Gönderen Konu: arabam çalışmadı  (Okunma sayısı 1794 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
arabam çalışmadı
« : Haziran 17, 2010, 23:50:31 »
arkadaşlar öncelikle kandiliniz mubarek olsun bu sabah işe giderken arabayı park ettigimde farları açık unuttum herhalde akşam arabanın yanına gittigimde kumandayla kapıları açamadım bir anarmallik vardı arabanın içine girdigimde kontagı çevirdim arabada hiç birsey çalışmıyor akü bitmiş hemen acilen toyota acili aradım yardım için hemen en yakın acil ekibi yönlendirdiler ekip aküye takviyeyle aracı çalıştırdı ve ücreti alıp gitti sbah aracı servise getirmeniz gerekiyor dendi bana aküyü sarja baglayacaklarmış ne yapmam gerekiyor zaten araç çalışırken akü dolmuyormu yardımlarınız için teşekkürler

Toyota Club Türkiye

arabam çalışmadı
« : Haziran 17, 2010, 23:50:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: arabam çalışmadı
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2010, 00:50:05 »
aracınız sabah çalışırsa hiç gerek yok (bence), farları bir daha açık unutmazsanız sıkıntı olmaz.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2010, 00:57:39 »
araç her çalıştığında akü kendini şarz eder fakat uzun zamandan beri örneğin 2 yıldır aynı aküyü kullnaıyorsanız akü ömrü dolmuş demektir ,serviste akü şarz edilebiliyor fakat bence yeni akü almanızı öneririm ,akünün üstünde yeşil ışık görüyorsanız ve akü ömrü henüz bitmediyse normal şartlarda aracınızı çalıştırdığınızda şarz etmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2010, 01:03:35 »
aküyü değiştireceğiz dememişler şarja bağlayacağız dedikleri için bu işi kendin aracınla halledebilirsin bence üzerindeki göstergeyi kontrol et yeşil oluncaya kadar aracı kullan derim ben ama akü göstergesi beyaz ise saf su takviyesi istiyordur siyah ise şarj istiyordur yeşil ise sağlamdır... şimdiden kolay gelsin
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2010, 10:07:00 »
Arkadaşlar şunu unutmayalım akünün üzerindeki  o yeşil ışık dediğiniz kimyasala bağımlı çalışan top akünün sadece tek bir gözü için işlev gösterir. Akünün üzerindeki gösterge yeşil diye bu akü sağlam  tam dolu 12 V veya 24 V eksiksiz verir denemez.
Hasan bey eğer aracınız ile her gün uzun kilometre yol kat ediyorsanız ve ekstra enerji tüketen (müzik istemi v.s ) ve aracın ilk çalışmasında problem yok ise zaman içerisinde alternatör aküyü şarj eder.Ama akünün tam şarj edilip kontrol edilmesinde fayda var tabiki.
Bir de servis aracı çalıştırıp ücret alıp gitti demişsiniz sakıncası yok ise ne kadar ücret talep ettiler servis yetkilileri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2010, 18:58:38 »
arkadaşlar öncelikle kandiliniz mubarek olsun bu sabah işe giderken arabayı park ettigimde farları açık unuttum herhalde akşam arabanın yanına gittigimde kumandayla kapıları açamadım bir anarmallik vardı arabanın içine girdigimde kontagı çevirdim arabada hiç birsey çalışmıyor akü bitmiş hemen acilen toyota acili aradım yardım için hemen en yakın acil ekibi yönlendirdiler ekip aküye takviyeyle aracı çalıştırdı ve ücreti alıp gitti sbah aracı servise getirmeniz gerekiyor dendi bana aküyü sarja baglayacaklarmış ne yapmam gerekiyor zaten araç çalışırken akü dolmuyormu yardımlarınız için teşekkürler
kaç lira aldılar?
2011- Auris 1.33 - metalik gri