Gönderen Konu: yeni toyota avensis kullanıcıları acil!!  (Okunma sayısı 2121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
yeni toyota avensis kullanıcıları acil!!
« : Haziran 13, 2010, 15:41:25 »
arkadaşlar şu andaki arabam toyota corolla comfort otomatik kullanıyorum..eski arabam peugeot 406 olduğu için toyota corolla birazcık dar geldi sanki bana.birde peugeot 406 ful+fulldu.deri döşemisnden tut ısıtmalı koltuğa kadar.toyotanın donanımın az olduğunu düşünüyorum bir ara 407 alıcaktım ki ipin ucundan döndüm eski peugeotlar artık yok..şimdi konumuza gelelim yeni kasa avensis kullanıcıları varsa aramızda memnunlar? tüketim nasıl yol tutuşlarını vs dinlemek istiyorum..yorumlarınız benim değerli olucak. :) sizce yeni kasa avensis alınır mı?

Toyota Club Türkiye

yeni toyota avensis kullanıcıları acil!!
« : Haziran 13, 2010, 15:41:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Ynt: yeni toyota avensis kullanıcıları acil!!
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2010, 00:34:47 »
merhabalar,
ben 1 senedir kullanıyorum , aman uzak dur, 2 ay önce valvematic değişti, şimdi debriyaj balataısnın bittiğinden şüpheleniyoruz, servis şanzıman ile uğraşmak istemediği için bakmıyor, satıp vw golf almaya razıyım, sen yinede sor farklı düşüncede olan çıkmayacaktır diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
2009 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2010, 01:15:56 »
Çok şansızmışızsınız.Golf alsanız ondada motor indirirsiniz herhalde.Yeni avensis alıpta valvematic arızası sadece burda 2 kişiden duyduöBiride sizsiniz.O sizin bahtsızlıgınız
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2010, 01:30:53 »
Merhabalar öncelikle.. 1 seneyi aşkın süredir kullanıyorum avensisi ve okula gittiğimden dolayı hemen hergün üzerindeyim aracın.. ufak tefek arızalar verdi tabi ama genel haliyle yol tutuşu güzel hakikaten ve yakıtı bakımından sınıfında aynı motora sahip olanlara oranla daha düşük .. şöyle bi örnek vereyim balıkesir merkezde oturuyorum.. malum yaz sezonu açıldı hemen her hafta sahildeyiz. bu hafta altınoluk civarlarında takıldım biraz hesaplarıma göre 0,248 tl yaktı şehirdışı olarak. hızımda 110 120 civarlarındaydı altında da pek kullanmıyorum şehirdışında.. kafanıza takılan bir durum varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım..ayrıca amcamda da var avensis beraber almıştık detaylı bir piyasa araştırmasından sonra paramızın alabileceği en güzel 0 aracı aldığımızı düşünüyoruz.. (tabi şahsi düşüncemiz..)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2010, 01:36:58 »
Evet corollada kusur bulunabilir ama Avensisden memnun olmayan çok az kişi vardır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2010, 01:39:43 »
Avensiste kullanılan valvematic çok daha yeni bir motor yeni geliştirildi.Bu motoru şimdi auristede kullanıyorlar.Daha ekonomik ve daha performanslı olduğu söyleniyor en azından fabrika verileri..
Yeni geliştirilen bir ürün ilk aşamaada bazı sıkıntıları olabiliyor.BU daha sonradan düzeltiliyor.İşte bendevamlı bu mantıkla ürün piyasaya çıktıktan sonra  1 sene civarı bekliyorum.Araçlardada aynı düşüncedeyim..Örnegin vw grubu bu fsi tsi veya dsg şanzumanın ilk yıllarında sorun yaşadı sonradan toparladılar..Bence toyotada  suan genellikle dual vvt i kullanılıyor.VVT i lar daha sorunsuz motor.Ama valvematic motor vvt i yerine geçeçek gibi duruyor bana göre.Şimdilik avensis ve auriste kullanılılıyor.Yeni versodada olabilir emin değilim.
2011 d4d Corolla