Merhaba Arkadaşlar,
Yaris Terra Sporty 1.33 manuel vites aracımı yaklaşık 2 ay önce Dolapdere Gedizler Otomotiv'den satın aldım. Aracım şu an 2500km'de, 1000km bakımını da aynı yerde yaptırdım. Fakat 1000 km bakımından sonra aracın ön tarafından ses gelmeye başladı. Tekrar servise götürdüm, yarım saat içinde sorunu çözdüler. Sorunun neden kaynaklandığını söylemişlerdi ama motordan fazla anlamadığım için unuttum. Debriyaj teli ile ilgili birşeymiş sanırım.
Daha sonrasında kornanın bazen çok zor çalışması problemini yaşamaya başladım. Direksiyonun alt tarafındaki korna işaretine basınca çalışmıyor, orta kısma sert bir şekilde basınca çalışıyor. Tekrar servise götürdüm durumun normal olduğunu söylediler, ama bana pek inandırıcı gelmedi.
Farkettiğim kadarıyla aracı güneşte bırakırsam ısındığı zaman korna direksiyonun alt tarafına basınca çalışmıyor. Ama aracın içi soğuduğunda düzgün çalışmaya başlıyor.
Böyle bir sorun yaşayan oldu mu? sizce neden olabilir yada ne yapmam gerekir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.