Gönderen Konu: YAĞ DEĞİŞİMİNDEN SONRA YAĞ FİTRESİNİ DEĞİŞTİRMEK MANTIKLI MI?  (Okunma sayısı 17395 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.ahmetebcim.net/
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Merhaba,

Aracım Corolla Terra 2000 model. Dün yağını değiştirdim. Benzincide Castrol 10-40 doldurttum. Yağ filtresi dandik olduğu için değiştirtmedim. Şimdi kaliteli bir marka bulup değiştireceğim. Aradaki bir kaç gün  fitreyi değiştirme açısından sıkıntı olur mu?

Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Açıkçası bilmiyorum ancak değiştirecekseniz, servisten orjinalini alın bence.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ahmet bey, tanışma bölümüne geçip "yeni konu" ikonuna basarak konu açıp kendinizi tanıtırmısınız...

yetkili bir servisden yağ filtresi alabilirsiniz, 16-20 tl arası olması gerekli, filtrenizi aslında yağla birlikde değiştirmeniz daha sağlıklı olacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
bir iki günden bişey olacağını zannetmiyorum. madem beklediniz gidin servisten orjinalini alın değsin beklediğinize. yalnız söktüğünüz filtrenin içinde yağ kalacaktır, ve sökünce bir miktar yağ akacaktır. motor yağını tamamlamanız gerekebilir...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Muhammet Bey forum'da tanışma bölümüne gidip gerekli bilgileri dolduruyorum. Tavsiyenize teşekkür ederim

Ahmet EBCİM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ahmet bey boşuna değiştirmeyin !

neden derseniz eğer, eski yağ filtrenizde eski yağınızdan 500 gram kalıyor ve siz aracı çalıştırıp yağ akışı başlar başlamaz eski 500 gramlık pis yağ, yeni yağınıza karışıyor ve yeni yağınızıda pisletiyor.

değiştiricekseniz tekrar yağ ve filtre birlikte değiştirin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Mesut Bey,

Dün 68 TL'ye Castrol 10-40 yağ aldım. Şimdi tekrar aynı parayı ödemek zoruma gider. Bilgisizlik yapıp filtreyi değiştirmedim. O zaman olanla idare edicem, 6 ay sonra tekrar yağ değiştiririm. Filtreyi şu an için değiştirmek pek işime yaramayacak sanırım.

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Mesut Bey,

Dün 68 TL'ye Castrol 10-40 yağ aldım. Şimdi tekrar aynı parayı ödemek zoruma gider. Bilgisizlik yapıp filtreyi değiştirmedim. O zaman olanla idare edicem, 6 ay sonra tekrar yağ değiştiririm. Filtreyi şu an için değiştirmek pek işime yaramayacak sanırım.

Teşekkürler
yağa çok fazla ödemişsiniz. o yağ 45 Tl civarında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Evet. Maalesef öyle bir hata yaptım. BP benzin istasyonundan aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
orjinal filtre 12 lira diye kalmış aklımda..o civarlarda bir fiyatı var, orjinal almalı kesinlikle
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Türkay Bey, servisi aradım, bugün yoğunlarmış. Yarın orjinal filtre taktıracağım. Muhtemelen Beykoz Toyota'da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Türkay Bey, servisi aradım, bugün yoğunlarmış. Yarın orjinal filtre taktıracağım. Muhtemelen Beykoz Toyota'da.
serviste taktırırsanız fiyat şişebilir, benim önerim parçayı alıp başka bir yerde taktırmanız..aslında kendiniz bile takabilirsiniz fakat atık yağı bertaraf edebilceğiniz bir şey olmalı..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Kendinizi bizlere tanıttığınız için teşekkürler.

Bu durum aslında çok tavsiye edilen birşey değil ancak sonuçta yağ filtresi bazı partikülleri içine hapseder, yani şimdi değiştirsenizde bir faydası olur tabiki arkadaşların da söylediği gibi yağın ve filtrenin kalitesi çok önemlidir. Ancak filtre değişimi sırasında belli bir miktar yağ dışarı akabilir, bunuda düşünmek lazım, ayrıca filtre de belli miktarda yağ kalabilir, yani yeni filtre takılınca ve motor çalıştırıldıktan bir süre sonra motor yağ seviyesi düşer. Ayrıca kesinlikle filtrenin uygun şekilde takıldığından ve sızdırma yapmadığından emin olun.
 En ideali, yağ değişimi sırasında filtrenin de değişmesidir, eski filtreniz iyi ve kaliteli sie, yağda çok yıpranmadan değişti ise bu seferlik filtre değişmesenizde olabilir ancak dediğim gibi çıkan yağın durumuda önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hakan Bey,

Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım.

Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Filtreyi degistirin, yagi tekrar degistirmeye gerek yok, eksilen kismini tamamlayin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
arkadaşlar orjinal filtre kadar kaliteli yağ filtresi önerebilirmisiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
arkadaşlar orjinal filtre kadar kaliteli yağ filtresi önerebilirmisiniz ?
orjinal filtre dışında önermem şahsen..zaten 10 küsür lira olan bir filtre, 10-20 bin civarında değişiyor, ucuza kaçmanın anlamı yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Mobil Süper 10w_40 kullanacaksın Orjinal filitre bulamazsan MAN yada SCT marka tavsiye edebilirim ikisinide kullanıyoruz gayet iyi filitreler

yağ konusunda geçmiş buraya aktarayım dedim, ama ben sorumu sormadan önce görmemiştim

amacım ucuza kaçmak değil , servise gitmek için 100km yol yapmamak.. eğer kaliteli filtreler toyotanınki kadar iyi ise en kalitelisini alıp olayı kapatmayı düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ben hep orjinal kullandığım için bilemiyorum yan sanayinin nasıl olduğunu ama bulunduğunuz yerdeki japon parçacılarını dolaşıp orjinal sorarsanız bulma olasılığınız çok yüksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
yağ konusunda geçmiş buraya aktarayım dedim, ama ben sorumu sormadan önce görmemiştim

amacım ucuza kaçmak değil , servise gitmek için 100km yol yapmamak.. eğer kaliteli filtreler toyotanınki kadar iyi ise en kalitelisini alıp olayı kapatmayı düşünüyorum

Japon mali Denso filtre bulabilirseniz servisin filtresinden daha kaliteli.Mann filtre de olabilir.
Mobil 1 EP filtre de ayni sekilde.
Bulabileceginizi bilsem Purolator Pure One filtreyi de oneririm, servisin filtresinden bin kat kaliteli.

Ben simdiye kadar servisin filtresini (Denso- Thailand) hic kullanmadim. K&N,Purolator Pure One,Mobil 1 EP kullandim hep.
Fe... :-)