Gönderen Konu: otomatik 2004 sol rolanti düşüklüğü veya titreme sorunu....(sibop sorunu)  (Okunma sayısı 3024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...:):)...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
bir aydır benim 2004 sol otomatikte bir  titreme var . sabahları daha çok oluyor kırmızıda frene basınca sanki araba istop  ( valla bu kelimenin türkçesi bu herhalde stop falan da olabilit ama konuşma ağzı bu işte...) edecek gibi oluyordu. önce lpg filtresin değiştirdim kesilmedi. bujileri de yani değiştirmiştim fakat yine de gösteryeim dedim usta baktı bujiler sağlam. hocam lpg yi nezaman tatktırdın dedi geçen sene dedim. kaç km yapyın dedi.. 60 bin dedim tamam dedi bujilerin yuvasına bir enteresan bir aletle baktı ve senin sibopları lpg mahvetmiş dedi. lpg 60 veya 70 binde sibopları öldürüyormuş .. 800 tl masrafı olur dedi ve yeni takacağı siboplara 100 bin km garantisi verdi.. bu normal mi acaba hiç karşılaşan var mı bu durumla...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
kardeş merhaba.bende corolla hb 2006 var.arabama lpg taktıralı daha sekiz ay oldu.maalesef sendeki busorun bende hemen başladı.ustaya götürdüm bana saçma saçma cevaplarvedi.biraz ağız dalaşına girdik.bastım çıktım.toyotolarda böyle bi hastalık varmış felan felan...başka bi ustaya gösterme fırsatıda bulamadım şimdiye kadar.lpgnin süboblar üstünde olumsuz etkileri oluyo.o doğru.ama senin aracının titreme yapmasının sebebi bence süboplar değil.ben bu işe bi çözüm bulusam burada paylaşacağım.bu arada depona enjektör temizleyici dodurt.öyle bidene forumda gezinirken rastalmıştım.hem lpg depona hem benzin depona...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar forum içinde arama yaparsanız, bu konuyla ilgili geniş açıklamalar bulabilirsiniz ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Aynısı bende de vardı. BRC den lpg ve nenzin enjektör temizleyici uygulattım. Bir süre sonra geçti. Tavsiye ederim.

Mehmet Bey'inde yazdığı gibi, forumda 02-07 corolla titreme konusunda detaylı yazılar ve paylaşımlar mevcut.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
sübaplar sağlam olay MAF sensöründe,forumu aratırsanız gerekli açıklamalar var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
bir aydır benim 2004 sol otomatikte bir  titreme var . sabahları daha çok oluyor kırmızıda frene basınca sanki araba istop  ( valla bu kelimenin türkçesi bu herhalde stop falan da olabilit ama konuşma ağzı bu işte...) edecek gibi oluyordu. önce lpg filtresin değiştirdim kesilmedi. bujileri de yani değiştirmiştim fakat yine de gösteryeim dedim usta baktı bujiler sağlam. hocam lpg yi nezaman tatktırdın dedi geçen sene dedim. kaç km yapyın dedi.. 60 bin dedim tamam dedi bujilerin yuvasına bir enteresan bir aletle baktı ve senin sibopları lpg mahvetmiş dedi. lpg 60 veya 70 binde sibopları öldürüyormuş .. 800 tl masrafı olur dedi ve yeni takacağı siboplara 100 bin km garantisi verdi.. bu normal mi acaba hiç karşılaşan var mı bu durumla...

aynı sorunu ben yaşayorum bu günlerde. araç düşük devirlerde toparlamıyor. yüksek devirlerde sorun yok gibi. ama yakıt sarfiyatı arttı. bujileri yeni değiştirdim. yine olmadı. ama benim aracımda rölantide hafif titreme var fakat rölantide oynama yok. usta bujilerin hepsini söktü. kompresyonu ölçmek için buji yuvasına ölçü aletini bağladı (basınçölçer). her piston için arabayı çalıştırtmaya çalıştı. kompresyon kaybı var bujilerin erimeye başlamış dedi. ben de LPG de 70 bin km kullandım. aracım şuan 225 bin km de. şuan ben de kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum. yarın öğle karar vereceğim.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)