Gönderen Konu: Ae 101 Subab sorunu  (Okunma sayısı 3682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.sedatteacher.tr.gg
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ae 101 Subab sorunu
« : Haziran 15, 2010, 23:40:11 »
Arkadaşlar 1,6 96 XEİ motorda subap sorunu var dedi usta kompresyon ölçüleri 60-80 aralığında. Hava filtresi ve buji ve yağı değiştiği halde şehir içinde 1 litre lpg ile 8 kilmetre gidiyor.Kompresör değerinin çok düşük çıkması beni üzdü. İlk aldığımda yokuşlarda hiç bayılmıyordu ama şu an bana çekişi düşük geliyor. 2 yıldır araba böyle fakat yağ eksiltme olsun üfleme olsun hiç bir ters etkisinide görmedim. Hatta subab ayarıda yaptırmıştım geçen sene. Özellikle motordan iyi anlayan efsanecilerin yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. (Bu arada bu forum bende hastalık yaptı):)

Toyota Club Türkiye

Ae 101 Subab sorunu
« : Haziran 15, 2010, 23:40:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae 101 Subab sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2010, 07:57:24 »
  Selam.
 İdeal silindir kompresyon değerlerini bulabilirmisiniz? Çıkan değerleri buna göre değerlendirin bence. Ancak silindirler arası kompresyon farkının çok olması zaten bazı silindirlerde sorun olduğunu gösterir. Ayrıca iyi bir usta sorunun tam nerede olduğunuda (emme, egzoz, sekman vs.) bulabilir bence. Tabi motor açılması gerekiyorsa bence yine iyi bir ustada ve kesinlikle en kaliteli parçalar kullanılarak işlem yaptırın.

Bu arada Lpg tüketiminiz bana çok abartı gelmedi, çünkü Lpg. de araç benzinden daha fazla (litre bazında) yakar.

Not: O parçaların asıl isminin Supap olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2010, 09:44:18 »
geçmiş olsun
lpg niz sıralı değilse, lpg den yapar. lpg zamanla subap lastiklerini kurutur ve bu da kompresyonu düşürür, zamanla faturası daha yüksek etkiler doğurur. siz yaklaşık 1000 km benzin kullanın. çok faydası oluyor. lastikler kendine geliyor, dolayısıyla kompresyon değerleri yükseliyor, motor ömrü uzuyor. bu işlemden sonra istenen olumlu sonuç alınırsa size tavsiyem, motor bloğunun yanına bir şişe motor yağı doldurun ve motor emişiyle külbütör kapağının içine emilmesini sağlayın. (yalnız az miktar gitmesi lazım, çok giderse çok duman atıyor araba) bi ustaya ayarlattırırsınız. bu yağ subap lastiklerini yağlayarak bu sorunun nüksetmesini önler...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2010, 11:55:29 »
  Selam.
 İdeal silindir kompresyon değerlerini bulabilirmisiniz? Çıkan değerleri buna göre değerlendirin bence. Ancak silindirler arası kompresyon farkının çok olması zaten bazı silindirlerde sorun olduğunu gösterir. Ayrıca iyi bir usta sorunun tam nerede olduğunuda (emme, egzoz, sekman vs.) bulabilir bence. Tabi motor açılması gerekiyorsa bence yine iyi bir ustada ve kesinlikle en kaliteli parçalar kullanılarak işlem yaptırın.

Bu arada Lpg tüketiminiz bana çok abartı gelmedi, çünkü Lpg. de araç benzinden daha fazla (litre bazında) yakar.

Not: O parçaların asıl isminin Supap olması lazım.
İdeal kompresyon aralığını bilmiyorum fakat forumda ölştüren birisi 150 çıkan değerlere ustanın çok iyi dediğini söyledi araç şehirdışında normal şehirçinde fazla yakıyor, buda şehirdışında subaplar ısınınca o farkı tolere ediyor deniyor. Hatırlatma için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2010, 12:03:12 »
geçmiş olsun
lpg niz sıralı değilse, lpg den yapar. lpg zamanla subap lastiklerini kurutur ve bu da kompresyonu düşürür, zamanla faturası daha yüksek etkiler doğurur. siz yaklaşık 1000 km benzin kullanın. çok faydası oluyor. lastikler kendine geliyor, dolayısıyla kompresyon değerleri yükseliyor, motor ömrü uzuyor. bu işlemden sonra istenen olumlu sonuç alınırsa size tavsiyem, motor bloğunun yanına bir şişe motor yağı doldurun ve motor emişiyle külbütör kapağının içine emilmesini sağlayın. (yalnız az miktar gitmesi lazım, çok giderse çok duman atıyor araba) bi ustaya ayarlattırırsınız. bu yağ subap lastiklerini yağlayarak bu sorunun nüksetmesini önler...

Murat bey bence 1000 km benzinle gitmenin maliyeti subap maliyetiyle hemen hemen aynı çünkü hep şehiriçinde biniyorum(subap tamiri 300-500) Bide benim arabam enjeksiyonlu bu yağ emdirme işi hava filtresinin ordanmı olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2010, 12:54:05 »
  Çıkan kompresyon değerleri, fabrika değerlerinden fazla bile olabilir, bununda çeşitli (kurum gibi) anlamları vardır. En iyisi fabrika değerlerini bulup ona göre net karara varmaktır. Tabi dediğim gibi motor açılırsa da gerekli diğer noktalarada bakılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2010, 23:08:00 »
Murat bey bence 1000 km benzinle gitmenin maliyeti subap maliyetiyle hemen hemen aynı çünkü hep şehiriçinde biniyorum(subap tamiri 300-500) Bide benim arabam enjeksiyonlu bu yağ emdirme işi hava filtresinin ordanmı olacak?
orjinal parçayla subap kapağını mümkün değil 500e çıkaramazsınız. ayrıca sizin araba km de ne yakıyor, mesela diyelimki benzinde 30kr yaktı, 1000km de 300tl yakarsın. lpg yi beleş alıyorum diyorsan benzinde 300 lira zarardasın ne diyim, sanayide uğraşmak da üste kar kalır... ;)
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2010, 17:53:57 »
Sorunuma cevap yazan tüm üye arkadaşlara teşekkür ederim. Arabam 200,000 km de. Standart kompresyon değerini internetten baktım fakat bulamadım. Murat bey arabam şehiriçinde km de 25 kuruş arıyor fakat tüp ayarı çok kısık.(10 lira gaz 1,85 den 40 km gidiyor)Bu yağlama işi enjeksiyonda nasıl olacak? Sanayide çok tanıdık var tamirciye 50, kapakçıya 150, sübap takımı 80, conta 35 başka bişey olmazsa 350 ye çıkar diyorlar.Sübap orjinalmi bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2010, 21:47:52 »
benimki sadece bir öneriydi, siz bilirsiniz. yalnız tavsiye ettiklerimi bizzat uygulamadım ama uygulayıp faydasını görenleri gördüm. yağlama şişesine gelince benim arabada var, hava emişinden yağ alıyor, subap kurumasına karşı etkili...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2010, 14:53:33 »
Önerileriniz için teşekkür ederim Murat Bey. Umarım işe yarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2010, 01:18:41 »
ben serviste ölçtürmüştüm. 12 değer verdi . 13 değer zaten 0 motorun verdiği değermiş. benim araç 305binde ölçüm yapıldı servis bile o km ye bu kadar iyi sonuç vermesine şaşırdı. ayrıca benim araçta supap ayarı  yapılmıyor kurmalı gibi çok farklıymış. arabam 93 1.6 japon.  11 değer biraz gidik. 10-11 arası ise rektefiye ister dedi ustam
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2010, 01:27:41 »
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/corollacigima-motor-bakimi-komp-olcumu-el-yapimi-hava-filitresi-led-projesi/

Ben en son ölçtürdüğümde hepsi birbirine yakın çıktı. 152-156 arası idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2010, 15:11:22 »
Mustafa bey yorum için teşekürler. Ümit kardeşim bu ölçüm işini aklıma düşüren zaten sendin senin videodan sonra sanayiye gidip ölçtürdüm.:) Değer 80 çıktı ama sadece bir tanesini ölçtü usta üşengeçlikten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2010, 15:28:17 »
nasıl ölçtürülüyor acaba .nerde ölçtürecez ve ne diyecez bilgilendirebilirmisiniz.bende ölçtürmek istiyorumda...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2010, 16:25:45 »
  Silindir kompresyon ölçümü. Her silindire sıra ile bir alet bağlanıyor ve onun üzerindeki değer okunuyor.