Gönderen Konu: ön cam sorunu  (Okunma sayısı 1432 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
ön cam sorunu
« : Haziran 14, 2010, 00:34:25 »
arkadaşlar merhabalar,
cuma günü ufak bi yolculuk sırasında stabilize(mucurlu) yolda karşıdan gelen saygısız bi sürücüye sahip araçtan sıçrayan taş parçalarıyla ön camım 4 adet nokta çatlakla kaldım. kasko şirketimle(evet 10 yaşında aracım kaskolu:) ) görüşmelerim sonucu bi yer bulup değiştirttim ancak cam pek hoş gelmedi gözüme, markalar arası fark var mı? varsa o kadar da önemli mi? önemliyse ne kadar? soruları aklımı kurcaladı tüm haftasonu. fikirlerinizi alabilir miyim.
2000 corolla 1.6 terra

Toyota Club Türkiye

ön cam sorunu
« : Haziran 14, 2010, 00:34:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: ön cam sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2010, 09:15:00 »
  Geçmiş olsun.
 Takılan camda bir standart ölçüsü var mı? Görüntüde bir probelm var mı? Dışarıdaki camların da kalitesi arasında bir fark olması doğal bence ancak bu sürüşü etkilerse tekrar değişim istenebilir bana kalırsa.
 Şu mıcır yüzeyleri trafiğe açan ve o satıhlarda delice araç kullananlara ise buradan Saygılarımı!  :alkis: yolluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2010, 11:40:13 »
orjinal camda diretseydiniz keşke. orjinalini takmak zorundalar aslında. ben orjinal taktırdım bi sıkıntı olmadı.

saygı sunacak o kadar çok kişi var ki Hakan ustam, ben saydıkça hanım kızıyor ama hakediyor onlarda...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2010, 16:16:42 »
orjinal camda diretseydiniz keşke. orjinalini takmak zorundalar aslında. ben orjinal taktırdım bi sıkıntı olmadı.

saygı sunacak o kadar çok kişi var ki Hakan ustam, ben saydıkça hanım kızıyor ama hakediyor onlarda...
kaskoda belirtir. Ücretsiz değişim ancak anlaşmalı servislerde olur. Orjinal cam için fiyat farkı alınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2010, 17:07:35 »
ilginize teşekkür ederim öncelikle. cam aracım için üretilmiş ebatlarında sıkıntı yok ancak, kenar siyahlıkları biraz orijinaline oranla fazla geldi gözüme. seçim yapma lüksümüz maalesef yokmuş onu da sordum özellikle elimizde bu var cevabını veren usta istersen başka bi ilçe/il de taktır hocam deyip kestirip attı.
2000 corolla 1.6 terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2010, 01:37:06 »
kaskoda belirtir. Ücretsiz değişim ancak anlaşmalı servislerde olur. Orjinal cam için fiyat farkı alınır.

Geçen yıl mıcırlı yolda taş yüzünden cam çatlaması benim de başıma gelmişti. Kasko ilk başta anlaşmalı camcıya göndermeye kalktı, ben ille de yetkili serviste orjinal cam olsun diye ısrar ettim, hatta bu forumda da yazdıktan sonra Aksigorta'dan beni telefonla arayıp "Bir yanlışlık olmuş, yetkili servise bilgi verdik randevu alıp camı orjinaliyle değiştirebilirsiniz" demişlerdi. Yani biraz ısrar edince sigorta firmaları orjinal cam taktırmayı kabul edebiliyorlar ama ısrar etmeyince en ucuza buldukları yerle anlaşmalı oldukları için oralara yönlendiriyorlar.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2010, 02:19:40 »
benim defalarca başıma geldi bu cam olayı, her seferinde serviste orijinalini taktırdım
bence fazla kafaya takma Cenk kardeş, zaten araban 10 yaşındaymış, nasıl olsa yakında satarsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2010, 17:35:01 »
neden kemal abi araba sonuçda  toyota 10 yasında diye satmasımı gerek benimaraba 16 yasında 94 model 1 6 xli extra satmam mı gerek yası büyük diye yeni cıkan bir cok arabadan daha saglam ve dayanıklı
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2010, 17:45:47 »
toyota 20 yaşında bile canavar gibidir; ama arabalarınızı satın yenisini alınki ekonomiye katkınız olsun, yoksa nasıl çıkarız bu krizden,  sonra nice olur otomotiv endüstrisinin sonu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2010, 19:55:07 »
Benim arabam da 4 yaşında. Elime para geçince satıp aynısının sıfırını alırım, zaten o zamana kadar anca o kadar param olur diye düşünüyordum ama bu forumda sıfır araba alıp da bir sürü sorun yaşamış kişilerin yazılarını gördükçe ikinci el ama sorunsuz bir araba sahibi olarak kendimi şanslı hissetmeye başladım. Artık ilk fırsatta satıp sıfırını alırım demiyorum, iyice eskitene kadar gezerim ben bununla zaten yıllarca sorun çıkarmayacak gibi diyorum.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...