Gönderen Konu: fren  (Okunma sayısı 2350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: fren
« Yanıtla #20 : Haziran 28, 2010, 17:10:37 »
ön frenlerin durduramadığı arabayı arka frenler durduramaz. aracınız arkadan savrulmadıysa sorun yok demektir. çözüm; Hakan ustanın da dediği gibi, takip mesafesini koruyarak, dikkatli ve yavaş gitmekte yatıyor.

ayrıca bi reklamda da duyduğum gibi "Yeşilde güvenle geçmek için; Sarıda durun, Kırmızı da bekleyin."
Murat abi yazılarına ek olarak yeşil yanıp sönerken bile durmak gerektiğini söylemek isterim.
Ki yaşadığımız kazada yeşil yanıp sönerken geçmeden dolayı bir aracı perte çıkarmıştık.
Yeşil yanıp sönüyor ise bu gaza bas demek değil durmaya hazırlan demektir.Eğer yakınında yanmaya başlamış ise geçmek haktır.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 28, 2010, 17:10:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 28, 2010, 20:34:03 »
  O da ayrı bir dert malesef Emre, bunada standart bir düzenleme getirilmesi şart, çünkü bu durumda sen yavaşlasan bile arkandaki geçmek için daha çok hızlanabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 28, 2010, 21:59:57 »
Bu düşüncelerin gerçekten hareketlerine de yansıyorsa seni tebrik ediyorum.
evet kemal abi söylediklerimi hep uyguluyorum yavaş sürüyorum zaten acelem yok sivasta küçük bir şehir evden şehir merkezine 10 dk gidiliyor ben yavaş kullanmayla 15 dk da gidiyorum değişen birşey olmuyor. özellikle arkadaşlarımı çok uyarıyorum bu hız konusunda bazıları dinliyor bazıalrı takmıyor beni herkesin canı kendine ama bu hız yaparak hayatını kaybedenler bana göre cinayet işlemiş oluyorlar bununda dinimizde affı yoktur.