Gönderen Konu: ae101 cam sorunu  (Okunma sayısı 1992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
ae101 cam sorunu
« : Haziran 21, 2010, 10:20:48 »
 selam arkadaşlar dün yolda ğiderken sürücü tarafındaki camı kapatırken cat  cat ses ğeldi daha sonra cam kapanmamaya başladı iniyor ama kapanmıyor  elle yukarı cekiyorum  sonra geri düşüyor neden olabilir ne yapmam gerekir cevaplarınız için tesekkürler
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Toyota Club Türkiye

ae101 cam sorunu
« : Haziran 21, 2010, 10:20:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 cam otomatigi
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2010, 10:26:37 »
ÇOOOOkkkk acil sorunuza verdiğim cevabı çoookk acil olarak uygulayacakmısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2010, 10:44:22 »
selam arkadaşlar dün yolda ğiderken sürücü tarafındaki camı kapatırken cat  cat ses ğeldi daha sonra cam kapanmamaya başladı iniyor ama kapanmıyor  elle yukarı cekiyorum  sonra geri düşüyor neden olabilir ne yapmam gerekir cevaplarınız için tesekkürler cok acill
Motor sesi geliyormu hala yoksa gelmiyormu ? geliyorsa dişlilerde bir sorun vardır.. Ses gelmiyorsa motorunda sorun vardır ...
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2010, 11:00:48 »
Çoookk acil yazmışsınız ama online bile değilsiniz. Neyse ben yine de yazayım,

kapınızın iç döşemesini yavaşça sökün. Tırnaklı'dır, tırnaklarını kırmadan sökün. Cam'ın alt kısmını göreceksiniz. Alt kısmını tutan iki adet çıta vardır, büyük bir ihtimalle, o çıta düşmüştür. Yerlerine taktığınızda sorununuz ortadan kalkacaktır.

Ha, ben yapamam cesaret edemem derseniz, oto döşemeci halleder.

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 21, 2010, 11:03:09 »
Motorun içerisinde sarılı olan 2 adet farklı birbirinden bağımsız çelik halatlar var, şu hani bildiğimiz bisiklet fren tellerine benzeyen. Bunlardan birisi camı indirirken düşmeden yavaşça salınımını yapar, diğeri de kaldırılmasını veya kapanmasını sağlar. Bu halatlardan birisi işte o cat cat diye ses geldiğinde büyük olasılıkla kopmuş durumda. En yakın kilitçi sizin işinizi halledecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2010, 17:25:54 »
arkadaşlar cevaplarınız için tesekkür ederim iş de oldugum için cevap yazamadım kusura bakmayın motor sesi ğeliyor  sanki hiç bozulmamış ğibi cam asagı iniyor yukarı cıkmıyor elimle cıkarınca asagı düşüyor  ne yapmam gerek anlamadım temirciler direk komple degişecek diyor 150 tl istiyorlar
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 cam sorunu
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2010, 15:15:00 »
Adaş, kapı içinden önce camı yerinden al, otomatik cam mekanizmasını çıkart kapının içinden, kopan teli değiştir :) yeniden tak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2010, 17:23:06 »
bizim bmw ve passatta da oldu komple mekanizmayı değiştirdiler ikisinde de 50 tl ye yaptırdık 150 tl değil
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2010, 17:58:31 »
kardes aynısı benim başıma geldi, camın yukarı aşağı gitmesini sağlayan bir halat var, bisikletlerdeki fren telleri gibi, bu halat camın alt kısmında plastik bir alanda bağlı, (söyleki, bsikletlerde fren telinin ucunda elceğe taılan kısımda yuvarlakbir kısım vardır onun gibi) camı kaldırdığında bu yuvarlak kısmın içinde hapsedildiği plastik alan kırıldığından(yukarı kaldırırken) artık camı yukarı kaldıramıyorsun. aşağı iner çünkü plastik kısım üst tarafa doğru kırılmıştır. o plastik aksamı bulamadığımız için elektirikçi kendi marifeti ile uyduruk bişiler yaptı, çelik tel vida vs ile.. o yuvarlak kısmın hareket etmemesini sağladı...

aynısı olay benm de başıma geldi, hatta birisi kapıya yada cama taş attı sandım durdum etrafıma baktım, bir süre sonra farekettim ki cam kalkmıyor, forumda paylaşmıştım nasıl olduğu ve çözüm için ustanın ne yaptığını...
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2010, 22:22:07 »
arkadaş lar yardımlarınız için tesekkürler söktüm  az önce soner arkadaşımın dedi ğibi olmuş plastik bir yer kırılmış telin üstünde bulunan topuz   yerine oturmuyordu  küçük bir delik açtım makkapla  sonra tel ile sabitleştirdim  eskisinden daha iyi calışıyor artık  tek sorun  bu olay küçük ğibi gözüküyor ama tam bir saat sürdü her yerde vidalar var japonlar mazemeden kacmamış