Gönderen Konu: mahkeme hakkında soru  (Okunma sayısı 5196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
mahkeme hakkında soru
« : Haziran 24, 2010, 21:38:06 »
Beyler ben 5. ayda(mayıs) havaalanına bir yakınımı almaya gitmiştim. aracın torpido gözündede bahçede kullandığım sustalı bıcak vardı. kontrolde bıçağı yakaladılar o gün tutanak v.s tutuldu. komsere üniv öğrencisi olduğumu belirttim ve üniv ögrenci kartıma baktı tamam merak etme belki para cezası gelir sicil v.s olmaz dedi. ve bugün(24 haziran) eve kağıt geldi. Kasım ayında mahkemem varmış  :wacko: kamu davası açılmış. şimdi korkuyorum açıkcası,ne ceza olur ne yapmam gerekir lütfen bilgisi olan abilerimden yardım talep ediyorum  :(
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

mahkeme hakkında soru
« : Haziran 24, 2010, 21:38:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: mahkeme hakkında soru
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2010, 21:47:52 »
  Çok geçmiş olsun Mustafa. Elbetkide konu hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşlar vardır ama ilk aklıma gelenleri sorayım;
 davaya konu olan kesici alet bir kılıf içinde miydi?
 bu aletin keskin bölümünün boyu neydi?

Bence bunlarıda düşünerek iyi bir savunma gerekebilir. Asıl olan şey ise bence niyetindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2010, 22:15:32 »
ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER
                HAKKINDA KANUNUN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞ
                             HÜKÜMLERİ(1)
    Kanun Numarası          : 6136
    Kabul Tarihi            : 10/7/1953
    Yayımlandığı R.Gazete   : Tarih : 15/71953  Sayı : 8458
    Yayımlandığı Düstur     : Tertip: 3  Cilt : 34  Sayfa : 1542
    1 - 4/7/1956 tarih ve 6768 sayılı Kanun ile yürürlükten kaldırılmış veya
değiştirilmiş olan hükümlerin metinleri: (Madde numaraları: 4,5)

Madde 4 - (10/7/1953 tarih ve 6136 sayılı Kanunun hükmüdür.)
    Memleket içinde kama,hançer,saldırma,şişli baston,sustalı çakı ve benzerle-
riyle sivri uçlu ve oluklu bıçakların imali memnudur.
    Bunlardan,bir sanat veya meslekin icrası için kullanılması zaruri bulunan-
ların imaline zabıtaca müsaade edilir ve bunlar zabıtaca damgalanmadıkça satışa
çıkarılamaz.
    Munhasıran spor ve avda kullanılan ateşli silahlarla bunların mermileri ve
ev levazımatından olan yahut tababet ve sanayide veya ziraatte kullanılan bı-
çaklarla benzerleri bu kanun hükümlerine tabi değildirler.

Madde 15 - (10/7/1953 tarih ve 6136 sayılı Kanunun hükmüdür.)
    Bu kanun hükümlerine muhalif olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak ve
benzerlerini satanlar,satmaya tavassut edenler,satınalanlar,taşıyanlar veya
bulunduranlar hakkında üç aydan bir yıla kadar hapis ve 100 liradan 1000 liraya
kadar ağır para cezası hükmolunur.
    Zabıtaca imaline müsaade edilen bıçak ve benzerlerini kullanma maksadı dı-
şında satanlar,satmaya tavassut edenler,satınalanlar,taşıyanlar veya bulundu-
ranlar hakkında da aynı ceza hükmolunur.

--------------------------------------------------------------------------
Tutuksuz yargılama yapılır. Sözkonusu aletin bir suçta kullanılıp kullanılmadığı ve kişinin adli geçmişi önemlidir.

Eğer alet ve kişi temizse;
Hapis cezası ve para cezası verilir. Paraya çevrilir. Suçun tekrarlanması halinde uygulanmak üzere ertelenir.
Bununla birlikte hazırlık (ilk) duruşmada verilen ara karar ve iddianame üzerinden bir hukukçuya danışmakta fayda var.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2010, 22:29:58 »
Geçmiş olsun Mustafa.

Fazla kafana takma. Normal şartlarda para cezası alman gerekir. Fakat hukuk yoruma açık olduğundan herşey hakimin
insiyatifinde. Torpido da bu çakının ne işi var diye soracaklardır. Mantıklı bir sebep sunmaya çalış.  :)

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2010, 22:59:39 »
Herkese teşekkür ederim. Para cezası önemli değil hapis olması kötü ya abiler :( sicile işler falan. Bi sabıkam yok ilk olayım bu daha.
 Çok geçmiş olsun Mustafa. Elbetkide konu hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşlar vardır ama ilk aklıma gelenleri sorayım;
 davaya konu olan kesici alet bir kılıf içinde miydi?
 bu aletin keskin bölümünün boyu neydi?

Bence bunlarıda düşünerek iyi bir savunma gerekebilir. Asıl olan şey ise bence niyetindir.
yarın avukata bir gideceğim abi zaten. abı 8 cm diye hatırlıyorum keskin kısmınım boyu toplamda 17 cm olması lazım. yok abi kılıfı yoktu açıkca ortadaydı torpidoda
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2010, 23:02:50 »
özer abi bıçak adli tıpa gitti incelenmek için mühürlendi v.s sabıkam yok abi temizim çok şükür. bıçağı bahçede kullanıyordum en sonda yaş pasta kestik :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2010, 00:17:11 »
Mustafa şimdi gördüm konuyu. Abime sordum (avukattır). Para cezası gelir dedi. Kamu davası açılmış dedim 5000(beş bin) TL ye kadar istenebilir (genelde 1000-2000 arası diyor) hakime bağlı dedi. Erteleme olabilirmiş ilk olmasından dolayı.  Ha bir de ruhsatsız silah taşımak gibi kabul ediliyor dedi.

O bıçağı almak- satmak suç değil taşımak suçmuş.
Sen yine de ordan bir avukatla görüş . Gelen kağıdı falan bir okusun. Abime buna benzer bir durumda birisi gelmiş. İnşallah fazla bir para ödemeden kurtulursun. Tabi ne ile suçlandığın da önemli.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2010, 00:21:10 »
yazık be..çok saçma ya, bıçak yani sonuçta, gerekir be..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2010, 00:25:33 »
yazık be..çok saçma ya, bıçak yani sonuçta, gerekir be..
öyle diyosun da yaralamalarda en çok kullanılan ve en kolay erişilebilen alet  |-\
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2010, 00:30:37 »
zaten gerekir olmasın, insanlar alalade taşımasın genel maksadıyla yapılan hareketler,

Mustafa geçmiş olsun en ucuz şekilde atlatırsın umarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2010, 00:49:32 »
özer abi bıçak adli tıpa gitti incelenmek için mühürlendi v.s sabıkam yok abi temizim çok şükür. bıçağı bahçede kullanıyordum en sonda yaş pasta kestik :D

Adli Tıp Balistik dairede bakılacak hangi sınıfa giriyor diye. Sustalı bıçak ile sustalı çakı arasında fark var. Bu arada kelebek bıçak bu kanuna girmiyor. Av silahı sayıldığından cezası yok.
(Bu arada luminol testi yapılıyor mu bilmiyorum. Bu testte en ufak kan izi varsa belli oluyor. Kan izi çıkarsa izahı istenebilir.)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2010, 00:55:06 »
yok yok abi sen kesin müebbet yersin.suçun çoook büyük arabadanda sustalı bıçak varmış..hemde üni.öğrencisisin kesin müebbet.hatta bu iş ergenekon'a kadar gider....
böyle bir ülkede yaşıyoruz dışarda tuhsatsız silahla millet fink atsın bizlerde bi ufak bıçaktan mahkeme ile uğraşalım
geçmiş olsun abicim
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2010, 03:43:01 »
Mustafa senın tek yapacagın sey var mahkemede bıcagı kendın cok once bır tarıhte koydugunu,Ve almayı unuttugunu söyliyeceksın koydugun tarıhte tarlada, bahcede kullandıgını söyliyeceksın.Sakın haberim yoktu babam koymuş.arkadaş koymus v.b bir ifadede bulunma mahkeme uzar.Zaten bu mahkemede sonuclanmaz büyük ihtimal başka bir tarihe ertelenır 1000-2000 tl gibi bir para cezasınla sonuclanır.kötü olan havalımanı gibi bir ortamda yakalanmıs olman yoksa sokakta gbt sorusturmasında falan ustunde yakalansa para cezasıda almazdın.Hatta kavgada bırını yaralamasan dahi nöbetci mahkemede sonuclanırdı.Gecen sene dukkanımın onunde bir kavga olayının sonucunda benım uzerimde kuru sıkıdan bozma ateşli sılah bulunudu dukkanda kendımı koruyorum dedim sadece sılaha el konuldu.Tamamen savcının elınde aslında bu işler :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2010, 09:24:15 »
  İlk ve son olayın olur İnşallah zaten Mustafa. :) Böyle şeylerin ne zaman ne sorun çıkaracağı hiç belli olmaz, belki böylesi daha kötü birşeyi önlemiştir. Kafanı rahat tut, iyi niyetini belli et bence. Bu şekilde arkadşaların da söylediği gibi küçük birşeyle kurtulursun, çok endişelenme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 25, 2010, 09:55:56 »
Hukuk bıçağı savunma aracı değil, extra cesaret verici saldırı aracı olarak kabul etmiştir. Türk Ceza Kanununda ise, saldırı ve savunmada kullanılan her türlü kesici ve yaralayıcı alet kullanmak suç sayılmıştır. Çakı taşımak ise suç teşkil etmemesine rağmen, herhangi bir saldırı veya savunma amaçlı kullanılırsa burada suç unsuru devreye girer.
  İlk suçunuz ise büyük ihtimalle para cezası ve erteleme gelir.Hakimin takdiri ve sizin üzerinizdeki kanaati önemlidir.
  Bir daha taşımamanız dileğiyle çok geçmiş olsun.

Bıçaklarla ilgili suç çeşitleri aşağıda belirtilmiştir.

1-)Amaç Dışı Bıçak Taşımak. 6136 sayılı Kanun'nun 15/4. maddesinde tanzim edilmiştir.  Önödeme kapsamındadır.Stad önünde, pazar yerinde, karşılıklı kişilerin kavga  yaptığı  pazar yerinde, bir kişinin suça karışmasa bile elinde salla, büyük ekmek bıçağı, döner bıçağı ile dolaşması bu maddeye girer.

2-)Sustalı veya Muştalı Bıçak Taşımak veya  Bulundurmak.Bizati taşınması veya bulundurulması suçtur.6136 sayılı Kanunu'nun 4.'üncü  maddesinde sayılan sustalı, müştalı bıçakların, hançer, kama ve diğer benze aletleri  satanlar, imal edenler,  satmaya aracılık yapanlar, satın alanlar, tayışanlar,  bulunduranlara  hakkında 6136 sayılı Kanunu'nun 11/1 maddesine göre işlem yapılır. Silah'ın hem sustalı hem de muştalı olması halinde yine 15/1. madde uygulanır.Bıçağın yasak nitelikte olup olmadığı konusunda, Adli Tıp Kurmundan Rapor alınmalıdır. Ceza Genel Kurulu'nun  05.12.2000 tarih ve 229-238 Esas ve karar sayılı içtihadına göre, kelebek bıçak  6136 sayılı Kanun kapsamına girmez.

Antika bıçak, sanığın evinde bulunan bıçağın antika olup olmadığı konusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Kriminal Laboratuvarından  mütalaa alınması gerekir

3-) Ticaret Amaç İçin  Sustalı veya Muştalı,  Gibi Bıçakları, İmal, İthal, İhraç Etmek. 6136 sayılı Kanun'nun 14/1 maddesinde  göre; mezkur Kanun hükümlerine  aykırı olarak  4 üncü maddede yazılı  olan bıçak  veya başkaca aletler  yahut benzerlerini  ülkeye sokar,  sokmaya kalkışır, veya bunların ülkeye sokmasına aracılık eder veya bunları ülkede imal ederse 6136 sayılı Kanunun  14/1 maddesine göre tecziye edilr.Ancak bunların ticari amaçla yapılması gerekir. Şahsi ihtiyaç için ülkeye kama sokulması vey çıkartılması bu madde kapsamına girmez

4-)Vasıfl Olmayan  Tabanca, Sustalı veya  Muştalı Bıçak  ve Mermiyi Birlikte Bulundurmak.İşyerinde veya evinde yapılan aramada, bir tabanca, pek az sayıda mermi ve bir adet müştalı bıçak bulundurlması halinde , 5237 sayılı Kanunun 44.  maddesi delâletiyle  6136 sayılı Kanunun 13/3. maddesi ile alt sınırdan uzaklaşılarak  ceza tayin edilir.Mezkur tabanca ve bıçakların taşınması  halinde de 6136 sayılı Kanunun 13/1 maddesi gereğince hüküm tesis edilmesi gerekir.

5-)Toplu Halde Bıçak Ticareti Yapmak Suçu. 6136 sayılı Kanunu'nun 14/2. maddesinde tanzim edilmiştir. Topluluktan bahsetmek için en az üç kişi olmak gerekir.Silah ticaretinin en az üç kişi tarafından yapılması   gerekir.

6-)Teşekkül Halinde Bıçak Ticareti Yapmak Suçu. 6136 sayılı Kanunu'nun 14/3. maddesinde  tanzim edilmiştir. Biçak ticareti suçunun organize olmuş, disiplinli, en az üç kişiden oluşan ve süreklilik bir örgür tarafından yapılması halidir. 03.08.2009

6136 sayılı Kanuna göre YASAK BIÇAKLAR aşağıda belirtilmişti

A-Yasak Bıçaklar; 6136 sayılı Kanuna göre yasak bıçaklar aşağıda belirtilmiştir.Bıçağın yasak olup olmadığına dair teretdüt varsa Polis Kriminal Laboratuvarından mütalaa alınması gerekir

1-)Sustalı Bıçak

2-)Muştalı Bıçak

3-)Hem sustalı hem de muştalı bıçak

6-)Kama

7-)Hançer

8-)Kılıç

9-)Pala

10-)Kasatura

11-)Süngü

12-)Sustalı Çakı

13-)Şisli Baston

14-)Sivri Uçlu ve Oluklu Bıçaklar

14-)Topuz

15-)Topuzlu Kamçı

16-)Boğma Teli ve Zinciri,

17-)Saldırı ve Savunmada İmal Edilmiş Her Türlü Aletler

6136 sayılı Kanuna göre YASAK OLMAYAN bıçaklar aşağıda belirtilmiştir

1-)Antika bıçak  ve Kılıç,  Ceza Genel Kurulunun 21.2.1983 tarih ve 1983/545-70 sayılı içitihadına göre,bıçağın antika olup olmadığına dair Polis Kriminal Laboratuvardan mütalaa alınması  gerekir.

2-)  Kelebek Bıçağı, Ceza  Genel Kurulu'nun  05.12. 2000 tarih ve 2000/229-238 sayılı içthadına göre yasak değildir.

http://www.online-hukuk.org/bolum/bicaklarlar-ilgili-suclar.html

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 25, 2010, 20:55:59 »
beyler bütün yorumlarınız ve moralleriniz için teşekkür ederim. bu para cezası 300-1000 tl arası diye biliyorum. Amcaoğlum savcının samimi arkadaşı olur p.tesi falan gidip konuşacağım. Mahkeme üniv i etkilermi sicil e işler mi?Mahkeme Kasım ayında beyler.şimdiden işin üstüne düşeyim mi? yoksa acele etmeyim mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #16 : Haziran 25, 2010, 21:25:52 »
ben bi kavgada adamın kafasına kuru sıkı tabancanın kalıbzesiyle adamın suratına vurup bayıltıım polsiler falan geldi silahı aldılar benide adamıda hastane dir karakoldur derken 575 tl silahtan para cezası yedim onu hemen ödedim mahkemelik oldum ondan da wazgeçirdim adamı :D sicil flan hiçbirseyim yok ;) :D

<a href=http://www.glasgow.skepter.co.uk/ >advertising online Glasgow</a>
C!H@NG!R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 25, 2010, 21:46:57 »
öyle diyosun da yaralamalarda en çok kullanılan ve en kolay erişilebilen alet  |-\

Berkcan, büyüklerine karşı biraz daha saygılı olmaya özen gösterir misin?   :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 25, 2010, 21:53:10 »
Berkcan, büyüklerine karşı biraz daha saygılı olmaya özen gösterir misin?   :kötü:

ben saygısız bir durum görmüyorum aynı cümleyi babama da hatta dedeme de kurarım sen nasıl bi saygısızlık gördün ki  :huh:
 ayrıca o cümlenin muhattabı mısın ki ?
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 25, 2010, 21:58:09 »
ben saygısız bir durum görmüyorum aynı cümleyi babama da hatta dedeme de kurarım sen nasıl bi saygısızlık gördün ki  :huh:
 ayrıca o cümlenin muhattabı mısın ki ?

Bu kadar kızmana gerek yok. Ben sadece uyarmak istedim, yaşça senden büyük bir ABİN.