Arkadaşlar kısmet olursa pazartesi tatil amaçlı bodrum yada antalya vs. uzun yola çıkacağım.
çıkmadan önce yağını değiştireceğim ve antifiriz soğutma kontrolünü yaptıracağım.lastik havalarını zaten kendim kontrol ederim.(stepne dahil

) klimayıda geçenlerde açtım sorun yok hala güzel soğutuyor. lastiklerimin durumu zaten iyi.hava filtresinede baktım tertemiz duruyor.sanırım başka eksiğimiz kalmaz gibi geliyor .
95,242km de;
-bujiler
-motor yağı
-şanzıman yağı
-arka 2 amortisör
-viraj demir rotilleri
-v kayışı
-klima kayışı
-hidrolik direksiyon kayışı
-arka fren papuçları
-yağ filtresi
-kampana tornası
-motor yağ (mobil 15/40) vs...
değiştirmiştim
şuan araç 102bin km de
yinede bakılması gereken bişey aklınıza gelirde paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.
bunlar haricinde giderken depo fulleyip bitireceğim için acaba diyorum katkı maddesi koysam mı? (tasarruf amaçlı değil enjeksiyonları temizlemek için) kullanan arkadaşlar varmı varsa etkisi gerçekten oluyor mu? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar.
yoksa bilmediğin işe bulaşma mı diyorsunuz
Öncelikle şimdiden iyi tatiller ve hayırlı yolculuklar.
Büyük alışveriş merkezlerinde ya da yapı marketlerde kaliteli ürünler olabiliyor. Hatırladığım kadarı ile enjektör temizleyici ayrı, supap temizleyici ayrı ürünler var. Oralardan istediğiniz ürünü, etiketlerinden etkilerini de okuyarak alabilirsiniz bence.
Bana o katkılar tek seferde hiçbir işe yaramıyor gibi geliyor. Devamlı kullanımda da temizleme değil de kurum bağlamama yönünde "belki" etkisi olur.
pek bişi kalmamış geriye ama bi rot balansa baktırın malum yollar bozuk ayarlar bozulabilir şehir içinde belli olmasada şehir dışında belli eder kendini bi kontrol gerekir bide yağın kalınlığına takıldım 15-40 kalın değil mi?ben 0-40 tam sentetik kullanıyorum diğerlerine göre daha iyi 4000km oldu hala ilk koyduğum renkte yağ bunuda anlamadım gitti:) 10-40 fabrika verisi ama 0-40 daha başarılı gibi geldi bana sanki...marka vercek olursam mobil1 derim tam sentetik olcak ama biraz pahalıdır(biraz değil 2 kat pahalıdır 120 lira civarı) ama bi sonraki seferde bulursam motul yada yine mobil1 alcam....
bu arada klima ve hava filtresinide kontrol edin...katkı maddeleri tek sefer işe yaramıyor malesef sürekli ve uzun sürede etkili olur e bu zamanda her seferinde depo doldurmak hiç kolay değil

iyi tatiller
pek bişi kalmamış geriye ama bi rot balansa baktırın malum yollar bozuk ayarlar bozulabilir şehir içinde belli olmasada şehir dışında belli eder kendini bi kontrol gerekir bide yağın kalınlığına takıldım 15-40 kalın değil mi?ben 0-40 tam sentetik kullanıyorum diğerlerine göre daha iyi 4000km oldu hala ilk koyduğum renkte yağ bunuda anlamadım gitti:) 10-40 fabrika verisi ama 0-40 daha başarılı gibi geldi bana sanki...marka vercek olursam mobil1 derim tam sentetik olcak ama biraz pahalıdır(biraz değil 2 kat pahalıdır 120 lira civarı) ama bi sonraki seferde bulursam motul yada yine mobil1 alcam....
bu arada klima ve hava filtresinide kontrol edin...katkı maddeleri tek sefer işe yaramıyor malesef sürekli ve uzun sürede etkili olur e bu zamanda her seferinde depo doldurmak hiç kolay değil 
iyi tatiller
valla yağ konusunu bende çok araştırdım herkes farklı yağ kullanıyor genelide 10/40 kullanıyor fakat son bikaç seferdir gittiğim usta (adını vermeyim ama toyanda 8 sene çalışıp kendine özel servis açmış birisi) "bu arabalar biraz yaş itibariyle" 10/40 biraz ince keçelerden zamanla kaçırma yapabilir o nedenle ben 15/40 konulması taraftarıyım dedi ve öyle koydu. marka konusunda da toyotanın ozamanlar mobille anlaşmalı olduğu ve yağ filmlerinin mobil markaya göre üretildiğini söyledi ve mobil yağ koyulması daha doğru olur diyerek onu koydu. bu sefer 10/40 mı koysam kararsızım açıkcası. ve 10/40 koyulması için eski yağın katkı maddesiyle yine temizlenmesi mi gerekli o kısmıda tam bilmiyorum
eğer motor aşırı zorlanmadıysa herangibir kaçırma vs olmaz benim görüşümce...ayrıca 15 yapmak soğukken daha zor yağlama demek zaten yağ ısındığında ki değerler aynı 40....yağı değiştircekseniz ve akışkanlığıda değişcekse motoru kapattıktan sonra 1 saat kadar bekleyiğn kalan bütün yap kartere aksın daha sonra karter tıpasını açarak bütün yağın boşalmasını bekleyin zaten içinde yap kalırsa onun bi zararı olmaz