Gönderen Konu: Avensis Dizel kullanan ya da test etmiş olan?  (Okunma sayısı 27938 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
Avensis Dizel kullanan ya da test etmiş olan?
« : Haziran 16, 2010, 20:29:17 »
Arkadaşlar merhaba,

Önümüzdeki aydan itibaren düşük kilometreli 2007-2008 model bir dizel Avensis almayı düşünüyorum Toyota servisindeki ustamın da tavsiyesiyle ancak bu araçla ilgili olarak hiç bir bilgim yok. 1.6 benzinli 110 bg lik versiyonunu test etmiştim ve de tanıdıklarımda da bu versiyon var ve de herkes çok memnun. Elegant versiyonlarda motor dışındaki özellikler neredeyse aynı. Corollanın 1.4 dizelini de test ettim ama Avensisteki dizel 2.0 olduğundan performansını kestiremiyorum. Önceki aracım 2004 Ford C-max 1.6 dizeldi ve performansı gayet iyiydi. Avensis dizel ile ilgili tecrübesi olanlar var ise bu başlıktan devam edelim mümkünse.

Saygılar

Toyota Club Türkiye

Avensis Dizel kullanan ya da test etmiş olan?
« : Haziran 16, 2010, 20:29:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Dizel kullanan ya da test etmiş olan?
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2010, 16:17:24 »
6 ay kadar önce bizim avensisimiz vardı. 1.6 comfort modeliydi 2005 modeldi ve tüplüydü. tüplü olmasına ramen performansı çok güzeldi. 12 kuruş yakıyodu 1.45 tl oldugu zaman gaz. benzinde 25 kuruşu geçmez. 1.6 benzinli ile 2.0 dizel arasında fazla bi  fark olmaz ikiside aynı yakar ikiside hemen hemen aynı performansı verir 2.0 alırsanız vergisi fazla olur. sizin tercihiniz...
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2010, 16:28:17 »
Ben de önümüzdeki senelerde düşünüyorum. Vergisini de göze aldım. Ama nedense ben de bu konuda tecrübeli hiç bir arkadaş bulamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2010, 16:36:46 »
bi de lpg taktırın tadındam yinmez vallahi :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2010, 01:52:20 »
bi de lpg taktırın tadındam yinmez vallahi :D
2.0 dizele mi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2010, 02:42:27 »
Temizini bulursanız hiç bir sorun çıkarmayacağına eminim.
Focus C-Maxdan sonra heralde size Mercedes gibi gelir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2010, 19:37:42 »
2.0 dizele mi
hayır 1.6 benzinliye. bence 1.6 ihtiyacını fazlasıyla karşılar gibi geliyo bana. şehir içi ve şehir dışı 1.6 çok zevkli bi araba
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2010, 00:18:32 »
Arkadaşlar merhaba,

Birkaç gündür araştırmalarım sonucu Avensisteki 2.0 dizel motorların triger kayışlı olduğunu öğrendim ve de şaşırdım çünkü 1.4 dizel, eski 1.6 110 bg lik benzinli, yeni 1.6 124 ve 132 bg'lik benzinliler ve de 2.0 benzinli motorlar (yanılmıyorsam) triger zincirli. Bu da benim gibi yılda 25-30.000 km yapan ve de dizel Avensisi ikinci el olarak yaklaşık minimum 30.000 km de alabilecek biri için 2 yıl sonra triger kayış değişim masrafı demek. Belki özel serviste çok tutmaz ama yine de Toyotanın diğer motorları zincirliyken bunda kayış kullanılmasını anlayamadım.

Ayrıca bugün yolda giderken yolun kenarında müşteri beklemekte olan bir ticari taksinin yanındaki şoföre aracından memnun olup olmadığını sordum. Cevap: "Abi araç 200.000 km de ve biz takside kullandığımız halde sadece bakımdan bakıma sanayiye gidiyoruz. Sen hususi kullansan hiç bozamazsın bu aracı." idi. Araç 2005 model 1.6 Avensisti ve belki de en mantıklısı gidip düşük kilometreli bir 1.6 Avensis almak Temmuz sonu gibi.

Bir de soru sorayım 1.6 Avensis ile ilgili: 5. vites 3000 devirde araç kaç km hız yapıyor?

Teşekkürler.

Haluk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2010, 00:25:40 »
103-104 civarı olması lazım baya oldu satalı avensisi tam hatırlamıyorum
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2010, 20:15:34 »
Cevabın için teşekkür ederim Seçkin arkadaşım.

Yaklaşık 10 gündür birkaç farklı araç kullanma şansım oldu ve de son kararım: Alacağım araçta kesinlikle hız sabitleme özelliği olmalı!

Bu durumda ibre yine 2007-8 Avensis 2.0 dizel veya belki de aynı model Honda Accord 2.0 benzin+lpg ye dönecek gibi.

Araştırmaya devam o zaman.

Cevap veren tüm arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.

Haluk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 27, 2010, 20:26:02 »
rica ederim haluk bey. ikisi de güzel araba
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 27, 2010, 20:28:02 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-avensis-2oo6-toyota-avensis-1-6-elegant-lpg-li/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-avensis-2006-toyota-avensis-1-6-comfort-66-000-km-de-full-service-bakiml/detay
içlerinde en tatmin edici ve zevk verici performansı 2.0 dizel veya benzinli ile alırsınız.fakat vergi ve yakıt sarfiyatını göz önünde bulundurun.c-max1.6 kullanıp memnun olan biri için avensis 1.6 çok çok iyi gelecektir.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Haziran 28, 2010, 00:22:30 »
Atakan arkadaşım merhaba,

İlandaki araçlar 1.6 motorlu ve maalesef hız sabitleme özelliği bu motorlu Avensislerde yok (oysa aynı motorlu Versolarda var-çok mantıksız geliyor). Bu yüzden seçimimi bu özelliği barındıran 2.0 dizel Avensis ya da Honda Accorddan yana kullanacağım herhalde.

İlgin için teşekkürler.

Haluk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 28, 2010, 00:23:56 »
abi fark ettiysen ilanlardaki araçlarda hız sabitleme var
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Haziran 28, 2010, 00:48:24 »
Atakan kardeşim üşenmeden ilan taramışsın benim için :)

Ancak yukarıdaki ilanlarda satıcılar ilanı oluştururken kendi seçtiği seçeneklerde hız sabitleme yazıyor ama özellikle ilk resimde de görülebileceği üzere direksiyonun sağ tarafında anahtar yuvasının yakınında ve de silecek kolunun altında olması gereken ikinci kol yok. Cruise control kolunun orada olması gerekiyor ama yok.

Birkaç yetkili servise de bu durumu danıştım ama hepsinden aldığım yanıt olumsuz oldu: 1.6 Avensislerin sistemi ne orjinal ne de sonradan montaj cruise controla izin veriyormuş. Hatta yeni kasa Avensiste de durumu değiştirmediler. 132 bg lik Auris ve Verso da cruise control var ama aynı motorlu Avensiste yok. Auris ve Versolar Türkiyede üretildiğinden bu donanımın olmasını sağlayabiliyorlarmış ama Avensisler İngiltereden geldiği için ona müdahale edemiyorlarmış. Pek inanasım gelmese de elden birşey gelmiyor.

Altta eklediğim 2.0 dizel Avensis ilanındaki en son resme bakarsan direksiyonun sağ tarafındaki küçük kolu görebilirsin.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-avensis-2007-avensis-dizel-2-0-d-4d-elegant-boyasiz-hatasiz-mukemmel/detay

İlgin için tekrar teşekkürler.

Haluk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 28, 2010, 00:54:51 »
avensislerin donanımı hakkında fazla bilgim kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
toyota avansis 2005 1.6 conford
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2011, 10:42:10 »
ya bu toyota avansis 2005 1.6 conford modelınde ses sıstemını begenmıyorum degıstırmek ıstıyorum ama ön kapılarda ve arka kapılardakı kolon cm lerını bılen varmı yanı mıd takıcam ama kac cm olur daha önce takan varmı 16 cm herz olurmu yardım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #17 : Nisan 30, 2011, 00:34:20 »
Konuyu okudum ama beklediğim cevaplara ulaşamadım.
Sorularım şu ;
- Yakıt tüketimi ne kadar ?Bir de firmalar dizel motor teklojisinde çok ilerlediler.O nedenle 2003-2008 arası kullanılan motordaki teknoloji özelliği ,fark var mı ? 1 lt mazotla ortalama kaç km gidilebiliyor ,17-18 km ? İşte buna benzer şehir içi -dışı tüketim bilgileri.Kullanım durumu.Randımanlı mı değil mi ? Biraz bilgi..selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 01, 2011, 14:20:43 »
avensisin dizeli pek yaygın değil , ondan kimse yazmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #19 : Mayıs 01, 2011, 21:09:44 »
Evt ,bende fark ettim..Yine de Kemal abi ,buraya cevap verme nezaketinle birlikte sayfa güncellenmiş oldu. :D
Şimdi de ben yazdım ,2'nci kez güncellenmiş oldu.
Böylelikle belki konu yakın gelecekte ''ilgi görür'' ::)