0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yol bilgisayarı ve hız gostergesinın hız bilgisini aynı kaynaktan alıyor olması lazım değil mi ?[/quote]Bende O şekilde düşünmüştüm ama Göstergedeki Kilometre sayacının mekanik olması ve aralarında da böyle bir fark bulunması beni aynı kaynaktan beslenmediklerini düşünmeye yönellti.Kilometre teli ile hız bilgisi alan araçlarda tel de kopmalar başlayınca hız ibremesinde titremeler ve hatalı gösterimler başlar. Fakat benim aracımda hiç titreme yok sadece hatalı gösterme mevcut.
Arkadaşlar merhaba. Arac zze112Sabit 110 KM ile giderken aracın yol bilgisayarını resetliyorum, 10 sn sonra gelen hız bilgisi 100 km. Sonuçta ya yol bilgisayarı ya da kM göstergesi hızı yanlış okuyordu. Ben de GPS imi çalıştırdım ve sonuç olarak GPS de 100 km gösterdi. Diğer hızlarda da aynı şeyi denedim ve Aracın hız göstergesi %10 fazla gösteriyor. Bu konuda bir fikri olan var mı? Hız bilgisi mekanik olarak mı göstergeye geliyor yok sa elektiksel mi?Yardım cı olursanız sevinirim.[/quote]Doğuş Bey dediğiniz olayın farkına bende c.tesi günü vardım. düz yolda giderken meraktan birde aracın içindeki ev ahaliyle hız tartışması yaşarken yol bilgisayarını sıfırladım ve yaklaşık 10 km daha az çıkıyor yol bilgisayarında hız. bende şaşırdım bu olaya. şimdi yolda 90 la giderken biz normalde 80 lemi gidiyoruz yoksa kadran doğrumu bunu bulmanın yolu çok zor sanırım.
aslında çözüm basitbir arkadaşınızı kafalıyorsunuz. ama aracının başka marka olmasına dikkat edin wv fiat neyse işte. yan yana boş bir yolda gidin 90'a sabitleyin. bir gözden geçirin bakalım o zaman tam anlaşılır. kim daha önde gidiyor kim geride kalıyor.[/quote]Başka araç la ölçmeye gerek yok ki. GPS le ölçtüm hızı. Hatta Dün Ankaradan gelirken GPS 110 Gösterirken Araç 122-123 gösteriyordu.benim sorum hızın nasıl ölçüleceği değil zaten. Hız bilgilerinin (Gösterge ve Yol bilgisayarı) nereden nasdıl alındığı ve göstergedeki hatanın nasıl giderileceği.[quote=Abdurrahman ARSLAN]Doğuş Bey dediğiniz olayın farkına bende c.tesi günü vardım. düz yolda giderken meraktan birde aracın içindeki ev ahaliyle hız tartışması yaşarken yol bilgisayarını sıfırladım ve yaklaşık 10 km daha az çıkıyor yol bilgisayarında hız. bende şaşırdım bu olaya. şimdi yolda 90 la giderken biz normalde 80 lemi gidiyoruz yoksa kadran doğrumu bunu bulmanın yolu çok zor sanırım. [/quote]Benim elimde GPS oldığu için ben zorluk yaşamadım.Ölçmenin bir başka yolu da Hani yol Kenarında yazar ya Ankara 90KM diye orada hızı sabitleyeceksiniz artık 90 anamı sbaitlersiniz 80 enemi, ankara 80 km diyinceye kadar devam. Ondan sonra hesapalrsınız artık kaç dakika da 10 km gittiğinize göre...
gps'de sapma olmaz diye bir garanti var mı?yol bilgisayarı için ayrı bir sistem kurulacağını zannetmiyorum. hepsi aynı noktadan bilgi alıyordur eminim. mekanikte sapma olması daha makul bir cevap olsa da elektroniğin tam doğru göstereceği de garanti değil. elektronik mıknatısla ölçüm yapar, mekanik tel ile. ama çoğu araçta mekanikten elektroniğe dönüşüm veya doğrudan elektronik alıp elektronik olarak ibrelere yansıtmak mevcut yanılıyormuyum?[/quote]GPS dede elbette sapma olur. Benim kullandığım GPS in hatası 1m. GPS hız bilgisaini hesaplarken t1 zamanındaki posizyonu ile t2 zamanındaki pozisyonu arasındaki uzaklığa ve t1-t2 farkını kullanır. Anlık hız bilgisi alırken hata olabilir. Fakat Ortalama hız bilgisinde 1m lik bir yanılgı hız da yaklasık oalrak %0 hata anlamına gelir. Bununla beraber Yol bilgisayarı ile GPS aynı gösteriyor. Farklı olan normal gösterge