Gönderen Konu: corolla d4d rölantide çalışırken motordan gelen ince bi tıkırtı sesi ancak kaput  (Okunma sayısı 5363 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
corolla d4d rölantide çalışırken motordan gelen ince bi tıkırtı sesi ancak kaputun önünden duyulabilen bi ses aracım 2010 makyajlı corolla elegant

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
bu ses normalmi sizce dikkatli dinlemek lazım duymak için d4d kullanıcıları yorum bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
yeni dizel araclarda ilk kilometrelerde nornaldir ilerde keser

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Merhaba.
Aynı araçtan bende de var bu ayın başında aldım. Motordan herhangi tıkırtı sesi gelmyor fakat, açtığım konuda yazdığım gibi motoru çalıştırıp ilk kalkıştan sonra tak diye bir ses geliyordu. motorun sol tarafından. o da kendini devreye sokan ABS sistem rölesinden geliyormuş. Siz de böyle bir ses duyuyor musunuz?*
Toyota Corolla D 4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
yok oyle bı ses gelmıyo bende tak dıye benım dedıgım ses içerden duyulmuyo dıkkatlı dınleyınce kaputun yanına gelip ıkı farklı ses duyuluyo bı tane işte haifi bi tıkırtı sesi motor sesınden farklı yarın servıse gıtcem bıde sıfır aractada aynı ses varmı bakcam hersey kafama takılıyo o kadar para verince:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Merhaba.
Aynı araçtan bende de var bu ayın başında aldım. Motordan herhangi tıkırtı sesi gelmyor fakat, açtığım konuda yazdığım gibi motoru çalıştırıp ilk kalkıştan sonra tak diye bir ses geliyordu. motorun sol tarafından. o da kendini devreye sokan ABS sistem rölesinden geliyormuş. Siz de böyle bir ses duyuyor musunuz?*

benim aracımda d4d 2008 corolla. aynı tak sesi kalkışlarda(özellikle sabah ilk kalkışta) benim aracımda da oluyor. bana da garip gelmişti ama servise danışmamıştım. öğrenmiş oldum.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
corolla d4d rölantide çalışırken motordan gelen ince bi tıkırtı sesi ancak kaputun önünden duyulabilen bi ses aracım 2010 makyajlı corolla elegant

o sese benzer bi ses bende duymuştum. servis normal dedi bu ses için. benim aracın şarz dinamosunun ucundaki rulmandan geliyor gibiydi. şıkırtı şeklinde tatlı bir ses... şiir gibi çalışıyor mübarek .)  araç servislerinde çalışmış makina mühendisi arkadaşıma sordum emin olmak için, bazı rulmanların bu şekilde sesli çalışmasının (rulmanın türüne göre tabi) normal bir olay olarak görüldüğünü söylemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti

servise bi gösterin isterseniz. sonucu bildirirseniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
 o ses bende olmaya başladı araba daha 6000 km de. ses debriyaja bir kaç kez basıp çekince daha bariz oluyor. ayak debiryaja basılı olunca kesiliyor. servisle görüşeceğim
2021 Corolla 1.5 Vision Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
nihayet o sesi öğrendim. Debriyaj baskı bilya komple değişiyor. bu gün aracı servise bıraktım. o ses debriyaj sisteminden kaynaklanıyormuş garantiden yapacaklar.
2021 Corolla 1.5 Vision Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
Merhaba.
Aynı araçtan bende de var bu ayın başında aldım. Motordan herhangi tıkırtı sesi gelmyor fakat, açtığım konuda yazdığım gibi motoru çalıştırıp ilk kalkıştan sonra tak diye bir ses geliyordu. motorun sol tarafından. o da kendini devreye sokan ABS sistem rölesinden geliyormuş. Siz de böyle bir ses duyuyor musunuz?*AYNI SES BENDEDE VAR
2011 COROLLA EXTRA D4D