Gönderen Konu: corolla mı focus mu?  (Okunma sayısı 16708 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: corolla mı focus mu?
« Yanıtla #60 : Haziran 18, 2010, 15:16:39 »
valla adam benden hırslandı kafa kafaya gidince hatta bi ara geçer gibi oldum 110 dan sonra uzaklaşmaya başlamıştım adamdan... bilmiyorum focus 1.6 110 beygir diye biliyorum ama bizim dizel corolladan daha performanslı olduğuna inanıyorum... tip olarakta focus hb yi seçerdim hakaten çok güzel kasa yapmışlar ama ford la toyotayıda tabiki karşılaştırmam :) ;)
hesap iptal :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 18, 2010, 15:16:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #61 : Haziran 18, 2010, 17:51:57 »
115 hp o kasa Focuslar.

Bende tip olarak Corolla HB - Auris'i seçerdim açıkcası.

Şu Ford kasa değiştirsede kurtulsak.

Kaç yıldır aynı kasayı makyajlayıp makyajlayıp satıyorlar  :blink:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #62 : Haziran 18, 2010, 18:21:15 »
115 hp o kasa Focuslar.

Bende tip olarak Corolla HB - Auris'i seçerdim açıkcası.

Şu Ford kasa değiştirsede kurtulsak.

Kaç yıldır aynı kasayı makyajlayıp makyajlayıp satıyorlar  :blink:
pardon 115 beygirmiş kusura bakmayın aklımda 110 diye kalmış :) evet kasalar birbine benziyor hb lerin büyütmüşler biraz ama görünüşü güzel :) ama yinede toyota derim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 18, 2010, 19:04:17 »
Değildir.
1.4 Turbo Dizel, 1.4 benzinliden güçlüdür.

Ek olarak ben D4-D Corolla'nın benzinli 1.6 Focus'u geçebileceğine de ihtimal vermiyorum.(Eşit Pilotajda)
Yeni nesil araçların hemen hemen hepsi turbo dizel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #64 : Haziran 18, 2010, 19:35:59 »
Hakan abi ben zaten yeni nesil araçların hemen hemen hepsi turbo dizel değildir demedim ki.

Ama Atmosferik benzinli motor, atmosferik dizel motor'dan üstündür.

Keza turbo benzinli motordai turbo dizel motordan üstündür.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Haziran 19, 2010, 10:57:01 »
alperenim aslında bir çok araçta benzinli motorlar hala turbo dizel motorlara göre daha iyi, daha güçlü..
mondeo 2.0 benzinli, dizelinden daha güçlü, atak..
avensis 2.0 benzinli, dizelinden daha güçlü ve atak
passat 2.0 fsi, 2.0tdi dan daha güçlü daha atak..
hep D sınıfı örnek verdim, ama c sınıfında genelde farklı hacimler kullanılıyor diye örneğini veremedim..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #66 : Haziran 19, 2010, 17:52:45 »
alperenim aslında bir çok araçta benzinli motorlar hala turbo dizel motorlara göre daha iyi, daha güçlü..
mondeo 2.0 benzinli, dizelinden daha güçlü, atak..
avensis 2.0 benzinli, dizelinden daha güçlü ve atak
passat 2.0 fsi, 2.0tdi dan daha güçlü daha atak..
hep D sınıfı örnek verdim, ama c sınıfında genelde farklı hacimler kullanılıyor diye örneğini veremedim..
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 19, 2010, 18:37:50 »
ford alınacak araba değil, hele corolla ile kıyaslanması bile yanlış
corollada son modellerinde bazı konularda tartışılır ya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #68 : Haziran 19, 2010, 20:35:39 »
corollada son modellerinde bazı konularda tartışılır ya..
Honda tartışılmaz ama dmi :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
« Yanıtla #69 : Haziran 19, 2010, 21:02:49 »
Dizel motorlu araç alınacaksa ve sıfır alınacaksa bence 2011 1.6 dizel jetta beklenmeli. Hem kasa hem motor performansı olarak sınıfındaki araçlardan daha üstün bir model olacak. Fiyatlarını corolla ve focus seviyesinde tutarlarsa ( benim bu konuda hiç ümidim yok) kesinlikle satışta birinci olacak bir araç olacaktır. vw motor işinde kim ne derse desin herzaman iyi. Yine ses yalıtımında da çok iyi. Özellikle son zamanlarda bindiğim 2010 polo 1.6 tdi çok yüksek süratlerde dahi bizim corolla dan kat be kat sessiz . Ne yol sesi ne rüzgar ne motor sesi. Hız limitlerinin çok üstündeki hızlarda bile inanın teybi açmadan çok sessiz bir yolculuk yapabiliyorsunuz.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Haziran 20, 2010, 00:02:07 »
Dizel Corolla sessiz.Bu arabaya sesli diyenlere katılmıyorum.Traktör sesli wolkswagen dizeller sessiz.Corolla dizel sesli.Pes. Ayrıca aynı motor hacmine sahip dizel araçlar benzinlilerden güçlüdür.Bunun tartışılacak yeri yok.Toyota tanıtım kitabı bile dizelin gücünden bahsetmiş.İnadına benzinliler güçlü demek tork olayından haberdar olmamak demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #71 : Haziran 20, 2010, 01:16:39 »
Ayrıca aynı motor hacmine sahip dizel araçlar benzinlilerden güçlüdür.Bunun tartışılacak yeri yok.Toyota tanıtım kitabı bile dizelin gücünden bahsetmiş.İnadına benzinliler güçlü demek tork olayından haberdar olmamak demektir.
1994 Toyota Corolla 1.6 16v 114 Hp - Atmosferik Motor
2010 Ford Focus 1.6 16v 109 Hp - Turbo Şarj Motor

2010 Turbo dizel Focus bile 94 yılında üretilmiş atmosferik motor'dan daha az güç üretiyor.Nereye dizel daha güçlü.

Turbosuz hepsi leş.

Bakın anlık koltuğa yapışma hissine aldanmayın, en fazla 5000 devire kadar gideriniz var, sonrasında benzinli yalan eder.

İsterseniz getirin gelin yokuş aşşa - yokuş yukarı - düz her türlü deneyelim.

Benzinli aracı düşük devir yüksek viteste yakalarsanız tork avantajından dolayı geçersiniz tabi, ama bir yere kadar.

Yüksek devirde, her zaman benzinli eşit şartlarda dizeli-turbo dizeli yalan eder.

Görüyoruz hala yollarda turbosuz peugeot partner'lerin nasıl gittiğini.Pardon gidemediğini.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #72 : Haziran 20, 2010, 11:36:37 »
Dizel Corolla sessiz.Bu arabaya sesli diyenlere katılmıyorum.Traktör sesli wolkswagen dizeller sessiz.Corolla dizel sesli.Pes. Ayrıca aynı motor hacmine sahip dizel araçlar benzinlilerden güçlüdür.Bunun tartışılacak yeri yok.Toyota tanıtım kitabı bile dizelin gücünden bahsetmiş.İnadına benzinliler güçlü demek tork olayından haberdar olmamak demektir.
pardon ama torku yüksek olan daha arabanın güçlü olduğunu söylemek de binek bir aracın "güçlü" olmasının vites oranlarına, ne kadar devir çevirebildiğinie vs bakmamak demektir..tamam dizel araba daha güçlü, ama traktör de sizin dizelden daha güçlü..güç olarak tork esas alınıyorsa, arabayla tarla sürmeyi planlıyorsanız anlarım, güçlüdür evet..ancak iş binek arabayla "yürümek" olunca, benzinli bir kaç gömlek üstün, bir kaç adım önde...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
« Yanıtla #73 : Haziran 20, 2010, 12:50:54 »
Güç ve tork olayı hep karıştırılır. Torku fazla olan gücü fazla olacak anlamına gelmez. güç=m.n/9549  dur. buradan  şunu rahat söyleyebiliriz düşük devirlerde torku yüksek olan daha güçlüdür. Fakat yüksek devirle birlikte tork  ( Volümetrik verime bağlı olarak) düşer. Ancak devir çok fazla yükselirse tork düşse bile devirin hızlı artışına bağlı olarak güç artışı sağlanır. Dizel motorlar çeşitli nedenlerden dolayı 5000 dev/dk üzerine çıkamazlar. Bu nedenle torku yüksek olan dizel motorlar aynı hacimdeki benzinli motorlardan daha az devir çevirdikleri için daha güçsüzdürler.
Düşük devirlerde dizel motorun daha güçlü olması ise yakıt ekonomisi, daha iyi bir ivmelenme ve tırmanma yeteneği sağlar.

Yukarıdaki formülde  Güç= (kw)  m=tork (nm) n= motor devri (dev/dk)   9549 ise sabit sayı.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Haziran 20, 2010, 13:26:22 »
Yüksek devirlerde araç kullanmaya ihtiyaç duymuyorum.Dizellerin yüksek devir limitlerinin benzinliden az olması hoşuma bile gidiyor.Aracı zorlamadan rahat bir kullanım sağlıyor.Yüksek devir sıradan bir kullanıcı için yakıt sarfiyatı dışında ne sağlar.Ha aracı daha çok yorar.Yada 5000 dev/dk 'nın üstüne kaç kez çıkılır?Düşük devirlerde dizel motorun daha güçlü olması ise yakıt ekonomisi, daha iyi bir ivmelenme ve tırmanma yeteneği sağlar.Son cümle Zühtü Beye ait ve aynen katılıyorum.Ayrıca benzinli araç mı kaldı.Hemen hemen hepsi tüplü oldu.Bagajları küçüldü,motorları farklılaştı,sorunları ortaya çıktı,bagajdan lpg tankı bağlantı yerlerinden tozlar bile girer oldu.Türkay Bey tarla sürmeyecem.Tarlam yok.Olsa deneriz.Dizeli sevdim yav.İlk dizel arabam.Yormayın,yüklenmeyin,tamam pes.Kaçıyorum.Corolla mı Focus mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #75 : Haziran 20, 2010, 14:22:32 »
benzinli araç var tabi, inatla lpg taktırmayan insanlar gayet fazla..örneğin ben iki arabada da lpg kullanmıyorum..benzinle devam..corolla mı focus mu konusuna dönelim tamam :D corolla :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Haziran 20, 2010, 21:26:43 »
Honda tartışılmaz ama dmi :D

Hah işte tam lafı oraya getirmek istiyordum :hurra:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Haziran 20, 2010, 21:38:32 »
toyota neden dizelde 1.6 degil  ???

ford focusta  satılsın diye :) :) :)

beğendim .) güzel yorum. toyotanın gösterge paneli, göğüs kısmı yeter focusa... 47000 lira ama adi plastik bağırıyor resmen...
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)