Gönderen Konu: arabamın bu durumu normal mi? lütfen cevap verirmisiniz.  (Okunma sayısı 4565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: arabamın bu durumu normal mi? lütfen cevap verirmisiniz.
« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2010, 14:17:40 »
hiçbir durumda 3000 devirde yapılan hız değişmemelidir.  amg gibi vites oranlarını sürekli değiştiren bir sisteminiz yoksa belli devirde hızın değişmesi aktarmada sorun olduğunun göstergesidir.

ben vvti dan son vitesde biraz daha düşük devirler beklerdim. son vites ekonomi için biraz büyük konulur, düşük devirde tork fazla olmadığı için benzinli araçlarda her bayırda vites değiştirmemek için biraz devirli olması istenir. rahatlığı sağlar ama yakıt ekonomisine katkısı yok gibidir. vvti ile düşük devirde tork da fazla verilebildiği için 100 km hızda 3000 birazcık fazla geldi bana ..

şunuda belirteyim, biz mühendis değiliz tabiki toyota bu durumu çok iyi hesap etmiştir. motor devri düştükçe motorun verimlili düşer. yani belki düşük devirde içeriye daha az hava girecekti ama buseferde daha fazla gaz verecektik, verimsiz yanma olacaktı. boğaz kelebeği ne kadar kapalı ise okadar ekonomik diyebiliriz ama son vitesdende asla düşmemek kaydıyla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2010, 14:17:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Haziran 26, 2010, 14:30:09 »
mantığım şu: belki doğru belki yanlış.

teknik bilgim yok denecek kadar az.zahmet edip teknik bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim fakat daha sade ve tabiri caizse halk diliyle konuşulursa çok daha iyi olur kanaatindeyim.konuyuda fazla uzatmak istemiyorum;

bu araç 1600 motor ve 110 beygir.

5.vitese gelinceye kadar bütün vitesleri 4000 devirde değiştiriyorum ve 5.viteste hız 120 km devir 4000 oluyor.

böyle bir aracın bu hızda bu devirde olması bana çok anormal geliyor.bazen brodvay bile beni geçiyor.hızım 120 km de iken.benim devir 4000 de iken brodvay beni geçiyorsa ya orabayı süren çok acemi ya da benim arabada sıkıntı var diye düşünüyorum

mesela amcaoğlumda fiorino var 3-4 viteste 140-150 km hıza çıkıyor.dizel.

ama paraya vurunca onun sıfırı 25 milyar benim araba 2004 model 22 milyar.tezat burda.

mantığıma göre bu çok ters bir durum.

son olarak 4000-5000 arası bir devirle vites değiştirsem ve 5.viteste 5000 devirle gitsem motora zarar verirmi?

ayrıca bazan yokuş yukarı giderken kamyon arkasına takılıp yokuş çıkarken 2.viteste araba tıkanıyor.çok zor geçiyorum.

hararet sıkıntımız hiç olmadı.

teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 26, 2010, 14:36:38 »
bendede 96 corolla var.3000 ile 3100 devir arasında 5.viteste 100 km hıza ulaşıyorum.yani 5. vites 100 km hız 3050 devir.ilk önceleri bana çok acayip geldi çünkü devir yüksek felan diyordum.aynı  bu şekilde bende konu açtım fakat herkes normaldir bu durum.toyotalarda böyledir felan dedi benim çok acayibime gitmişti.bana kalırsa 3000 devirde benim 120 km gibi bir hızda olmam gerekir.ama sonuçta toyota öyle diyorsa normalide odur.fazla kafayı yormamak lazım...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 26, 2010, 15:01:10 »
yavuz bey siz bence 5 bn devirde aracı bi test edin ve yaklaşık bi 10 km yol gidin o şekil aracınz 160 üzeri hız gösteriyorsa bi sorun olmaz ben avensis ile 6bn devirde 130 u heçtim 140 ı da gecerdi zorlasaydım(çok fazla bi güç farkı yok sanırım corlla ilr..) ama sen 5 bin devirde bi dene 5. viteste yakıt oranı 5bn devirde 6,0lt/100km gösteriyr bende ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 26, 2010, 15:11:57 »
Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Şu an için Türkiye Karayollarında kurallar yukarıdaki gibidir. Lütfen paylaşımlarımızda bunlaarı, doğru olanı belirtelim yanlışlar yapıyor olsak dahi doğru örnek olmaya çalışalım. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 26, 2010, 15:26:59 »
bu kurala kaç kişi uyuyor çok merak ediyorum.. başbakanın arababası kaçla gidiyor merak ediyorum.. herkes ne yaptıgının farkında bence:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 26, 2010, 15:27:36 »
ama yinede hatırlatıgınz için tşkr..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 26, 2010, 18:38:38 »
bence kafana takacak bir şey yok.gayet normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 26, 2010, 20:07:42 »
  Bütün dünya yanlış yapsa bizde onlara mı uyacağız?! Hayır, yine doğru ne ise onu göstermeye çalışacağız. Burada kimin doğru ya da yanlış yaptığını da tartışmıyoruz, olması gerekeni, doğru örnek olarak gösteriyoruz. Herkes emin olsun ki bu hepimiz için en iyisidir. Hataya hata ile karşılık vermek o hatayı gidermez, ortaya yeni hatalı alışkanlıklar çıkarır. Bu yüzden birbirimize güzeli, doğruyu göstermek hepimizin görevi, sorumluluğudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #29 : Haziran 26, 2010, 20:25:47 »
belki bu hızlarda bı devir normal olabilir faka bende bole bir sıkıntı yaşamaıştım . araç 100 km deyken 3800 devirlere çıkıyordu . hemen buji kablolarına sarıldım . bir kablo kesmiş . değiştirdim ve 3000 lere düştü devir. bi kontrol etmekte fayda var die düşünüyorum... tabiki debriyajda yüksek ihtimal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 28, 2010, 08:06:28 »
arabanızda hiçbir sorun yok su ana kadar 8 farklı kişinin toyatasını (ae101) kasasını surdum hepsi 120 ile 4000devirde normal durum...
dün, denedim, 5. vites hız 120 km/H gösterdiğinde devir 3000 çizgisinde idi..93 corolla 1,6,  13" jant, makinem yanımda olsaydı resmini çekecektim, artık bir dahaki sefere çekerim...
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 28, 2010, 08:15:07 »
hiçbir durumda 3000 devirde yapılan hız değişmemelidir.  amg gibi vites oranlarını sürekli değiştiren bir sisteminiz yoksa belli devirde hızın değişmesi aktarmada sorun olduğunun göstergesidir.

CVT ve türevi olan tüm otomatik viteslerde bu mevcut ;)

Bütün dünya yanlış yapsa bizde onlara mı uyacağız?! Hayır, yine doğru ne ise onu göstermeye çalışacağız. Burada kimin doğru ya da yanlış yaptığını da tartışmıyoruz, olması gerekeni, doğru örnek olarak gösteriyoruz. Herkes emin olsun ki bu hepimiz için en iyisidir. Hataya hata ile karşılık vermek o hatayı gidermez, ortaya yeni hatalı alışkanlıklar çıkarır. Bu yüzden birbirimize güzeli, doğruyu göstermek hepimizin görevi, sorumluluğudur.
+1
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #32 : Haziran 28, 2010, 12:50:10 »

+1

:alkis:
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla Flame Xpack
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '23
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 28, 2010, 14:25:06 »
benm arabada da oyle 120 ile giderken devir saati 4000 e geliyor. benmkinde demi sorun var:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 28, 2010, 15:30:00 »
94 yılına kadar 1.6 toyotalar 115 hp idi, belki bundan olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 28, 2010, 15:46:20 »
bu akşam dönerken bi daha dikkat edicem ama anormal bir durum yok. diğer benzinli arabalarda da hemen hemen aynı. vitesleri bende 4000 de değiştiriyorum ama yol bilgisayarında 13-14 lt gibi rakamlar çıktığı oluyor :) başta en büyük zararı bu. bu arada dizel araçla aracınızı karşılaştırmanız hata olur. birde brodway le kapışmanız ilginç :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 28, 2010, 16:24:22 »
aracın motorunun sağır olma durumuda olabilir... ama olmaz inş...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 28, 2010, 16:47:28 »
aracın motorunun sağır olma durumuda olabilir... ama olmaz inş...
Motor sağır olma durumu bir uydurmadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ankara'dan selamlar
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '02
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 29, 2010, 12:52:46 »
bence bu araçta birproblemvar.çünkü 2001 vvt-iile 120 km yi 30 devirde görüyorum hemen heemn...4000 devirde ise araba çoktan 150 olumş oluyor..bilemiyorum..hatanın neredeolduğunuama birproblemolduğu kesin...
2002 1.6 COROLLA TERRA VVT-I AC