Gönderen Konu: bagaja su dolması  (Okunma sayısı 10541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
bagaja su dolması
« : Haziran 15, 2010, 13:29:51 »
dün fark ettim stepne lastigin bulunduğu yere birde onun sol tarafındaki bölmeye su dolmuştu neden olabilir... araç AE101 1998

Toyota Club Türkiye

bagaja su dolması
« : Haziran 15, 2010, 13:29:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: bagaja su dolması
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2010, 13:32:08 »
o sorun benim araçtada var.  cumartesi günü  bagajın içine giricem  alttan  tanzikli su sıkıp hererine bakıcam . 

Benim araçta sol taraftan ve  stepnenin  oldugu yer su doluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2010, 14:46:11 »
bizde 2003 model clio symbol vardı. aynı sorun... kaç tane servise gittik. sonunda sorunu buldular.
arabaya arkadan vurmuşlardı, arka tamponu değiştirmiştik. onunla ilgili yanlış takılmış dediler, bişeyler yaptılar şimdi kupkuru
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2010, 16:27:10 »
Stepnenin altına su bosalması için tapa var o tapa özelliğini kaybedip delinmiş ise yapabiliyor olabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2010, 17:15:08 »
benimde bagajda da sağ lastiğin hemen arkasında kalan kısma (kriko ve bijon anahtarının durduğu yer) su birikiyordu, Deniz Bey'in dediği gibi bir tapa olduğunu keşfettim. tapa özelliğini yitirmiş oradan su alıyordu fakat, geri boşaltmıyordu ! suyu boşalttıktan sonra fön makinesi yardımıyla o bölgeyi kuruttum, ardından tapayı temizledim yerine takıp sıcak silikonla yapıştırdım. şimdi kupkuru :) probleminiz buna benzer olabilir bi inceleyin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2010, 18:07:42 »
  Bence öncelikli olarak bagaj fitiline ve arka stopların giriş noktalarına bakmak lazım. Arka stopların ayaklarından içeri su sızabilir. Yine fitil kenarlarından da. Tabi yine gider deliklerinin contalarının açık olmasına ancak contallarında yerinde olmasına dikkat etmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2010, 18:14:09 »
Hayır tıpa değil,,

Sizin aracınızda , bagaj kapağını kapatıp açarken hav yapmaması için ve hoparlörlerin hava alması için stepnenin solundaki boşlukta havalandırma kapağı var. Sudan geçerken ve arabayı yıkatırken oradan su girer. Klasik bir problemdir zararı olmaz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2010, 18:34:01 »
  :) Bende oradan hiç bir zaman su girmemişti, ama o menfezde olasılık dahilinde düşünülmeli tabiki fakat oradan giren suyun stepnenin oraya gitmesi daha zor, fakat stopların ayaklarından ya da fitillerden akanlar daha rahat bagajın stepne boşluğu ve diğer yerlerine ulaşabiliyor. Ama yinede belli olmaz tabiki, açıp iyice bakmak lazım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2010, 18:49:21 »
 :) Bende oradan hiç bir zaman su girmemişti, ama o menfezde olasılık dahilinde düşünülmeli tabiki fakat oradan giren suyun stepnenin oraya gitmesi daha zor, fakat stopların ayaklarından ya da fitillerden akanlar daha rahat bagajın stepne boşluğu ve diğer yerlerine ulaşabiliyor. Ama yinede belli olmaz tabiki, açıp iyice bakmak lazım. :)
Benim arabada oradan giriyo abi , bundan önce efsane kasa vardı onunda havalandırmasından giriyordu :)  ve stepnenin orayı bile ıslatıyor.  Ben orayı bantladım kesildi ama senin dediğin daha mantıklı bende ilk başta öyle düşündüm , sırf onun için bagaj kapağnda oynama yaptım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2010, 19:23:36 »
  Doğrudur Erdem, her ihtimali düşünmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 15, 2010, 20:46:26 »
geçen yağan yağmurlardan sonra bende de aynı problem olmuştu..sağ ve sol arka tekerlerin boşluğu ve stepnenin olduğu yerde su birikintisi vardı..biraz araştırmadan sonra sağ ve sol arka tekerlerin arkasındaki boşluğun olduğu  yerde havalandırma tapalarının tıkalı olduğunu farkettim... Tazyikle su içeri girmiş ve tıkalı olduğu için geri tahliye edememiş...Tıkalı yerleri temizledim bakalım ne olacak..Acaba o havalandırma deliklerini komple slikon ile kapatsam mı :huh:
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #11 : Haziran 15, 2010, 21:11:35 »
hocam ben o sorunu ış boyu yaşadım her yerine baktım baaktırdım kış boyu bagaj ıslaktı geçen gün bi baktım ki rüzgarlığın kablosu suyu içeri alıyor kabloyu güzel ce o plastiklerin içinden geçirdim ve su sorunum çok şükür çözüldü eğer varsa kabloya dikkat derim
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Haziran 15, 2010, 21:55:03 »
  Bence o havalandırma deliklerini kapatma, sadece lastik tapalarının yerinde olduğundan emin ol ve deliklerininde açık olmasını sağla Mücahit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 15, 2010, 22:26:01 »
  Bence o havalandırma deliklerini kapatma, sadece lastik tapalarının yerinde olduğundan emin ol ve deliklerininde açık olmasını sağla Mücahit.
:alkis: ben de öyle düşünüyorum aslında.. Var ki bi bildikleri o delikleri koymuşlar oraya..
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #14 : Haziran 16, 2010, 02:04:45 »
Bi arkadaşın başına gelmişti aynı olay stepnenin altı su doluyordu (Efsana kasa) yağmurlu günlerde. Sonra bi bakalım dedim aldım bi bidon su arka camın üstünden boşalttım meğer araba daha önceden arka tampondan hafif bi darbe almış ve stop lambalarının arkasından geçen tahliye kanalı biraz çatlamış boyası dökülmüş çürüye çürüye suyu içeri almaya başlamş bi kaportacıya gittik sorunu anlattık sıcak macun yaptı stop lambasını yerine taktı şimdi bi sıkıntı yok