Gönderen Konu: sis farı bağlantısı  (Okunma sayısı 5421 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
sis farı bağlantısı
« : Haziran 20, 2010, 21:58:17 »
merhaba . sis farı aldım ama kablo bağlantısında kullanacağım kablo çeşidini bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

sis farı bağlantısı
« : Haziran 20, 2010, 21:58:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: sis farı bağlantısı
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2010, 22:05:36 »
Kablo çeşidi o kadar ciddi bir mesele değil ince olmasın yeterli Sağlam kalın kolon kabloları var +- yanyana onlardan alabilirsiniz de sisler için anahtar varmı? acıp kapama
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2010, 22:09:01 »
tek  kablo yeterli zaten - yi şaseden alıcam.  anahtar olarakta  nasıl bişey kullanmalıyım ? on off anahtarları var 3-4 amperlik. sis farları kaç  amper çeker ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2010, 22:19:55 »
Sis farı aldın ya onun içindeki ampülde kac amperlik oldugu yazar... Zaten git sanayiye anahtar alırken sis farı için kullanacagım de verirler... Cok detaylı bilgi sahibi değilim ama alacagın yerden sor böyle böyle için diye verirler sana ... -yi  şaseden alacam demişin olur fark yapmaz aynı sey zaten :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2010, 22:26:17 »
eyvallah sağol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2010, 11:14:07 »
Amper = Watt / Volt ( watt = amper X volt denkleminden )

sislerin 55 Watt olduğunu varsayarsak 55 / 12 = 4,58 amper eder , siz bi 8 Amperlik anahtar takın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2010, 11:38:17 »
sağol mesut abi. bende bi konu açıyım dedim ne kullancaklarımla ilgili mehmet kardeşim çok yardımcı oldu kablo farketmez anahtarıda sanayiden al dedi baya yardımcı oldu sağolsun ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2010, 11:42:41 »
Ercan sen yinede 10 ampere dayanabilkecek bir kablo al mutlaka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2010, 11:45:56 »
sağol mesut abi .. birde konu hakkında  fazla  bilgisi olmayanlar  yorum yapmasın .. araba  bu  bi yanğın çıksa kablo ısınmasından dolayı sonucu  hiç iyi olmaz.. bilgin yoksa  yardım etmeye  çalışma !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 21, 2010, 12:15:05 »
sağol mesut abi. bende bi konu açıyım dedim ne kullancaklarımla ilgili mehmet kardeşim çok yardımcı oldu kablo farketmez anahtarıda sanayiden al dedi baya yardımcı oldu sağolsun ..
:) Kolon Kabloların içinden gecen wattları biliyormusun peki amfi ile birlikte iken ... Kolon kabloların Saglam kalın olanlarından al dedim ki onlarla marş dinamosunu calıstırmayacaksın !

Anahtara gelince Sanayideki arkadaslar bunların kac amper cekecegini zaten bilir ... Onda Bilgim olmadıgı için böyle bir secenek sundum hosuna gitmediyse tsk etmezsin olur biter rencide etmene gerek yok !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
« Yanıtla #10 : Haziran 21, 2010, 12:34:58 »
yardımların için teşekkürler mesut abi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2010, 17:42:03 »
mesut abi bağlantıyı yaptım çalışıyor şuanda . ama  ampullerin arkasında plastik kapak gibi birşey vardı onlar  artık yok :D çok ısınıyor ve o plastiği eritti kokuduydum hemen sislere baktım onlar erimiş  . . ampullerin arkası açık dursa bi sorun olurmu acaba? ben ampulleri 75 watt beyaz  ampul aldım  75/12=6,25 A  çekiyor ben kabloya 10A sigorta taktım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 24, 2010, 09:33:18 »
mesut abi bağlantıyı yaptım çalışıyor şuanda . ama  ampullerin arkasında plastik kapak gibi birşey vardı onlar  artık yok :D çok ısınıyor ve o plastiği eritti kokuduydum hemen sislere baktım onlar erimiş  . . ampullerin arkası açık dursa bi sorun olurmu acaba? ben ampulleri 75 watt beyaz  ampul aldım  75/12=6,25 A  çekiyor ben kabloya 10A sigorta taktım .

Ercan bak 75Watlık ampul kullandığın için çok fazla ısınıyor bu nedenlede o plastikleri eritmiştir, keşke standart 55watlık alsaydın, amupllerin arkası açıkken su birikintisinden falan geçersen içine su girebilir kısa devre olmasına sebep olabilir haberin olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
« Yanıtla #13 : Haziran 24, 2010, 09:41:55 »
ozaman ben standart ampulleri takayım . 1,5mm2 kablo yetrlimi bunun için?