Gönderen Konu: Trafik Kazalarını ve Etkilerini Önleme Yolları?!  (Okunma sayısı 7567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik Kazalarını ve Etkilerini Önleme Yolları?!
« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2010, 08:49:48 »
  Zaten en son hatırladığım istatistiklere göre; AB deki kadar kamyon Türkiye'de var ve AB'deki otobüs sayısının %40'ı kadar yine Türkiye'de mevcut. !!!

Hakan, 10 yıl önce bir gazetede okuduğum istatistiği hiç unutmuyorum. Türkiye'deki kamyon sayısı, AB'nin 3 katı idi. Tabi o tarihten sonra büyük olmasalar bile AB'ye bir çok ülke girdi ama bu istatistiğin çok fazla değişmiş olduğunu sanmıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2010, 08:49:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 17, 2010, 09:17:58 »
  Doğrudur Hakkı, bazı kanunlarda AB normlarına uyma (ağır taşıt yaş sınırı) biraz işe yaradı ancak genel düzenlemeler (tampon, "muhterem aks kafasi", tonaj vs.) hala yeterli düzeyde güvenli ve sağlıklı değil bence. Otoyollarda bile bile en sol şeride çıkabilen otobüs ve kamyon gibi belli araçlara çok büyük önlemler alınmalı, yaptıklarının sonucunu bilmiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 17, 2010, 10:22:14 »
bu ara farkettiğim bir şey var..bence benzin fiyatlarının uçukluğu trafik kazalarının azalmasında bir değişken bence..2008 yılında benzin 2.85 civarında seyrederken izmirde otobanda herkes deli gibi basıyordu, otobanda 120 altında giden yoktu neredeyse ve araçlar ciddi hızlıydı..şu anda otobanda 120 üstünde seyreden araç sayısı çok az, ben 80le gidiyorum çoğu zaman şaka gibi ama benden yavaş gidenler var..benzin 2.85 iken o hızlarda otobanda giden birini görmek imkansız gibi bir şeydi..

yanlış bir tespit olabilir bilemiyorum, ama dün bunu farkettim
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 17, 2010, 10:40:34 »
Önermen oldukça mantıklı Türkay ama bu durum ters etkiler de doğurabilir. Bünyesini kasıp içine atarak uzun süre kendi standartlarına göre yavaş giden bir sürücü, bardağın taşması ile birlikte zincilerini koparan bir canavara dönüşebilir ve anlık maceralara girişebilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Haziran 17, 2010, 10:44:57 »
ben hele bir lpg taktırayım..o patlama olcak bende.. yeter ya :P şaka şaka :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 17, 2010, 13:17:24 »
:D mantıklı, 80 in altında gidenler senin dediğin mantıkla gidiyor olabilir ama 120 geçmemek için benzinden daha mantıklı sebepler var, mesela; rrrraaaaddaaaarrrr.....
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Haziran 17, 2010, 13:47:25 »
:D mantıklı, 80 in altında gidenler senin dediğin mantıkla gidiyor olabilir ama 120 geçmemek için benzinden daha mantıklı sebepler var, mesela; rrrraaaaddaaaarrrr.....
murat abi izmir otobanlarında radar yok..izmirli birine kaç dakikada çeşmeye gidiyorsun diye sorulduğunda 20dk cevabını almak bu yüzden çok normal (narlıdere otoban girişi, çeşme otoban çıkışı = 80km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Haziran 17, 2010, 17:53:47 »
  Kışın 1 günlüğüne İzmir'e gelmiştim ve Karşıyaka'ya girerken yeni tüneller yapmışlar hep ve her tünelin girişinde hız dedektörleri vardı, açıkçası o yolların yapısını oldukça beğenmiştim.

Radar ve emniyet kemeri kontrolü gibi şeyler, sürücü ve araçtaki yolcuların, devletin sağlıklarını korumakla zorunlu olduğu için uyguladığı (örneğin intihar eden birisini korumakla yükümlü olduğu gibi) kurallar mantığıyla işliyor ancak aynı mantık üstüne mıcır dökülmüş yolları trafiğe açabiliyor, ya da hıza güvenlik açısından müsait yere radar koyup, asıl hızın düşürülmesi gereken kara noktalara yeterli önlem almıyor, yanılıyormuyum? Bu bir tezatlık değil mi? Bence devlet yetkili organlarıda bu işi daha Bilimsel ve Ciddi şekilde ele almalı artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Haziran 17, 2010, 18:04:12 »
  Kışın 1 günlüğüne İzmir'e gelmiştim ve Karşıyaka'ya girerken yeni tüneller yapmışlar hep ve her tünelin girişinde hız dedektörleri vardı, açıkçası o yolların yapısını oldukça beğenmiştim.
kuzey çevre yolu :) orası doğru, o kısımda bornova çıkışında da tabela radar var, orayı unutmuştum evet :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 17, 2010, 18:10:15 »
Araba sürerken bebeğini emziren anneye 3 ay ceza

ABD'de, saatte 65 kilometre hızla araba kullanırken bir yandan da çocuğunu emziren anneye, çocukları koruyan yasalarını ihlal etmekten 3 ay ev hapsi cezası verildi.

Ohio'da görülen davada yargıç, 29 yaşındaki anne Catherine Nicole Donkers'a ayrıca 300 dolar para cezası verdi. 8 Mayısta meydana gelen olayda, bir yandan otomobil kullanıp diğer yandan 7 aylık kızını emziren Donkers'ı bir kamyon şoförü görerek polise şikayette bulunmuş, polisin kadını durdurmasıyla olay yargıya intikal etmişti. Yanlış bir şey yapmadığını savunan Donkers, dini inancı gereği kocasının sözünü dinlemesi gerektiğini, kocasının da kendisini cep telefonundan arayarak kızını emzirmesini söylediğini belirterek savunma yapmıştı. Donkers, ağustos ayında trafik ihlallerinden suçlu bulunurken, çocuğu tehlikeye atmak suçundan aklanmıştı.
 http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=187960

Direksiyon başında emziren anne tutuklandı

Almanya'nın batısındaki Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde, araç kullanırken bebeğini emziren kadın tutuklandı.
15 Haziran 2010 / 16:58
Kuzey Ren-Vestfalya polisinden yapılan açıklamada, 18 aylık bebeğini araç kullanırken emziren 47 yaşındaki kadının çocuğunun ve kendisinin hayatını hiçe saymakla suçlanacağı belirtildi.
Annenin hem bebeğini emzirdiği hem de araç kullandığı sırada emniyet kemerinin takılı olmadığı, kadının evine varmak üzere olduğunu söylediği, ancak polisin bu koşullar altında yola devam etmesine izin vermediği kaydedildi.
Kadını tutuklayan polis memuru, 30 yıllık meslek hayatında böyle bir duruma ilk kez rastladığını söyledi.
http://ankarahaber.com/news_detail.php?id=66853

İki ayrı devlet ve aynı suça gösterilen duyarlılık.Kazaları önlemede bu da ayrı bir faktör.Bizde olsa acaba nasıl bir davranış sergilenirdi?
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 17, 2010, 21:22:24 »
Bizde olsa o olay kamyon şöförü emziren bayanı taciz ederdi... Trafikte sıkıştırırdı :)
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #31 : Haziran 17, 2010, 22:21:02 »
  Malesef hep söylüyorum, çok ilginç şeylerde gereksiz duyarlılık gösterilirken, asıl insani boyutu olan, kültürel yönden bizlere öğretilen, örf, adet, din boyutunda verilmeye çalışanın tam tersi olarak gerçek şeylere duyarlılık göstermiyor ya da değer bilmiyoruz. Akıl, akıl, akıl. Burada anlaşılan ise kurnazlık, kısa yol. Bunu değiştirecek olanda yine bizleriz çünkü bu toplumda bizlerde yaşıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2010, 19:59:12 »
Katliam gibi bir kaza ve bir aileden 7 kişi hayatını kaybetti.Biz hep boşa mı yazıp konuşuyoruz acaba?

http://www.gazeteport.com.tr/GUNCEL/NEWS/GP_711807
http://www.gazeteport.com.tr/TV-VIDEO/ImajGaleri/SlideShow/GP_712010

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2010, 20:11:05 »
  Kat edilmesi gereken çok yol var, bu yolu alırken mümkün olduğunca hızlı ancak trafikte yavaş olmamız lazım. Bizler ise yanlış yerlerde hız yapıp, asıl önemli konularda nedense ağır, yavaş davranıyoruz. !!!
 Beni asıl endişelendiren ise; Rahmetli Burak için o kadar konuşuldu ancak bir süre sonra bunların unutulması. !!! İşte bu olmamalı. Yoksa hiçbirşeyin anlamı kalmaz.  :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Haziran 23, 2010, 23:52:32 »
Beni asıl endişelendiren ise; Rahmetli Burak için o kadar konuşuldu ancak bir süre sonra bunların unutulması. !!! İşte bu olmamalı. Yoksa hiçbirşeyin anlamı kalmaz.  :kötü:
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 28, 2010, 19:20:00 »
Arkadaşlar şu anda haberleri dinliyorum. Bu gün kazalarda 14 ölü, 50 yaralı haberi var.  :(  Her gün bu haberleri dinlemek canımızı acıtıyor. Bilhassa bazı genç arkadaşların hız tutkunu olmaları endişemizi daha da arttırıyor.Kendinizi, ailenizi ve karşınızdakileri düşünün ve kuralsız hareket etmeyin. Bu işin şakası yok.Sonradan ağlamanın ve sızlamanın kimseye faydası yok.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #36 : Haziran 28, 2010, 20:11:25 »
  Evet, malesef her gün bu haberleri sürekli duyar olduk. Kat edilecek çok yol var, daha geniş ve profesyonel çalışmalar şart.

Arkadaşlar, bu arada bizler de araçlarımızı tanıma konusunda yapacağımız buluşmayı tarih olarak yavaş yavaş kararlaştıralım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Ağustos 11, 2010, 21:31:38 »
  Burak'ı unutmuyoruz değil mi?