Gönderen Konu: cıtroen c5..  (Okunma sayısı 14496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: cıtroen c5..
« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2010, 22:30:18 »
  Doğrudur.

Yeri gelmişken izninizle bir kaç ek bilgide vereyim.

Zamanında çeşitli çalışmalar yapılmış olmasına rağmen ilk önden çekişli araç üreten Citroen olmuştur.
 Cv modeli 1930 ların sonunda tasarlanmış ve tanıtılmış ancak savaş nedeni ile 1940 ların sonunda satışa geçebilmiştir ve 1988'e kadar da üretilmiştir. Bu aracın servis periyodu yanlış bilmiyorsam 160.000Km. gibi birşeydi (yinede araştırmak lazım).
 Hidropnömatik süspansiyonu ise zaten herkes bilir.

Açıkçası amacım bir markayı ya da modeli övmek ya da yermek değil, sadece somut veriler ile birşeyler aktarmak. Her marka ya da model için yanlışlarda görülmeli, doğrularda.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2010, 22:30:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 18, 2010, 01:32:47 »
  Doğrudur.

Zamanında çeşitli çalışmalar yapılmış olmasına rağmen ilk önden çekişli araç üreten Citroen olmuştur.
 Cv modeli 1930 ların sonunda tasarlanmış ve tanıtılmış ancak savaş nedeni ile 1940 ların sonunda satışa geçebilmiştir ve 1988'e kadar da üretilmiştir. Bu aracın servis periyodu yanlış bilmiyorsam 160.000Km. gibi birşeydi (yinede araştırmak lazım).

Açıkçası amacım bir markayı ya da modeli övmek ya da yermek değil, sadece somut veriler ile birşeyler aktarmak. Her marka ya da model için yanlışlarda görülmeli, doğrularda.
Süspansiyon konusunda kimsenin sözü yoktur sanırım ama bir de o süspansiyonun bakım maliyeti var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 18, 2010, 01:50:01 »
Görüntü olarak çok güzel ama ben hala üst sınıf bir araç olmasına rağmen çok çabuk döküleceğine ve masraflı bir araç olacagına inanıyorum.Ayrıca 2,el dede çok kaybettiriyor..Şafak sezerin kutsal damacana film
indeki gibi sitroen ..diyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 18, 2010, 02:33:16 »
Çevremde kullanan iki kişi oldu , hatta ark.ımın babasınıda sayarsam üç kişi oluyor.
Gördüğüm kadarıyla hepside çok beğenerek aldılar ama çok pişman olarak zor zoruna sattılar. Bende binmiştim çok beğenmiştim ama nedenini bilmiyorum kimse beğenmiyor , alan herkes pişman oluyor. Ankarada Galerici olan akrabalarımda var(ben ılgazlıyım) , Citroen gelince almak istemiyorlar , en az 5.000lira aşağısını veriyorlar. Citroeni olan kimi gördüysem satıp kurtulma derdi içinde , bende bilmiyorum ama büyük ihtimalle uzun süreli kullanımda sizide rahatsız eden birşeyi olur. Gerçi sonuçta yeni Corollada sorunlu bir araba olduğu için çok birşey farketmez. Bence eğer takasa girecekseniz 2004-2011arası avensisler ve 2007-2009 arası civicler sorunsuzdur. C5ten pişman olunacağınıda bunun (avensis ve civic)gibi duyumlarıma göre düşündüm. ;)

Doğrudur.

Demek bu önden çekiş belasınıda başımıza SittiRoenn sarmış. :D

:) Abi ben Citroen firmasına birşey diyemiyorum çok zengin tarihi olan bir firma ama artık eskisi gibi değil... :(

Nerdeee O Eski Citroen BXler , CXler :( :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #24 : Haziran 18, 2010, 02:50:39 »
Çevremde kullanan iki kişi oldu , hatta ark.ımın babasınıda sayarsam üç kişi oluyor.
Gördüğüm kadarıyla hepside çok beğenerek aldılar ama çok pişman olarak zor zoruna sattılar. Bende binmiştim çok beğenmiştim ama nedenini bilmiyorum kimse beğenmiyor , alan herkes pişman oluyor. Ankarada Galerici olan akrabalarımda var(ben ılgazlıyım) , Citroen gelince almak istemiyorlar , en az 5.000lira aşağısını veriyorlar. Citroeni olan kimi gördüysem satıp kurtulma derdi içinde , bende bilmiyorum ama büyük ihtimalle uzun süreli kullanımda sizide rahatsız eden birşeyi olur. Gerçi sonuçta yeni Corollada sorunlu bir araba olduğu için çok birşey farketmez. Bence eğer takasa girecekseniz 2004-2011arası avensisler ve 2007-2009 arası civicler sorunsuzdur. C5ten pişman olunacağınıda bunun (avensis ve civic)gibi duyumlarıma göre düşündüm. ;)

Demek bu önden çekiş belasınıda başımıza SittiRoenn sarmış. :D

:) Abi ben Citroen firmasına birşey diyemiyorum çok zengin tarihi olan bir firma ama artık eskisi gibi değil... :(

Nerdeee O Eski Citroen BXler , CXler :( :( :(

Katılıyorum zamanında bızde modelını bılmıyorum ama Dsmodeli citroenımız vardı on körüklerini hala unutamıyorum ınıp kalkıyordu çok hoştu :D

Yeni citroen C5 e bınmedım ama goruntu bakımından gerçekten çok hoş Ya bende nedense oldum olası citroen hastalıgı vardır seviyorum oo markayı kendne özgü yapısı özellikleri vardır.Valla ne diyim suan benım aracımla 2009-2010 arası 2.0 dizel C5 takası gelse (Kafa-kafaya) kaçırmam.Heleki sunroof varsa dadından yinmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #25 : Haziran 18, 2010, 09:15:34 »
  Galericiler hangi aracı değerinde alır ki? :):):)

Evet, Citroen'in Türkiye'de 2. el zayıflıkları var ancak siz aracı zaten 2. el olarak alacağınızdan (öyle sanıyorum) bu yönden pek sıkıntı yaşamazsınız bence. Bu birazda piyasa yapısından ileri geliyor ve bazen gerçekten ilginç olabiliyor. Örneğin 206 ile ilgili sayılabilecek onca olumsuz nokta vardı ancak piyasada nasıl tutulduğu ve beğenildiği herkesce biliniyor sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Haziran 18, 2010, 12:17:32 »
civici isteseydik biz arabayı sıfır aldığımızda alırdık zaten civic bize olmaz.aslında 2009 bir passat ta var ama passatın yakın zamanda yeni kasası çıkacağı için pek ılımlı yaklaşmıyoruz..

2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Haziran 18, 2010, 16:15:23 »
  Son kasa Passatlar bence çok hoş duruyor ki bir öncekileri beğenmezdim.
 2009 Passat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #28 : Haziran 18, 2010, 16:46:23 »
dayımda eski kasa c5 var idi (full ü-dizeli  45.000 tl ye almıştı). 1 sene kullandı. sonra servis şikayetiyle satmaya çalıştı.. alan olmadı. 1 sene sonra diğer dayıma 30.000tl ye kakaladı.. o da ucuza aldım 1 ay sonra okuturum diye aldı ancak satamayınca ev alma bahanesiyle tekrar iade etti.. sonra bana satmaya çalıştı. 30.000 ver dedi bende en fazla 25 veririrm dedim:D o da oha dedi....bende avensisi aldım.. satmadı .. şimdi ne yaptı bilmiyorum aracı.. ( 3-4 tane aracı olduğu için takip edemiyorum :D) sanırım satmıştır.
(not. biraz renk gelsin diye argomtrak kelimeler kullandığım için arkadaşlardan özür dilerim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Haziran 18, 2010, 17:34:58 »
hakan abi resimdeki passat cc modeli o normal passata göre bayağı pahalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 18, 2010, 17:37:10 »
  Son kasa Passatlar bence çok hoş duruyor ki bir öncekileri beğenmezdim.
 2009 Passat

abi o araç yeni passat değil, passat CC denen bir model, coupe sedan denen tarz..güncel passat satışı devam ediyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #31 : Haziran 18, 2010, 18:14:55 »
  Yok ya, öylemiymiş, bende trafikten bundan görmeye başlıyınca yeni kasası çıktı demiştim. Ama yolda gerçekten güzel görünüyor ki dediğim gibi önceki (o zaman son kasa oluyor tabi) kasaları beğenmiyordum. Fiyatlarında çok mu fark var bunların?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 18, 2010, 20:56:16 »
hakan bey. bu passat cc sıfır fiyatı 100 binin üstünde
 ikinci el ise 85 ile 100 bin arası bişey. gerçekten cok pahalı bi araba demekki hakediyor :) test etmek lazım ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 18, 2010, 21:25:26 »
eren bey..bu arada C5 üzrine cok yorum yazılmış. Sizin kararınz ne olacak bilmiyorum ama burdaki arkadaşlara kulak verecek olursanız heralde takas falan gerçekleşmyck.. benim size bi tafsiyem olacak yeni 2009 avensis alın derim .beyaz veya siyah. gerçekten duruşu ,kalitesi ve üstün motor teknolojisi ile harika bi araç.. test ettim ve hayran kaldım araca.kullnımı yatakta uzanıyormuşsun gibi bi rahatlık veriyor.neyse cok övmiyim :) hayırlısı neyse o olsun sizin için ii günler herkese...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Haziran 19, 2010, 18:44:17 »
ikinci el rastgelirse düşünebiliriz bizim için önemli olan temiz ikinci el bulabilmek sıfır km fiyatları bizi aşar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 19, 2010, 19:20:36 »
civici isteseydik biz arabayı sıfır aldığımızda alırdık zaten civic bize olmaz.aslında 2009 bir passat ta var ama passatın yakın zamanda yeni kasası çıkacağı için pek ılımlı yaklaşmıyoruz..

Civic neden size uymaz..?
millet fena kötülemiş ama C5 çok muhteşem bir arabadır, gerçi corolla ile kıyaslamamak lazım sınıfı farklı
bir arkadaşta çok sert kazık gibi falan demiş, oysaki herkes bilirki citroenin en mükemmel olan özelliği süspansiyonlarıdır, ben corolladan civic e geçtiğimde en çok rahatsız eden civicin sert süspansiyonu oldu,
üstelikte bu sertliğe rağmen yol tutuşu coralladan hiçte farklı değil, hatta corollanın yol tutuşu daha iyi diyebilirim.

geçen hafta bir C5 deneme şansım oldu, araba suda dalgalanan deniz yatağı gibi, asfaltta gitmiyor, yüzüyor adeta....
sen zaten 2. el alacağın için bence değer kaybından falan korkma al derim, gerçi fiyat falan yazsaydın daha net önerilerde bulunabilirdim ama ne olursa olsun Citroen C5 küçümsenecek bir araba değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Haziran 19, 2010, 21:25:42 »
Biz isteseydik Corollayi alırken corollayi almayıp civici alabilirdik ama civicin iç ve dış tasarımıni beğenmiyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 20, 2010, 21:33:18 »
eeee.... zevk meselesi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 20, 2010, 23:27:31 »
fransız işte..tipik hani, sorun çıkaran, piyasası çok düşen falan :D

+1 Bizde de Peugeot Partner vardı. 4 sene önce acele ile sıfır almıştık. Satmak için belki 1.5 yıl bekledik, en sonunda ucuz bi rakam a gitti. 11.000 tl yaklaşık zararımız oldu. ( Vergileri katmıyorum. :D )  + Her yıl 1000 tl, 4 yıl ve 1 yılda  vize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 20, 2010, 23:48:31 »
+1 Bizde de Peugeot Partner vardı. 4 sene önce acele ile sıfır almıştık. Satmak için belki 1.5 yıl bekledik, en sonunda ucuz bi rakam a gitti. 11.000 tl yaklaşık zararımız oldu. ( Vergileri katmıyorum. :D )  + Her yıl 1000 tl, 4 yıl ve 6 ay' da bir vize...
Neden 6 ayda bir vize?