Gönderen Konu: Sanayideki küçük tamirciler arabamdan soğuttu..  (Okunma sayısı 1242 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Sanayideki küçük tamirciler arabamdan soğuttu..
« : Haziran 26, 2010, 15:24:20 »
               Arkadaşlar 2 ay önce sitedeki arkadaşların tavsiyesi ile ankara şaşmazda bulunan özel dörtnal toyotaya gidip arabamın yağ bakımını artı küçük bakımını yaptırmıştım.
            Arabaya bakan usta aracın direksiyon hidroliginin kaçırdığını ve alttan bir parçanın adını hatırlayamadım uzun mil gibi bir parçanın sökülüp taşlanması gerektiğini söyledi.Fakat bunun sökülmesi ve taşlaması uzun sürdüğü için müsait bi zaman sabahtan gelirsen akşama alırsın demişti.Bende tamam deyip ayrıldım...
             1 ay sonra İşten izin alamadığımdan babama dörtnal otonun yerini tarif edip yaptırması için gönderdim oda yerini bulamayınca arkadaşı olan küçük bi oto tamircisine götürüp durumu anlatıyor...Araca bakıp gerçekten kaçırdığını ve yapılması gerektiğini söylüyor babamda tamam diyor... Babam anlattığına göre sökmek için çok uzun uğraşmışlar...(BABAMDA PİŞMAN OLUYOR AMA İŞ İŞTEN GEÇİYOR).Arabanın haşatını çıkardılar herhalde neyse parçayı tornalatıp takıyolar 150.tl el işçiliği (arkadaşı ya güya)+150 tl totnacıya+20tl hidrolik yağı=320tl.....Önemli değilde esas sorun şimdi...arabayı aldıktan sonra frene bastıgımda araba saga sola hafif titriyor ..Acaba iyi yapamadılarmı diye şüpheler var içimde birde babam sökerken takarken çok uğraştılar dediği için araba tuhaf degişik geliyor bana (pisikolejik midir bilemiyorum)..

Arkadaşlar Neyapmalıyım gerçekten arabanın parçalarını yerine takarken yanlış birşey yapmış olabilirlermi? (Adam 25 yıllık usta)
        ....Benim içim rahat değil.....
       Tavsiyelerinize ihtiyacım var.....
        Bidaha ne babamı yollarım nede küçük bir tamircide  aracıma baktırırım..Bu bana ders oldu Arabamdan sogudum inanın.....

Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Toyota Club Türkiye

Sanayideki küçük tamirciler arabamdan soğuttu..
« : Haziran 26, 2010, 15:24:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Sanayideki küçük tamirciler arabamdan soğuttu..
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2010, 20:12:27 »
  Geçmiş olsun.
 Bence iyi bir ön düzenciye aracı göstermek iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2010, 20:31:16 »
Hep o 25 yıllık ustalar bitiriyor zaten bu arabaları ,

Valla herkesin kendi tercihi , bende ankaradayım , artık yetkili servis dışında bir yere götürmüyorum arabamı , Mekanik konularda Toyanı , Kaporta konusunda Lideri tek geçerim. Onun haricinde kaporta konusunda kendi ustalarım var ama Mekanik olarak kimseye güvenmiyorum.
Hea bu arada artık tavsiye falan istemiyorum çünkü ankarada götürmediğim usta kalmadı.

Abi ben ustayla falan muhattap olmak istemiyorum yaa , Yetkili servis sıkıyorsa bir konuda hata yapsın , Boyası eski tonunda olmamış diye anahtarı bırakıp çıkıyorum , ondan sonra yeni boyanan parçayı biraz yakıyorlar eski boyanın üzerine tekrar tekrar uygulamalar yapıyorlar 3000 liralık işi 5000 liraya maal edip senden sadece yapılmasını istediğin işin parasını alıyorlar. Sonuçta oradaki görevli zor durumda kaldığı için bütün yetkilerini kullanarak senin arabana çözüm buluyor.
Toyota ustası diye tavsiye edilenlerden Üç kere kazık yedim yeter artık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2010, 20:58:02 »
çok çok iyi ustalarımız olmasa sanayiye araba sokturmam
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2010, 04:31:53 »
çok çok iyi ustalarımız olmasa sanayiye araba sokturmam
Aynen öyle bende önümüzdeki hafta şaşmazın yolunu tutacağım Allah sağlam ustası olmayanın yardımcısı olsun bu devirde herkes fırsatcı olmuş :(
..::тcт αηкαяα::..