Gönderen Konu: Hoparlör Tamircisi bilen varmı ?  (Okunma sayısı 2955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
Hoparlör Tamircisi bilen varmı ?
« : Haziran 23, 2010, 19:10:25 »
Arkadaşlar -1-2 gün önce arabayı temizlerken fark ettimki sol tarafın 'tiz'i calısmıyor. Açıp söktüm yerine aynı kalitede değil ama normal bişi bağladım calışmaya başladı. Sökerken kısa devre olup olmadıgına baktım kısa devre yoktu yada yıpranmış kablo.. İdarelik yerine başka bişey taktım ama bozuk olanı yaptırmakmı daha pahalı yoksa yeni bi çift almakmı ? Varsa bildiğiniz tamirci yaptırabilirim.. Eğer astarı yüzünden pahalı olursa yeni bi çift alırım zaten.
Tiz'in fotoğraflarını ekliyorum.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Toyota Club Türkiye

Hoparlör Tamircisi bilen varmı ?
« : Haziran 23, 2010, 19:10:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Hoparlör Tamircisi bilen varmı ?
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2010, 19:13:55 »
  Geçmiş olsun Sinan. Tamir için Selanik pasajı civarlarına bakman lazım bence ancak bence en sağlıklısı kaliteli ve yeni birşey almak olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2010, 19:15:36 »
  Geçmiş olsun Sinan. Tamir için Selanik pasajı civarlarına bakman lazım bence ancak bence en sağlıklısı kaliteli ve yeni birşey almak olur.
Saolasın hakan abi... bende pek sıcak bakmıyorum tamire ama hani ufaktan oluru varsa pek masraflı olmaz belki diye düşündüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2010, 19:22:29 »
  O zaman ohmmetre ile sargının sağlam olup olmadığına bak bence. Gerçi gözle baktığında sargıların giriş yerlerinde problem yoksa büyük ihtimalle mıknatıs dolaylarında vernik falan atmışdır ya da yanmıştır. Yeniden sardırmanında çok faydası olmaz bence. Bunların yön verilebilenleri de var, onlara bakabilirsin yeni olarak. Yine söylediğim yerleride dolaş ve fiyat al derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2010, 22:47:17 »
  O zaman ohmmetre ile sargının sağlam olup olmadığına bak bence. Gerçi gözle baktığında sargıların giriş yerlerinde problem yoksa büyük ihtimalle mıknatıs dolaylarında vernik falan atmışdır ya da yanmıştır. Yeniden sardırmanında çok faydası olmaz bence. Bunların yön verilebilenleri de var, onlara bakabilirsin yeni olarak. Yine söylediğim yerleride dolaş ve fiyat al derim.
İlk ona baktım zaten abi.. lehiminde mi sorun var bağlantı yerleri vs falan.. Elektronkçi adamız :) bi sorun yoktu oralarda.. Evet yeniden sardırma işi tırt :D Yeni bi çift bakıcam heralde bende.. Tavsiyen için sağol abim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2010, 22:53:58 »
tamir e sakın bulaşma eskisi ğibi kaliteli ses alamzsın en ğüzeli kafana ğöre  yeni alman arkadaşım
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2010, 22:58:52 »
tamir e sakın bulaşma eskisi ğibi kaliteli ses alamzsın en ğüzeli kafana ğöre  yeni alman arkadaşım
Ya bende öyle düşünüyorum ama malüm bu ara durumum pek parlak değil :D biraz borçlarım var. Hani ufak bişeyse baktırıp sorunu anlamaktı amacım.. şimdi iyi bi çift nerden baksan en az 100TL vardır. O bile lazım şu an :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • öfkeyleyle kalkan sakince oturur..
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2010, 01:10:01 »
 abi aslında televizyon tamircileri bakıodu böyle şeylere bulabilirsen onlalara falan bi bak istersen..
yani yapılması daha ucuz olur..
vede abi alacaksan kötü bişi alma derim pioneer ın mid takımları var onlar çok güçlüdür arabanda tam bir konser havası verir durumun müsaitse denemeni öneririm :)
Doğru zamanda doğru fren, HIZ kazandırır!!
 :polis:
***__34 UG 4395__*** :zombi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2010, 01:36:20 »
tiz ses çıkartanlarda içindeki ince sarmaldan bir yer kopuyor. içini açınca kabloların bağlandığı noktaya bakın, eğer oradan sarmalın içine giden minik teller kopmuşsa tamiri vardır.
birde ortasına bastırınca ses geliyorsa bir ihtimal biraz daha çalışabilir..

onun dışında bu hoparlörlerin + ve - lerinin yönü çok önemli, yoksa çabuk patlıyorlar.. bende kaliteli tiz - mid takım öneririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2010, 21:31:09 »
abi aslında televizyon tamircileri bakıodu böyle şeylere bulabilirsen onlalara falan bi bak istersen..
yani yapılması daha ucuz olur..
vede abi alacaksan kötü bişi alma derim pioneer ın mid takımları var onlar çok güçlüdür arabanda tam bir konser havası verir durumun müsaitse denemeni öneririm :)

Karşında lise stajını TV tamircisinde yapmış birisi var :) :) Bakalım staj yaptığım yere götüreyim bi anlıycaklarmı :)
tiz ses çıkartanlarda içindeki ince sarmaldan bir yer kopuyor. içini açınca kabloların bağlandığı noktaya bakın, eğer oradan sarmalın içine giden minik teller kopmuşsa tamiri vardır.
birde ortasına bastırınca ses geliyorsa bir ihtimal biraz daha çalışabilir..

onun dışında bu hoparlörlerin + ve - lerinin yönü çok önemli, yoksa çabuk patlıyorlar.. bende kaliteli tiz - mid takım öneririm

Valla anıl kardesim denedim ama faydası olmadı bakalım sami'nin dediğine göre anlıyolarmı TV tamircileri.. nasılsa bozuk gösterelim :):)

Not: İletinize çok geç cevap yazdım farkındayım bunun için öncelikle özür dilerim ama malüm işten dolayı bu ay cok yoğun geçiyor hava trafikleri :) Tavsiyeleriniz için teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2010, 23:52:22 »
Karşında lise stajını TV tamircisinde yapmış birisi var :) :) Bakalım staj yaptığım yere götüreyim bi anlıycaklarmı :)
abi valla bildiğim kadarıyla anlamaları lazım işallah olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2010, 00:35:52 »
boşverin yav kalsın öyle :P bizim arabada ön 2 hoporlör ve 1 tiz patlak şimdilik duruyor öyle :D
aslında kendim alıp takmayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum kapıları sökmeye.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2010, 08:18:21 »
seçkin bu işin hastasına anlatamassın dediğini bak mesela ben de hastasıyım
www.facebook.com/video/video.php?v=386938532837

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2010, 14:35:21 »
seçkin bu işin hastasına anlatamassın dediğini bak mesela ben de hastasıyım
www.facebook.com/video/video.php?v=386938532837
haklısın.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2010, 01:34:20 »
boşverin yav kalsın öyle :P bizim arabada ön 2 hoporlör ve 1 tiz patlak şimdilik duruyor öyle :D
aslında kendim alıp takmayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum kapıları sökmeye.

Yook olmaz öyle seçkin :) . Zaten başka bi tiz aldım onun yerine idare edebilicek şimdilik... öle patlak çizik hoparlöre gelemem ses kaliteli olcak :)