Gönderen Konu: El Frenİ  (Okunma sayısı 4902 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
El Frenİ
« : Haziran 02, 2007, 15:41:37 »
Dün arabamı bir arkadaş kullandı. Daha doğrusu denedi. El freninin çok yukarda kavradığını söyledi. Ama arabayı alırken servise sokmuştum ve arabadan anlayan 5 kişiye denettirmiştim. El freni ile ilgili yorum yapan olmamıştı. Nasıl anlayabilirim? Servise götürsem 3-5 dakikalık işe bir sürü para alır.

Toyota Club Türkiye

El Frenİ
« : Haziran 02, 2007, 15:41:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
El Frenİ
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2007, 16:45:51 »
valla el freninin yukarda kavraması olayını ilk defa duydum son dişlide eğer arabayı durduryorsa bence sorun yok.Ama bende ilk aldığımda eniştem ışıkta beklerken el frenini çekti ve gaza basdı araba gitmedi ama yaylandı bayağı bi neden yaptın dedim o da arabanın sertliğine baktım gayet güzel esnek dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
El Frenİ
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2007, 17:08:41 »
El frenini normal çektiğinizde araç eğimli yerde kaymıyorsa sorun yok. Yoksa biraz kol kası yaparak da idare edebilirsiniz
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
El Frenİ
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2007, 00:08:19 »
Ben 1 hafta önce 30.000 Bakımı yaptırdım servis e el freni çok yukarda tutması şikayetinde bulundum.. Servis bu durumu düzeltmiş şimdi gayet güzel tutuyor fren ve aşağıda olması gereken yerde tutuyor..
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
El Frenİ
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2007, 00:41:06 »
Benim el frenide yukarda kavrıyor. Bakımda bunu ıleticem...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
El Frenİ
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2007, 00:44:32 »
Hande hanım, Arabanız çalışır vaziyetteyken hafif eğimli yokuş yukarı bir yerde, fren debriyaj yaparak durun, el frenini çekebildiğiniz kadar çekin! Gaz verdiğinizde arabanız yerinden oynamayıp kendini
kasıyorsa, Yani gitmek ister ama gidemez gibi. Bu arada motorda bağırır tabii. Bu normal olanı. Eğer ki araba kayıyor ve freniniz tutmuyorsa, Hafif bir şekilde yürüyorsa, acilen baktırın fren bu ihmale gelmez.
Unutmayın para canınızdan kıymetli değildir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
El Frenİ
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2007, 12:18:34 »
ben el freni çekik gitmeye alıştırdım arbayı....yasemin hanım dedeğiniz şeyi yapyrum her zaman ama arka tekerlekler kitli bi şekilde ve beyaz bulutlar içinde gidiyorum  bendeki sorun lastikler ama bilyorum  

ama fren boşlamaya gelme gerçekten....1-2 saat ayrıp daha uzun yaşamak mantıklı bence
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
El Frenİ
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2007, 14:59:02 »
Alıntı yapılan: Ufuk Yalçın
ben el freni çekik gitmeye alıştırdım arbayı....yasemin hanım dedeğiniz şeyi yapyrum her zaman ama arka tekerlekler kitli bi şekilde ve beyaz bulutlar içinde gidiyorum  bendeki sorun lastikler ama bilyorum  

ama fren boşlamaya gelme gerçekten....1-2 saat ayrıp daha uzun yaşamak mantıklı bence
[/quote]

El freni çekikken araba gitmez. Bir bozukluk var muhakkak! Motor araba gitmediği içinde bağırır zaten. Baktırmanızda yarar var diyorum. Kuru havada neyse ama yağmurda sorun olur

Bir anımı hatırladım şimdi! Bir bayan arkadaşım vardı. Açık oto pazarından bütçesine göre bir araba almıştı. Dedim yeni verelim sen o eskiyle yapamazsın dinlemedi neyse; Arabayı alırken de yanında arabadan biraz anlayan birini götürmüş, beğenmişler. 1-2 gün oldu. Bana geldi hani araba dedim ya dedi araba gitmiyor. Nasıl olur? Denemediniz mi? Denedik aldığımızda çalışıyordu fakat ben sürdüm. Herkes bir arabaya birde bana bakıyor, Araba nasıl bağırıyor bilemezsin, Egzozdan da dumanlar çıkıyor dedi. Sen illa bir baksan anlarsın belki. Valla ben teknik hatalardan anlamam ama, bir bakım dedim. Allah allah nasıl olur falan. Evi de benim evime yakındı akşam iş dönüşü uğradım. Görünüşte fena değil. Temiz bir uno.
Sen sür dedi, tamam dedim o da yanıma oturdu.  El frenini indirdim. Marşa bastım, Debriyajı biraz aşağıda kavrıyor, Direksiyon kütük gibi ama yağ gibi gidiyoruz. Ne yaptın dedi ben bişey yapmadım, dedim! bu ne dedi, dedim el freni, niye indirdin indirmezsen araba gitmezki. Bir gülüştük sormayın gitsin. Meğer el frenini
indirmeden gitmeye çalışıyor gidemeyincede araba bağırıyor, buda kan ter içinde kalıyormuş. Dur dedim, bir test edelim el frenini, dedim çabuk bunu ya geri iade et yada üçüne beşine bakma yaptır. en kısa zamanda da iyi bir ders al. Şimdi vura çarpa kullanıyor her görüştüğümüzde bu anıyı hatırlayıp gülüyoruz!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
El Frenİ
« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2007, 19:05:53 »
Benim aracım 4 cıtta tam kavrıyor çok asılırsam 7ye kadar çıkıyor ma çekene kadar kolum kopuyor. Elferninizin sıkılığını kotrol ettirmenişzi ve arka kampanalarınız açık ayarını yaptırmanız tavsiye derim kullandıkça ve balat aşındıkça o ayar vidasının sıkılması gerekir.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
El Frenİ
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2007, 14:29:48 »
yasemin hanım bildiğimiz gibi gitmelk değil anlatmak istediğim max.3-5 km/h ile gibi ve son devirdeyken...amacım lastik yakmak oldğu için öle yapyorum yani bi sorun yok merak etmiyin  

bu arda arkadaşınıza bravo...bence taxiye bile binmesin o
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • 52 kere teşekkür edildi
El Frenİ
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2007, 14:45:08 »
Bizim bir bayan arkadaş vardı.O da vitese neden geçmiyor diye şanzumanı indirdiydi aşağıya.Meğersem debriyaja basmayı unutmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
El Frenİ
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2007, 16:07:38 »
El freniniz en az 4 kez en çok 7 kez çıtlaması lazım. Bu değerlerin altında ve üstündeyse baktırmak lazım. Zamanla daha fazla çıtta tutacaktır zaten. Balatalar aşınıyor çünkü. Her hangi bir tamirci yapabilir, gayet basit, lastiği ve kampanayı sökmek lazım. En fazla 5 ytl ye çözerler.
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
El Frenİ
« Yanıtla #12 : Haziran 04, 2007, 20:57:45 »
Bugün servise götürdük. Hem el frenini hem de arka balataları kontrol etti. El frenini indirmeden arabayı çalıştırdılar. Araba çalıştı ve gitti. Zor gitti ama yol aldı. Servisle konuştuk el freni çekili iken arabanın gitmesi normalmiş. Ayrıca arabanın kendi özelliği olarak el freni yukarıda tutuyormuş. Herşeye baktılar sorun yokmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
El Frenİ
« Yanıtla #13 : Haziran 04, 2007, 21:56:12 »
Çok lafa gerek yok yokuşta araç geri kaymıyorsa el freni sağlamdır bukadar basit...
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
El Frenİ
« Yanıtla #14 : Haziran 04, 2007, 21:56:27 »
Alıntı yapılan: hande yaşar
Bugün servise götürdük. Hem el frenini hem de arka balataları kontrol etti. El frenini indirmeden arabayı çalıştırdılar. Araba çalıştı ve gitti. Zor gitti ama yol aldı. Servisle konuştuk el freni çekili iken arabanın gitmesi normalmiş. Ayrıca arabanın kendi özelliği olarak el freni yukarıda tutuyormuş. Herşeye baktılar sorun yokmuş.
[/quote]
ii bakalım hadi geçmiş olsun..bi sorun çıkmasında..