Gönderen Konu: 2003 Avensis - Ön Tekerden Gelen Ses  (Okunma sayısı 2269 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB-
2003 Avensis - Ön Tekerden Gelen Ses
« : Haziran 24, 2010, 08:37:54 »
Hepinize merhaba arkadaşlar,geçen hafta 2003 model Avensis 1.6 Comfort alarak bende Toyota kullanıcıları arasına katıldım.Aracı almadan önce aracı test ederken ön sol tekerden bir takırtı geldiğini farkettim,götürdüğümüz servis ön sol amortisörün bitik olduğunu sesin ondan kaynaklandığını söyledi.Aracı aldım ve servise götürdüm,ön sol amortisörü değiştirmek istediğimi söyledim.Usta amortisöre 360 TL fiyat verdi,60 TL'ye ise tamir edeceklerini söyledi.Amortisörü tamir ettirdim ve ses kesildi.Şimdi tekrar en ufak bir çukur yada sallantıda takır tukur ses gelmeye devam ediyor.Sizce bunun sebebi amortisör müdür yoksa başka bir şeyden mi kaynaklanıyordur?Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim..

Saygılarımla..

Sefer YILMAZ

Toyota Club Türkiye

2003 Avensis - Ön Tekerden Gelen Ses
« : Haziran 24, 2010, 08:37:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003 Avensis - Ön Tekerden Gelen Ses
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2010, 09:35:14 »
  Selam.
 Bunu anlamak için o bölgedeki diğer olası parçalara (aks, amortisör, amortisör kulesi, kaliper vs.) bakmak lazım fakat amortisör tamiri çok sağlıklı birşey değildir, sizi fazla idare edeceğini düşünmüyorum. Ayrıca amortisörler her zaman karşılıklı olarak değişir.!

Sizi Tanışma bölümünde tanımamız mümkün mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2010, 10:07:29 »
Cevabınız için teşekkür ederim,tanışma bölümüne uğrayacağım.

Sağ amortisörlerde sorun olmadığı söyledi,üstelik amortisör tamirine 1 yıl garanti verdi en kısa zamanda tekrar götüreceğim ama Şaşmaz bana biraz uzak kaldığı için fırsat bulamıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2010, 13:06:41 »
  Sağ amortisörde sorun olmaması anlam ifade etmez. Amortisörler her zaman (bunun çok az istisnası vardır) karşılıklı değişir. Yeni bir amortisörün sertliği ile 6 aylık bir amortisörün sertliği ve çalışması aynı değildir. Bu konuyu bence dikkate alın.
 Aynı şekilde lastiklerde mümkünse 4'ü bir arada, olmaz ise karşılıklı olarak değişmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2010, 15:10:53 »
bu sorun avensis in kronik sorunu.. dediğiniz sesin lıkırtı gibi old. zannediyorum. o benim araçtada var. bildiğim kadarıyla o ses balatalardan geliyor. baktırdım ustaya usta rahatsız etmiyorsa tamire gerek yok dedi. bende tmm öle kalsın dedim yanlız beni direksyondan gelen lıkırtı sesi cok rahatsız ediyor ona bi çare bulmak lazım.. bulunduğum yerde serviste yok napacam bilemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2010, 21:52:32 »
Teşekkür ederim Hakan Bey,önerilerinizi dikkate alıp servise gittiğimde ustaya durumu bildireceğim.Sorun kesilmezse her iki ön amortisörü değiştirme yoluna gideceğim..

Yorumunuz için teşekkür ederim Uğur Bey..Ön iki balata bitmiş durumdaydı ve iki balatayı da değiştirdim..Amortisörün tamir olmasına rağmen sorun az da olsa devam ettiği için Hakan Bey'in önerilerini dinleyip servise sorunun devam etmesi halinde ön 2 amortisörün de değiştirilmesini söyleyeceğim..

Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2010, 22:05:54 »
  Benim söylediklerimi yine araştırabilirsiniz ancak sürüş güvenliği ve konforu için bazı parçalar karşılıklı değişir.

Diğer yandan Uğur'un söylediği aklıma şunu getirdi; son zamanlarda fren balatalarınıza ya da o bölgeye işlem yapıldı ise, balataları diskden ayıran tellerinde tekrar yerine takıldığından emin olun bence, eğer onlar takılmadı ise balatalar da ses yapabilir.