0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben el freni çekik gitmeye alıştırdım arbayı....yasemin hanım dedeğiniz şeyi yapyrum her zaman ama arka tekerlekler kitli bi şekilde ve beyaz bulutlar içinde gidiyorum bendeki sorun lastikler ama bilyorum ama fren boşlamaya gelme gerçekten....1-2 saat ayrıp daha uzun yaşamak mantıklı bence [/quote]El freni çekikken araba gitmez. Bir bozukluk var muhakkak! Motor araba gitmediği içinde bağırır zaten. Baktırmanızda yarar var diyorum. Kuru havada neyse ama yağmurda sorun olurBir anımı hatırladım şimdi! Bir bayan arkadaşım vardı. Açık oto pazarından bütçesine göre bir araba almıştı. Dedim yeni verelim sen o eskiyle yapamazsın dinlemedi neyse; Arabayı alırken de yanında arabadan biraz anlayan birini götürmüş, beğenmişler. 1-2 gün oldu. Bana geldi hani araba dedim ya dedi araba gitmiyor. Nasıl olur? Denemediniz mi? Denedik aldığımızda çalışıyordu fakat ben sürdüm. Herkes bir arabaya birde bana bakıyor, Araba nasıl bağırıyor bilemezsin, Egzozdan da dumanlar çıkıyor dedi. Sen illa bir baksan anlarsın belki. Valla ben teknik hatalardan anlamam ama, bir bakım dedim. Allah allah nasıl olur falan. Evi de benim evime yakındı akşam iş dönüşü uğradım. Görünüşte fena değil. Temiz bir uno.Sen sür dedi, tamam dedim o da yanıma oturdu. El frenini indirdim. Marşa bastım, Debriyajı biraz aşağıda kavrıyor, Direksiyon kütük gibi ama yağ gibi gidiyoruz. Ne yaptın dedi ben bişey yapmadım, dedim! bu ne dedi, dedim el freni, niye indirdin indirmezsen araba gitmezki. Bir gülüştük sormayın gitsin. Meğer el freniniindirmeden gitmeye çalışıyor gidemeyincede araba bağırıyor, buda kan ter içinde kalıyormuş. Dur dedim, bir test edelim el frenini, dedim çabuk bunu ya geri iade et yada üçüne beşine bakma yaptır. en kısa zamanda da iyi bir ders al. Şimdi vura çarpa kullanıyor her görüştüğümüzde bu anıyı hatırlayıp gülüyoruz!!!
Bugün servise götürdük. Hem el frenini hem de arka balataları kontrol etti. El frenini indirmeden arabayı çalıştırdılar. Araba çalıştı ve gitti. Zor gitti ama yol aldı. Servisle konuştuk el freni çekili iken arabanın gitmesi normalmiş. Ayrıca arabanın kendi özelliği olarak el freni yukarıda tutuyormuş. Herşeye baktılar sorun yokmuş.[/quote]ii bakalım hadi geçmiş olsun..bi sorun çıkmasında..