Gönderen Konu: Yaris korna problemi  (Okunma sayısı 2430 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
Yaris korna problemi
« : Haziran 27, 2010, 04:42:53 »
Merhaba Arkadaşlar,

Yaris Terra Sporty 1.33 manuel vites aracımı yaklaşık 2 ay önce Dolapdere Gedizler Otomotiv'den  satın aldım. Aracım şu an 2500km'de, 1000km bakımını da aynı yerde yaptırdım. Fakat 1000 km bakımından sonra aracın ön tarafından ses gelmeye başladı. Tekrar servise götürdüm, yarım saat içinde sorunu çözdüler. Sorunun neden kaynaklandığını söylemişlerdi ama motordan fazla anlamadığım için unuttum. Debriyaj teli ile ilgili birşeymiş sanırım.

Daha sonrasında kornanın bazen çok zor çalışması problemini yaşamaya başladım. Direksiyonun alt tarafındaki korna işaretine basınca çalışmıyor, orta kısma sert bir şekilde basınca çalışıyor. Tekrar servise götürdüm durumun normal olduğunu söylediler, ama bana pek inandırıcı gelmedi.

Farkettiğim kadarıyla aracı güneşte bırakırsam ısındığı zaman korna direksiyonun alt tarafına basınca çalışmıyor. Ama aracın içi soğuduğunda düzgün çalışmaya başlıyor.
Böyle bir sorun yaşayan oldu mu? sizce neden olabilir yada ne yapmam gerekir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Yaris korna problemi
« : Haziran 27, 2010, 04:42:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris korna problemi
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2010, 08:21:58 »
Güneşten ve sıcaktan plastik aksamın yumuşası sonucu iki bakır kontağın bir birine teması zorlaşıyor olabilir siz de  kornanaın çalması için fazla güç harcıyor olabilirsiniz. Bunu son zamanlarda iç döşemede plasstik kalitesini düşüren toyota için rahatlıkla söylüyebiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2010, 09:17:11 »
  Tolga'nın söylediklerine aynen katılıyorum. Bu konuda bence servisde daha inatcı olabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2010, 21:16:50 »
Yardımlarınız için gerçekten teşekkürler arkadaşlar, Aracımı servise tekrar götüreceğim, bu sefer biraz daha ısrarcı olacağım.
Bakalım nasıl bir çözüm üretecekler?