Gönderen Konu: NNT BOR NANO FUEL  (Okunma sayısı 2371 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
NNT BOR NANO FUEL
« : Haziran 19, 2010, 20:44:04 »
Arkadaşlar merhaba. Acaba aranızda NNT'nin yeni çıkarttığı BOR NANO FUEL kullanan varmı aranızda. Ben uzun yola çıkarken kullanmayı düşünüyorum ama açıkçası cesaret edemedim. Dediklerine göre bir araç 1 depo ile 1000km giderken NANO FUEL ile  1300 ile 1350 km gidiyomuş. :blink:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

NNT BOR NANO FUEL
« : Haziran 19, 2010, 20:44:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: NNT BOR NANO FUEL
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2010, 22:07:17 »
gaza dokunarak gitmen lazım, haliyle içeriye daha az hava girecek.. öyle bi patlama yapman lazım ki içerde tepe bayır arabayı çekip çıkartsın ? ama neyle ? 

ben inanmadım, mantıksız geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2010, 22:10:30 »
Ya bilmiyorum açıkçası saçma geldi ama böyle bişi varmış motor performansını artırıyomuş. :blink:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2010, 22:12:29 »
  Bu şekilde iddialar ile ortaya çıkan bir sürü madde ile karşılaşılabiliyor ancak hiçbirinde sağlam bilimsel bir açıklama görünmüyor. Açıkçası bilimsel belge yoksa benim için bir anlam ifade etmez. Bilimsel belgeden kastım da herhangi kaşe ve imza değil, gerçek parametreler elde edilerek, bilimsel test ortamında sağlanan veriler ve bunların modelleme sonuçlarıdır.

Not: Emin olun, otomotiv üreticilerinin gerek performans arttırma, gerek tüketimi azaltma ve bu sırada dayanıklılıkdan ödün vermemeyi sağalmak için onlarca uzman çalışanı ve test, deney ortamı mevcuttur. Böyle şeyler geliştirilse ilk olarak onlar ya da akaryakıt üreticileri almak ister bence. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2010, 22:18:33 »
Kesinlikle katılıyorum

dediğim katkı budur buyrun=>       http://www.nnt.com.tr/Borpower/NanoFuel.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2010, 22:49:14 »
hakan beye kesinlikle katılıyorum.bu kadar geniş imkanları olan oto üreticileri ve petrol üreticileri aptalmıda bu teknolojiyi kullanamıyor.ayrıca toyota arabalar katkı malzemesini sevmez,büyük arıza çıkarabilir.cennet mahallesi(k.çekmece) nde bir tamirci kendi efsanesine koyduğu yağ katkısıyla motorunu yedi.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2010, 23:08:31 »
  Evet, birde işin bu tarafı var, Atilla beyin de söylediği gibi bazı katkılar araçta katıldıkları diğer sıvılar ile yüksek ısılar altında tepkimeye girip zararlı maddeler açığa çıkarabiliyor.
 Bence en iyisi servisin tavsiye etmediği bir katkıyı kullanmamak.
 Bende benzinli araç varken bazen enjektör temizleyici (bildiğim kaliteli ürünleri) kullanıyordum ancak bundan daha önemlisi bence aracın genel bakımlarıydı.

Not: Eskiden yüksek devirli ya da aşırı beslemeli araçlarda vuruntu oluşmaması için (Türkiyedeki akaryakıt kalite sorunlarından) bazı akaryakıt katkıları (oktan yükseltici vb.) zorunlu olarak kullanılabiliyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2010, 00:00:21 »
"""" NNT A.Ş. uzmanları BOR’ un doğrudan araç yakıtı olarak kullanılabilecek farklı ve yeni bir sistem geliştirmiş ve buna da "Nano Hydro Borazine " teknolojisi adını vermiştir. Saflaştırılmış Bor ¾ oranında oksijen bileşimiyle yanma odasına aktarılarak 90-110 bar basınç’a maruz kalan Bor Power Nano Fuel egzotermik bir reaksiyona girerek Patlar ve Pistonu yukarı hareket ettirir. İçten yanmalı motorlardaki normal itme kuvveti daha da güçlendirilmiş olmaktadır  """

ben burasını anlamadım, özellikle basınçla ilgili kısmını !!

ama bor ile birlikle oksijen içeriye taşınıyorsa nitrojen oksit gibi performans artışı sağlayabilir