Gönderen Konu: Glİ'ye Debriyaj Seti  (Okunma sayısı 2782 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Glİ'ye Debriyaj Seti
« : Haziran 02, 2007, 23:29:05 »
 Arkadaşlar merhaba.98 GLİ'min debriyajı oldukça aşağıda kavrıyor.Ustaya gittim,debriyaja son ayarının yapılmış olduğunu,artık bitme sınırına gelmiş olduğunu söyledi.Çekişte öyle bariz bir düşüş yok ama gıcık kaptım.Bu meret aniden yolda bırakır mı?Daha önce kaç binde değiştiğini veya değişip değişmediğini bilmiyorum.  
  Parçayı alıp servis dışında ustada yaptırmayı düşünüyorum.Baskı balata vs. setin fiyatı konusunda(Marka seçeneklerim de varsa onlar da lütfen) bilgi verebilirseniz sevinirim.Selamlar.

Toyota Club Türkiye

Glİ'ye Debriyaj Seti
« : Haziran 02, 2007, 23:29:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Glİ'ye Debriyaj Seti
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2007, 23:49:15 »
ibrahim abi valeo marka set herşey dahil 220 ytl civarı. biz ondan taktıracağız.(çarşamba günü sordum ustaya).
orj. alıp da taktırırsan çok pahalıya gelebilir. yaklaşık 450 ytl civarı olabilir. bizimki hiç değişmemiş daha önce.145bin de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Glİ'ye Debriyaj Seti
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2007, 19:08:35 »
Ben orjinal set kullanmanızı tavsiye ederim. Servisten alarak dışarda taktırabilirsiniz az işçilik ödemek istiyorsanız. Ama ben önce yaptıracağınız yerle bir konuşmanızı tavsiye ederim balatayı getirsem kaça takarsın diye çünkü bazı uyanıklar servis kadar para isteyebiliyorlar.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Glİ'ye Debriyaj Seti
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2007, 22:52:14 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Ben orjinal set kullanmanızı tavsiye ederim. Servisten alarak dışarda taktırabilirsiniz az işçilik ödemek istiyorsanız. Ama ben önce yaptıracağınız yerle bir konuşmanızı tavsiye ederim balatayı getirsem kaça takarsın diye çünkü bazı uyanıklar servis kadar para isteyebiliyorlar.
[/quote]
     İşte Erdem bey,benim sorunum ve sorum da bu noktada başlıyor:1-Bulunduğum yerde servis yok,en yakın servis Karadeniz Ereğli'de ben ise Bartın'dayım. 2-Servisten(Veya servis dışından) orijinal seti kaça alabiliriz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Glİ'ye Debriyaj Seti
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2007, 23:03:00 »
Servisle teleon bağlantısı kurup hesaplarına parayı gönderince veya kredi kartı kullanıyorsanız kredi kartından çekip gönderip gönderemiyeceklerini öğrenmenizi tavsiye ederim. Parayı onlara ulaştırdığınız zaman adresinize parçayı kargoyla göndereceklrini tahmin ediyorum. Fiyatı 300 ytl civarında herhalde ama emin değilim.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Glİ'ye Debriyaj Seti
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2007, 23:04:19 »
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
Glİ'ye Debriyaj Seti
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2007, 11:42:58 »
Toyotada debriyajın yukarıda kavraması diye bir ayar var mı? Ben yok biliyorum. Bunun dışında debriyajın bittiğini nasıl anladın. Boşa masraf etme. Bittiğinin anlaşılması için değişik yollar var. Yinede bittiğine karar verirsen.

Orjinal parçanın 300 civarında olduğunu duymuştum. Servis dışından orjinal diye parça alma, emin olunamıyor. Fiyatlar telefonla servise sorulabilir. 3 parça birden değişmesi gerekiyor. Baskı-balata ve bilya. Dışarıdaki işçilik daha uygun olur kesinlikle. Tanıdık usta yoksa, değişik ustalara sorulabilir, refaransı iyi olanlara. Biri olmazsa diğerine taktırırsın.

Geçen bir yazıda okumuştum. Wolkswagen için orjinal parça üreten firmada aynı ürün alınabiliyormuş. Ürün kodundan gidilerekten sadece kutusu farklı orjinal ürün çok daha ucuza alınabiliyormuş. Toyota da böyle bişey var mı acaba merak ediyorum.

(Bu arada bende Safranbolu luyum)
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Glİ'ye Debriyaj Seti
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2007, 22:37:29 »
Mustafa bey,verdiğiniz bilgiler için teşekkürler(Halen Safranbolu'da mı ikamet ediyorsunuz,yoksa İstanbul'da mı?).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
Glİ'ye Debriyaj Seti
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2007, 14:02:25 »
Faydalı olmuştur inşallah. Şu an Samsun dayım.
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Glİ'ye Debriyaj Seti
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2007, 17:07:29 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Servisle teleon bağlantısı kurup hesaplarına parayı gönderince veya kredi kartı kullanıyorsanız kredi kartından çekip gönderip gönderemiyeceklerini öğrenmenizi tavsiye ederim. Parayı onlara ulaştırdığınız zaman adresinize parçayı kargoyla göndereceklrini tahmin ediyorum. Fiyatı 300 ytl civarında herhalde ama emin değilim.
[/quote]

bizim arabanında baskı yayları eskidiği için çok trafikte kalınca, ısınınca titreme yapıyor kalkarken. değiştiririz diyoruz ama fiyat gerçekten çok temizmiş. 100,000 bakımı, ön arka tampon boyanması bir de debriyaj değişimi derken; bir iki ay kendimize gelemeyeceğiz galiba
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
Ynt: Glİ'ye Debriyaj Seti
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2008, 18:22:07 »
ibrahim abi valeo marka set herşey dahil 220 ytl civarı. biz ondan taktıracağız.(çarşamba günü sordum ustaya).
orj. alıp da taktırırsan çok pahalıya gelebilir. yaklaşık 450 ytl civarı olabilir. bizimki hiç değişmemiş daha önce.145bin de.

cevap 2 haziran 2007 de yazılmış ben eylül 2008 de değiştirttim baskı balatayı valeoya fiyat olarak 100 ytl işçilik olarak da 80 ytl dediler (ben aisin taktırtım toplam 255 ytlye) eğer değişim yaptıysanız üzülerek söylüyorum kazık yemişsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Eylül 29, 2008, 18:31:37 »
Toyotada debriyajın yukarıda kavraması diye bir ayar var mı? Ben yok biliyorum. Bunun dışında debriyajın bittiğini nasıl anladın. Boşa masraf etme. Bittiğinin anlaşılması için değişik yollar var. Yinede bittiğine karar verirsen.

Orjinal parçanın 300 civarında olduğunu duymuştum. Servis dışından orjinal diye parça alma, emin olunamıyor. Fiyatlar telefonla servise sorulabilir. 3 parça birden değişmesi gerekiyor. Baskı-balata ve bilya. Dışarıdaki işçilik daha uygun olur kesinlikle. Tanıdık usta yoksa, değişik ustalara sorulabilir, refaransı iyi olanlara. Biri olmazsa diğerine taktırırsın.

Geçen bir yazıda okumuştum. Wolkswagen için orjinal parça üreten firmada aynı ürün alınabiliyormuş. Ürün kodundan gidilerekten sadece kutusu farklı orjinal ürün çok daha ucuza alınabiliyormuş. Toyota da böyle bişey var mı acaba merak ediyorum.

(Bu arada bende Safranbolu luyum)

benim bildiğim kadarıyla var çünkü usta baskı balatımı değiştirdikten sonra yukarda mı aşağı da mı kavrasın dedi ben de orta yollu bişeyler yap diyince elinde aletle debriyaja dogru yönelip bişeyler ayarladı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 29, 2008, 20:14:12 »
 Serviste baskı balata bilya fiyatı toplamda 350 ytl
 İşçilik olarak da ortalama 300-350 ytl alıyorlar.
 Ben de parçayı orijinal kullanmanız taraftarıyım. Eğer servise gidip alamıyorsan kargo ile göndertirsin parçayı.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 30, 2008, 13:40:03 »
  :) Beyler 1.5 senelik konuları nereden bulup çıkarıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #14 : Eylül 30, 2008, 23:58:39 »
BU KONUYLA ILGILI SON BIRSEY SOYLEMEK ISTIYORUM..BIZ BU TENEKE PARCALARINA BINIP CANIMIZI EMANET EDIYORUZ..BUNLAR ICIN BENCE BENIM GORUSUM NE OLURSA OLSUN ORJINAL PARCA KULLANMALIYIZ...SERVISE BENDE KARSIYIM..COGUMUZ ORTA HALLI INSANLARIZ..AMA 3 KURUS UCUZ DIYE UCUZ VE ADI MAL KULLANINCA BU BIZE YOL SU ELELTRIK OLARAK GERI DONUYOR...HEPINIZE SAYGILARLA..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 04, 2008, 17:44:01 »
  :) Beyler 1.5 senelik konuları nereden bulup çıkarıyorsunuz?

ben forumdaki bütün konuları okumak istiyorum o yüzden arka sayfalara doğru ilerliyorum az kaldı mekanik sohbet bölümündeki konuları bitirdim sayılır :)