Gönderen Konu: Servisin kampanya uydurması...  (Okunma sayısı 2464 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Servisin kampanya uydurması...
« : Haziran 16, 2010, 15:08:18 »
Toyota servisinde ücretsiz chech-up ve işçilik,yedek parça da felanda %15 gibi bir kampanya varmış heralde.Varmış diyorum çünkü ben servise 96 corollamı götürdüm. sadece ücretsiz check-up kampayasından faydalanabildim.indirim kampanyasıyla alakalı bişey göremedim.check-up sonucunda "sağ-sol aks körükleri,sağ-sol ak keçeleri,arka viraj lastikleri ve arka askı rotları" değişecek dediler.Tamam değiştirelim masraf ne olur dedim.Parça masrafı 250 TL işcilikte 200TL istediler benden.Ayrıca kampayadan dolayı bu kadar ucuz olduğunu söylüyorlar bana.Eşşekten düşmüşe döndüm.yan sanayi sağ sol aks körüklerine 70TL fiyat çektiler aynısı ben sanayiden 20 TL ye aldım.Arka viraj lastiklerine 35 TL dediler ben 10 TL ye aldım aynı parçayı.yani kısacası aynı parçaları sanayiden toplam 80TL ye aldım işçilikte 50TL total olarak 130 TL.servisle arasında dünya kadar fark var ayrıca aynı parçalar olmasına rağmen.üstelik parçaları değiştirecek olan yerde servisten aşağı kalır bi yer değil.son sistem cihazlarla yapıyorlar bu işi.Şimdi size soruyorum bu nasıl bir servis anlayışı? Peki ben bi daha servise gidermiyim? tabiki gitmem...
Ev Alma... Toyota Al...

Toyota Club Türkiye

Servisin kampanya uydurması...
« : Haziran 16, 2010, 15:08:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Servisin kampanya uydurması...
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2010, 16:06:25 »
güncel..
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2010, 16:08:37 »
eee servis :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2010, 16:16:22 »
normal şartlar altında olsa hadi neyse derim ama bide kampanyalı fiyatı   diyor bana... artık neresi kampanyalıysa anlamadım...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2010, 17:09:54 »
ben bi kere 96 corollamın sadece sol  ön sinyalini sordum 55tl diyince gittim yan sanayi 10tl ye alıp takmıştım sonrada servise uğramadım 55 nere 10 nere 2 sini alsam demekki 110tl paraya bak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2010, 17:33:40 »
bence servisin gidilecek hiçbir yanı yok yani.orda iki bardak çay-kola veriyorlar milleti tavlamaya çalışıyorlar.insanlar parayı bu kadar kolaymı kazanıyorki aynı parçayı 4-5 katına satmaya kalkıyorsun.işçilikte de 3-4 katı para istiyorlar zaten resmen kadırıyorlar milleti başka bi açıklaması yok...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2010, 20:14:04 »

aslında bi servis kurmanın maliyeti yüzünden, servis noktaları bukadar "pahalı"

tabi en kaliteli hizmeti faturalı garantili sadece serviste alabilirsiniz.. aslında ben ayda 3000 lira kadar kazanıyor olsam servisten asla şaşmam. sanayide dayak yiyecekmiş gibi çok bilmişlerin arasına girmekten iyidir servisler ; verirsin anahtarını yapılan işleri takip edersin. tabi servis olarakta toyotaya güvenirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2010, 21:43:28 »
Önümüzdeki pazartesi günü ankara reis den ücretsiz chech-up için randevu aldım. Bakalım benim carinaya ne fatura çıkaracaklar. En azından muayene öncesi ne olduğunu öğrenmiş olurum. Yaptırmasamda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2010, 22:24:53 »
aks körüklerinin iç dış sağ sol olarak değişimi 300lirayı buluyor zaten fiyat güzelmişhiç servise suç atmayın....yan sanayi körük bende denedim her ay biri patlıyor parayı toplayıp servise gidicem 4üde değişsin....burçlar 20 lira falandır zaten ama arka rot kolarını sizde değiştirirsiniz 15 lira onların tanesi yan sanayi
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2010, 23:12:23 »
ben gecen hafta randevu almıstım sonra vazgectım check up 'a sokmaktan ne hata cıkacakkı bosa vakıt kaybı :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2010, 23:32:04 »
... sanayide dayak yiyecekmiş gibi çok bilmişlerin arasına girmekten iyidir servisler ; verirsin anahtarını yapılan işleri takip edersin. tabi servis olarakta toyotaya güvenirim.

ben özel servisime gidiyorum,
1) dayak yeme riski yok :)
2) çay, yemek v.s. ne varsa gönülden paylaşıyorlar,
3) hayati parçalar muhakkak yetkili servisten alınıp orjinal kullanılıyor,
4) servisin yapmadığı güzellikler var (arka bilya için porya almak zorunda değilsin)
5) ortam, muhabbet daha samimi,
6) servis ortamına girmek yasak değil, gözün arkada kalmıyor,

nerden mi bahsediyorum? tabiki 4nal...

niye servise gideyim?
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2010, 00:51:44 »

ben özel servisime gidiyorum,
1) dayak yeme riski yok :)
2) çay, yemek v.s. ne varsa gönülden paylaşıyorlar,
3) hayati parçalar muhakkak yetkili servisten alınıp orjinal kullanılıyor,
4) servisin yapmadığı güzellikler var (arka bilya için porya almak zorunda değilsin)
5) ortam, muhabbet daha samimi,
6) servis ortamına girmek yasak değil, gözün arkada kalmıyor,

nerden mi bahsediyorum? tabiki 4nal...

niye servise gideyim?

art niyetim yok abi bende bi cevap vereyim istedim :)
1-serviste kim kimi dövmüş sert yapan görevliyi drek şikayet edin...
2-servislerdede açık ufak büfemsi bi köşeleri var
3-e buna ne desem bilemedim zaten burda sende servise gitmişsin neden o parçaları sanayiden almamış?markası belli sonuçta
4-servis parçayı parçalamıyor malesef çok acımasızlar bu konuda
5-sürekli aynı servisi kullanınca muhabbet güzel oluyor ben artık gidince isim sölemiyorum yada plaka sormuyorlar :)
6-servis alanını görmek mümkün muhabbet güzel olursa daha yakındanda görülebilir

kızmazsın inşallah abi maksat muhabbet olsun diye alıntı yaptım kızarsan editlicem
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2010, 09:34:49 »
aks körüklerinin iç dış sağ sol olarak değişimi 300lirayı buluyor zaten fiyat güzelmişhiç servise suç atmayın....yan sanayi körük bende denedim her ay biri patlıyor parayı toplayıp servise gidicem 4üde değişsin....burçlar 20 lira falandır zaten ama arka rot kolarını sizde değiştirirsiniz 15 lira onların tanesi yan sanayi
aks körükleri iç-dış değil hocam.sadece dış değişti.iç dış olsa haklı olabilirsiniz.ama ne demek servise suç atmayın.bana 70 lira dediği parçayı ben 20 liraya alıyorum.ikiside yan sanayi.nasıl halaa servise hak veriyorsunuz anlamıyorum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2010, 11:07:03 »
ben onları takım satılıyor diye biliyorum...2side yan sanayi değil biri orjinal diğeri yan sanayi....şöle düşünün çakma iphone ile orjinali arasındaki fark nasıl?bunlarda öyle yan sanayi olandan kullanıyorum hala ve her ay biri patlıyor
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2010, 11:13:56 »
ufuk aks körüklerinin orjinali olmadığını bunun için yan sanayi takacağını özellikle belirttiler bana ve fiyatınada 60 TL dediler bende gittim sanayiden aldım fakat orda niyeyse 20 TL.açıkcası ben dün çok sinirlendim servise.akşama kadar patlamaya hazır bomba gibi dolaştım.ama bi dahada servise kesinlikle uğramam.
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2010, 11:39:24 »
servisden öpücükler...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 17, 2010, 13:04:32 »
art niyetim yok abi bende bi cevap vereyim istedim :)
1-serviste kim kimi dövmüş sert yapan görevliyi drek şikayet edin...
2-servislerdede açık ufak büfemsi bi köşeleri var
3-e buna ne desem bilemedim zaten burda sende servise gitmişsin neden o parçaları sanayiden almamış?markası belli sonuçta
4-servis parçayı parçalamıyor malesef çok acımasızlar bu konuda
5-sürekli aynı servisi kullanınca muhabbet güzel oluyor ben artık gidince isim sölemiyorum yada plaka sormuyorlar :)
6-servis alanını görmek mümkün muhabbet güzel olursa daha yakındanda görülebilir

kızmazsın inşallah abi maksat muhabbet olsun diye alıntı yaptım kızarsan editlicem
elbette kızmadım, serviste dayak olmadığını da biliyorum ama alıntı yaptığım mesaja dikkat edersen, ben anıl köksal kardeşimizin sanayi ortamı hakkındaki eleştirisine karşın yazdım... ;)

ayrıca bazı parçaların markası belli olsa bile orjinali sadece yetkili servislerde satılıyor(conta, kayış v.s.), yoksa kaliteli bilya için kimse yetkili servise gitmez...

servis alanına gelince, Ankaradaki yetkili serviste aracı teslim ettikten itibaren işi bitene kadar göremezsin... ancak bilgi alabilirsin...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Haziran 17, 2010, 18:51:13 »
ufuk aks körüklerinin orjinali olmadığını bunun için yan sanayi takacağını özellikle belirttiler bana ve fiyatınada 60 TL dediler bende gittim sanayiden aldım fakat orda niyeyse 20 TL.açıkcası ben dün çok sinirlendim servise.akşama kadar patlamaya hazır bomba gibi dolaştım.ama bi dahada servise kesinlikle uğramam.

nasıl yani servis yan sanayi parça takıcam mı dedi?ben sizin yerinizde olsam şikayet ederdim hemen....böle saçmalık olamaz....

elbette kızmadım, serviste dayak olmadığını da biliyorum ama alıntı yaptığım mesaja dikkat edersen, ben anıl köksal kardeşimizin sanayi ortamı hakkındaki eleştirisine karşın yazdım... ;)

ayrıca bazı parçaların markası belli olsa bile orjinali sadece yetkili servislerde satılıyor(conta, kayış v.s.), yoksa kaliteli bilya için kimse yetkili servise gitmez...

servis alanına gelince, Ankaradaki yetkili serviste aracı teslim ettikten itibaren işi bitene kadar göremezsin... ancak bilgi alabilirsin...

teşekkür ederim abi
genelde elektronik parçaları bulmakta sıkıntı oluyor ama diğer mekanşk parçaları biraz aramakla bunulabiliyor....mesela rot kollarının markası 555 miş eğer sanayide bu markaya denk gelen olursa rahatlıkla alabilir
enteresan benim gördüğüm servislerde servis alanının bi kısmı camekan ve ordan izlenebiliyor aslında doğrusuda bu olmalı
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 17, 2010, 18:59:07 »
nasıl yani servis yan sanayi parça takıcam mı dedi?ben sizin yerinizde olsam şikayet ederdim hemen....böle saçmalık olamaz....

evet servis bana orjinal aks körüğü olmadığını yan sanayi takacağını söyledi.hatta  z rotlarada aynı şeyi söyledi.yan sanayi takacaz diye bastıra bastıra söyledi yani...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2010, 01:54:01 »
yapılması gereken tek şey vardı servis müdürünü çağırtcaktınız ve durumu aynen aktarıcaktınız...stockta ürün yoksa siparişi verilir 1 gün sonra takılıp teslimatı yapılır ilk defa bölesini duydum
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın