Gönderen Konu: lpg'de rolanti sorunu  (Okunma sayısı 6484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
lpg'de rolanti sorunu
« : Haziran 19, 2010, 22:07:44 »
arkadaşlar bilen varsa bana yardım etsin yoksa aracı yakacam bu gidişle.
aracım lpg ile çalışırken boşa aldığımda/rolantide ya stop ediyor yada devir saati 2-3-4 civarlarına düşüyor.motor yerinden çıkacak gibi sallanıyor tabii.şimdi;sen elleme ustaya götür diyeceksiniz.ardahan'da lpg yapan/ayarlayan yok.yapmaya çalışanlar var onlarda iyice berbat ediyor.lpg kitim brc bunun rolanti ayar vidası hangisidir bilen varsa,hatta resimle gösterebilirse çok süper olacak.
10 gün sonra memlekete dönecem ama aracım bugün itibariyle benzinde hiç çalışmıyor.çalışsada 2-3 sn. sonra boğuluyor.gaz yemiyor ve stop ediyor. gazla şimdilik gidiyor boşa atınca stop ediyor. 10 gün içinde o da bozulursa ne yapacam bilmiyorum. samsundaki ustaya sordum gazın ayarını aç biraz fazla yakar ama gelirsin benzini zaten sen yapamazsın dedi. tarif ettigi vidaı gevşettim ama tık yok.bilen varsa şu rolantiyi yükselten vidayı resimle göstersin...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Toyota Club Türkiye

lpg'de rolanti sorunu
« : Haziran 19, 2010, 22:07:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: lpg'de rolanti sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2010, 08:52:30 »
pek anlayan yok galiba.ya Allah diyip dalacam artık
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2010, 12:42:11 »
brc sıralı değil mi. Bir gün sabredebilirsen, sanayiye gider, öğrenirim senin için. Uyarsa tamam de. Beni boşuna gönderme sanayiye :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2010, 13:55:33 »
geçenlerde bi arakadaşın yeni aracında böyle bir problem oldu. o gidip bi hava yakıt karışımını ayarlayan aparat varmış onu ayarlattı sonra çözüldü problemi..ama parçaların ismini tam bilemiyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 21, 2010, 15:03:01 »
Bence lpg sisteminde değil, aracın yakıt sisteminde var problem , önce benzinle çalıştırmak lazım aracı. Sonra lpg'de ayar gereklimi bakmak lazım. Benzinle çalışmayan motor lpg ile nasıl çalışacak bende merak ettim doğrusu. Hava filtren, buji, buji kablolarının durumu nedir, yakıt pompası ve filtrelerinin durumu nedir bilgi verirmisin ? Sorunsuz olarak benzinle çalıştıktan sonra lpg ayarı sanırım mikserli sistem var anladığım kadarıyla, regülatör sanırım o parçanın adı silindirimsi parçanın üzerindeki bir vida ile yapılıyor diye biliyorum ayarın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2010, 15:10:03 »
lpg ayarı sanırım mikserli sistem var anladığım kadarıyla, regülatör sanırım o parçanın adı
o parçanın adı karbürator ama kürşad beyin arabası bildiğim kadarıyla karbüratörlü değil.araç enjeksiyonlu...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2010, 15:57:27 »
o parçanın adı karbürator ama kürşad beyin arabası bildiğim kadarıyla karbüratörlü değil.araç enjeksiyonlu...
Osman bey karbüratörün ne olduğunu veya neresi olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Bahsettiğim parça karbüratör değil. Regülatör. Karbüratörlüde olsa, enjeksiyonluda olup mikserli sistemlerdeki gibi bağlantı da olsa gaz ayarı regülatörden  yapılıyor. Karbüratör ayrı birşey. Aşağıdaki linkte örnek bir regülatöre ait resim var bakabilirsiniz parçaya.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-brc-lpg-regulator/detay?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2010, 16:00:21 »
siz bildiğimiz tüp beyninden bahsediyorsunuz.ben karbüratörün üzerinde bulunan ufak mikserden bahsediyorsunuz diye algıladım.yanlış anlaşılma oldu...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2010, 16:05:42 »
siz bildiğimiz tüp beyninden bahsediyorsunuz.ben karbüratörün üzerinde bulunan ufak mikserden bahsediyorsunuz diye algıladım.yanlış anlaşılma oldu...
hmmmmmm. Bi daha olmasın :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 21, 2010, 16:32:53 »
olmaz merak etmeyin
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 21, 2010, 16:39:25 »
olmaz merak etmeyin

:D Ben takılıyorum Osman. Sende alınmıyosun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 21, 2010, 16:52:46 »
brc sıralı değil mi. Bir gün sabredebilirsen, sanayiye gider, öğrenirim senin için. Uyarsa tamam de. Beni boşuna gönderme sanayiye :D.
vedat bey bana uyar.zaten yapabilecek başka çarem yok gibi(karsa gitmek dışında).aracım sizinde dediğiniz gibi enjeksiyonlu.lpg regülatör markası brc ama sıralı değil.benzinde çalışıp 2800 deviri bulduğu zaman lpg'ye geçiyor.

Bence lpg sisteminde değil, aracın yakıt sisteminde var problem , önce benzinle çalıştırmak lazım aracı. Sonra lpg'de ayar gereklimi bakmak lazım. Benzinle çalışmayan motor lpg ile nasıl çalışacak bende merak ettim doğrusu. Hava filtren, buji, buji kablolarının durumu nedir, yakıt pompası ve filtrelerinin durumu nedir bilgi verirmisin ? Sorunsuz olarak benzinle çalıştıktan sonra lpg ayarı sanırım mikserli sistem var anladığım kadarıyla, regülatör sanırım o parçanın adı silindirimsi parçanın üzerindeki bir vida ile yapılıyor diye biliyorum ayarın.

araç benzinde sorunsuz bir şekilde çalışıyordu.1-2 gündür benzinde çalışmıyor.ama lpg sorunu daha önceden oluştu.benzinde kullanıyordum ki benzinde hiç çalışmıyor artık.lpg ile çalıştırıp kullanıyorum 2 gündür. bu arada 2 gün önce şöyle 90-100 km hızla giderken arabamın altını asfalta sürttüm(Allah belasını versin buradaki yolların,anayolda giderken bir anda patates tarlası gibi yola dalıyoruz).benzin sorunu bundan 1-2 saat sonra başladı.acaba alttan hortummu koptu desem ama o zaman benzin damlar,azalır böyle bir şey yok.altta ki benzin hortumu nasıl bir yerde bir kanala girip bakmam lazım.borular falan mı sıkıştı acaba.çünkü araca benzin gelmiyor galiba.ama lpg ayarını yapabilsem gerisini samsun'da yaptıracam artık.kaldı 9 gün
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 21, 2010, 17:44:57 »
vedat bey bana uyar.zaten yapabilecek başka çarem yok gibi(karsa gitmek dışında).aracım sizinde dediğiniz gibi enjeksiyonlu.lpg regülatör markası brc ama sıralı değil.benzinde çalışıp 2800 deviri bulduğu zaman lpg'ye geçiyor.
Kürşad, benimki sıralı. Seninki de aynı ise, fotoğraf çekecektim. Eğer usta bana, bende sana tarif edebilirsem, yazarım buraya. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 21, 2010, 21:08:31 »

araç benzinde sorunsuz bir şekilde çalışıyordu.1-2 gündür benzinde çalışmıyor.ama lpg sorunu daha önceden oluştu.benzinde kullanıyordum ki benzinde hiç çalışmıyor artık.lpg ile çalıştırıp kullanıyorum 2 gündür. bu arada 2 gün önce şöyle 90-100 km hızla giderken arabamın altını asfalta sürttüm(Allah belasını versin buradaki yolların,anayolda giderken bir anda patates tarlası gibi yola dalıyoruz).benzin sorunu bundan 1-2 saat sonra başladı.acaba alttan hortummu koptu desem ama o zaman benzin damlar,azalır böyle bir şey yok.altta ki benzin hortumu nasıl bir yerde bir kanala girip bakmam lazım.borular falan mı sıkıştı acaba.çünkü araca benzin gelmiyor galiba.ama lpg ayarını yapabilsem gerisini samsun'da yaptıracam artık.kaldı 9 gün

Benzin boruları sanırım bir kanal içersindedir diye tahmin ediyorum, yani altını sürtme nedeniyle borulara zarar vereceğini sanmıyorum
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 21, 2010, 22:11:05 »
Kürşad, benimki sıralı. Seninki de aynı ise, fotoğraf çekecektim. Eğer usta bana, bende sana tarif edebilirsem, yazarım buraya. :)
tamam vedat bey.bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!