Gönderen Konu: BOBİN DEĞİŞİMİ  (Okunma sayısı 1764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
BOBİN DEĞİŞİMİ
« : Haziran 21, 2010, 10:20:59 »
Arkadaşlar herkese merhaba
toyota corolla 2006 o.v lpgli araç 93500 de (20.000 km dir brc lpg)
aracımda bobin hatası var. Bobin ömrü nekadardır ? Lpg kaynaklımıdır ? Lpg montajı sırasında gücü bobindenmi alıyorlar?
Yan sanayi 90 tl orjinal 213 tl fiyat aldım yansanayi araba kabul etmedi. Marşa basıyorum çalışıyor hemen istop ediyor.
Orjinal almak zorundayım. Sadece hatalı bobini mi değiştirmeli yoksa 4 ünü birdenmi?
Ustam hepsini değiştirelim, diğerleri elinde yedek olsun diyor çünkü diğerleri eski yenisi daha güçlü olacak diyor ? Sizce ne yapmalıyım sonuçta 852 tl çok para
görüşlerinizi almak istiyorum şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

BOBİN DEĞİŞİMİ
« : Haziran 21, 2010, 10:20:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: BOBİN DEĞİŞİMİ
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2010, 10:25:57 »
Geçmiş olsun :(

Ücretsiz check-up kampanyası var toyota'da. Bir gösterin isterseniz, tek ustaya bağlı kalmayın. Bobin diyorlar başka birşey çıkıyor...

İllaki de dedğişecekse, evet 4'ünü birden değiştirmelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2010, 11:35:01 »
bobinlere gelen kabloları tek tek çıkarttılar her kablo çıkışında motor stop edecekmiş gibi olup tekrar kendini topluyor. 4. bobinde ise motorda hiçbir değişiklik yok. 4 dekini 3 e taktılar bu sefer 3 kablosunu çektiklerinde motorda değişiklik yok
anlıcağınız bobin sıkıntılı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2010, 11:37:37 »
ücretsiz check up gittim bilgisayarda hata kodu bulamadılar sorunlarım haricinde yok silecek yok hava filtresi orj. değil fren balatası orj. değil diye rapor verdiler dediğim sıkıntı için 1 gün araba bizde kalmalılar dediler bende kabul etmedim.