanda at koşturmasını engellemek zorundayız.

"3 aylık askeri, mağarada yatan adama göndermemeliyiz" lafı 10 yıldır söyleniyor. 10 yıldır gönderiliyor. Kafa karıştırıyor.

Özel harekat polisleri Özal zamanında göreve başladığında çok sayıda operasyonla çok az sayıda kayıp vererek örgüte ciddi zarar verdi. Sonra OHAL başladı, ağır silahlarını aldılar ÖHP nin. OHAL de terörde durmak bitmedi. OHAL zamanında 1 hafta doğuda kalan biri olarak, 5 ten sonra meydanda asker, kenar mahallelerde teröristin dolaştığını biliyoum.

Eve girip, silahı dayayıp, "ekmek ver" diyeni, arkasından askerin gelip, teröriste yardım ettin diyip, kurşuna dizeni de biliyorum. Umarım birdaha OHAL MOHAL olmaz. Sistem zorbaaştıkça, masumlar daha çok ölüyor, katiller daha çok palazlanıyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Haziran 28, 2010, 10:58:33 »
  Teknolojik yerli üretim en çok bu gibi durumlarda gelişir. I. ve II. Dünya Savaşları bunlara örnektir. Diğer yandan olayın siyasi boyutunda çok farklı değişkenler mevcut, doğal olarak karşılığında uygulanan politikalarda farklılık gösterebiliyor, bu da bazı yaklaşımların sonucudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 28, 2010, 11:26:32 »
Paylaşım için teşekkürler Mehmet hocam. Maalesef bu ve buna benzer AR-GE çalışmalarının ve geliştirilen ürünlerin sanayiye aktarılması konusunda benim çok fazla ümidim yok. Neden yok diye soracak olursan, biliyorun 90'lı yılların ortalarına kadar bu ülkede yerli sanayiciyi kollamak adına koruyucu politikalar uygulandı. Bir çok holdingimiz ve sanayicilerimiz semirtildi fakat hiç biri bu kazandıkları paraları markalaşmak veya kendi teknolojilerini üretmek adına kullanmadı. Bu işlerin içinde olan biri olarak bilirsin ki, günümüzde sermaye, bilgi ve işgücüne sahip olup üretmekle de iş bitmiyor, en ucuza ve kaliteli üretmek ve de hepsinden önemlisi bir markaya, isme veya pazara sahip olmak gerekiyor. Tabi konu silah oluca, lobi faaliyetlerini de unutmamak gerekiyor. Mesela bugün ülkemizde pek çok otomobil markası üretim yapıyor, önemli bir üretim üssü halie geldik ama kendi markamız var mı? Hayır ve olacağını da sanmıyorum bu saatten sonra. O korumacı politikaların izlendiği dönemlerde Avrupa'nın en büyük tüplü televizyon tedarikçisi idik. LCD ve plazma teknolojisini takip edemediğimiz için artık TV pazarında esamemiz okunmuyor. Bu saatten sonra ben Türkiye'de devlet desteği ile bile olsa, bazı şeylerin yapılabileceğine inanmıyorum artık.
Folgsamkeit macht frei...