Gönderen Konu: Arabaya bişey oluyor..ne oluyor ???  (Okunma sayısı 1854 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Arabaya bişey oluyor..ne oluyor ???
« : Haziran 14, 2010, 20:13:38 »
Değerli tct üyeleri 09 corolla  sahibiyim aracım daha 40000 lerde olmasına rağmen vites düşürme esnasında araçtan komple bir tekleme tepkisi alıyorum her zaman yapmıyor ama genelde yokus aşağı 2 den bire alırken aracı komple motordan itibaren araç kasılıyor dandun kasa sallanıyor (motor freni değil) benim kanaatimce enjeksiyon pompasına pislik kaçmış olabileceği konusu üzerindeyim araç multimode şanzıman diesel...bu konuda tecrübesi bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum... teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Arabaya bişey oluyor..ne oluyor ???
« : Haziran 14, 2010, 20:13:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabaya bişey oluyor..ne oluyor ???
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2010, 20:21:39 »
cık kanatiniz yanlış bence..sorunuzun cevabı sorunuzda gizli, aracınız Multi Mode şanzıman
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2010, 20:26:53 »
2 kasadır corolla diesel mm kullanıyorum böyle bir sorunla ilk defa karşılaştım...neyi kastettiğinizi tam açıklarsanız bende anlamış olurum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2010, 20:31:30 »
enjeksiyon pompasında pislik olsa, yavaşlarken değil de hızlanırken olur bu dedikleriniz. hızlanmada ve çekişde problem yoksa pompadan şüphelenmeyin bence...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2010, 20:34:29 »
enjeksiyon pompasına pislik kaçma olasılığı zayıf. Hem öyle birşey olsa bahsettiğiniz sorunu yapmaz. Bence de şanzımandan kaynaklanan bir sorun olabilir. mmt şanzıman manuel kullanımda dahi sisteme müdahale ediyor. Bence servislik bir durumdur. İncelenmeden anşılamaz. Yani "şunu yap düzelir" denecek kadar basit bir mesele olduğunu sanmıyorum.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 14, 2010, 20:35:40 »
enjeksiyon pompasında pislik olsa, yavaşlarken değil de hızlanırken olur bu dedikleriniz. hızlanmada ve çekişde problem yoksa pompadan şüphelenmeyin bence...

şimdi şöyle bişey vites küçültüyor ben gaza bastığım esnada böyle bir tepkime alıyorum...çekişte ve hızlanmada bir problem yok görünürde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2010, 20:37:55 »
enjeksiyon pompasına pislik kaçma olasılığı zayıf. Hem öyle birşey olsa bahsettiğiniz sorunu yapmaz. Bence de şanzımandan kaynaklanan bir sorun olabilir. mmt şanzıman manuel kullanımda dahi sisteme müdahale ediyor. Bence servislik bir durumdur. İncelenmeden anşılamaz. Yani "şunu yap düzelir" denecek kadar basit bir mesele olduğunu sanmıyorum.
araç bakımdan çıktıktan  1 2 hafta sonra olmaya başladı birden anlamadım... kullanıyorum yolda bırakmaz umarım ama en kısa zamanda servisede götüreceğim söylediklerinizde haklısınız ama ondan önce ön görüş almak istedim teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2010, 21:30:18 »
Gecmis olsu  Kevser Hanim. Zaman gecirmeden servise gidin, sorunu yazili kayit altina aldirin, MMT sorunlu bir sanzuman, Toyota'nin ayibi.Garantiden gerekiyorsa sifir sanzuman taksinlar.Mutlaka garantiden cozdurun sorunu.Ve mutlaka yazili kayit altina aldirin sikayetlerinizi, cozumunu de... Tekrar gecmis olun.

Buradan ileride MMT'li bir arac almayi dusunenlere tavsiyemiz: kesinlikle almayin, basiniz agrir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2010, 23:24:36 »
evet ahmet abi açıklaış benim mesajımın ne anlama geldiğini..ve daha önce hiç sorun yaşamamış olmanız beni inanılmaz şaşırttı
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2010, 23:22:19 »
Benim aracım benzinli mm  bu tarz bir sorun benim arabamdada var bnm aracım daha 10binde kaçkere servise götürdysem benzindendir dediler ama devam etti en sonunda ısrarlarım üzerine birdaha bakıldı şanzımandan olduğunu söylediler.
Araçla ilgili sorunlardan kaynaklı  sistem data bilgileri ToyotaTeknik Grubuna iletilmiş,teknik grup mühendislerinin yapacağı incelemeneticesinde araca müdahele edilecekmiş. :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2010, 23:35:21 »
yağ eksiltmiş olabilir bence...
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Ekim 16, 2011, 01:23:00 »
Merhaba Arkadaşlar,
aynı sorunu bende yaşıyorum 2008 Corolla M/MT d4d, araç 50bin km de ve bazen yokuş aşşağı giderken( bilhassa dik yokuşlarda yığılma ve titreme ve vurma oluyor tam olarak çözemiyorum arabanın ne yapmak istediğini sanki 2 den 1 e vites düşürüp sora tekrar 2 ye atar gibi oluyor ve vuruntu oluyor araba komple titreyip sallanıyor. Buna benzer olarakda kalkışlarda gazı fazla vermez isem dur kalk yaparak yığılarak ve titreyerek kalkıyor, hadi bu 2. sorun dizeldir çok gaz vererek çözebiliyorum ama yokuş inerken olan konusunda tecrübesi ve bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.