Gönderen Konu: Yol Tutuş  (Okunma sayısı 2306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yol Tutuş
« : Haziran 01, 2007, 18:34:41 »
arkadaşlar benim corolla yoltutmuyor ne yapabilirim

Toyota Club Türkiye

Yol Tutuş
« : Haziran 01, 2007, 18:34:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Yol Tutuş
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2007, 18:40:55 »
Özcan bey konuyu açarmısınız biraz  problem nedir ?
Toyota Corolla 1.6 Vvt-i Sol 2003
Ersin D@l / Fethiye / Muğla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Yol Tutuş
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2007, 20:07:18 »
Aracınızın modelini ve sorununuzu daha da açarsanız yardımcı olabilirim...
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yol Tutuş
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2007, 13:40:45 »
Şimdi forumda bazı arkadaşlar çıkacak ve viraja yavaş girin gibi gereksiz kelimeler kullanacak. Sen onlara aldırma, nasıl bir problem onu açıkla...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Yol Tutuş
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2007, 17:43:25 »
Alıntı yapılan: demir_mert
Şimdi forumda bazı arkadaşlar çıkacak ve viraja yavaş girin gibi gereksiz kelimeler kullanacak. Sen onlara aldırma, nasıl bir problem onu açıkla...
[/quote]

Lastikler kabaksa onları değiştirin...
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Yol Tutuş
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2007, 20:05:32 »
Virajlara Yavaş Girin!

[/quote]

Nasıl aldırma yahu, viraja girerken gaza basarsan yol da tutmaz, spin de atarsın, takla da. Bilkent'te ne BMW'ler, ne Porsche'ler gördüm pert olan, onlar da mı yol tutmuyordu? Canınıza susamamışsanız virajlara yavaş girersiniz, bu kadar basit.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Yol Tutuş
« Yanıtla #6 : Haziran 02, 2007, 22:00:36 »
+ olarak araçlarımız yüksek performanslı spor yada yarış otomobil değiller. C sınıfı bir aile otomonibilinden çok fazla birşey de beklemek yanlış olur.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yol Tutuş
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2007, 00:36:40 »
Arkadaşlar, bu araçları kullanan bilinçli şöförler virajlara nasıl girildiğini elbette bilirler. 50 ile girmen gereken viraja 100 le girersen tabiki arac yol tutmaz. Benim kastettiğim nokta ise bunların tekrar tekrar hatırlatılmasıdır. Aynı konuyu bende açmıştım, bana da aynı cevaplar gelmişti. 10 yaşındaki çocuğu tembih edermiş gibi aynı şeylerı tekrar tekrar soylemenın bır anlamı yok. Bu araçlarla yapılan hızlara bende karşıyım...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Yol Tutuş
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2007, 10:13:35 »
tutmaz onlar öyle =)
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Yol Tutuş
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2007, 22:26:57 »
Arkadaşlar, bu araçları kullanan bilinçli şöförler virajlara nasıl girildiğini elbette bilirler. 50 ile girmen gereken viraja 100 le girersen tabiki arac yol tutmaz. Benim kastettiğim nokta ise bunların tekrar tekrar hatırlatılmasıdır. Aynı konuyu bende açmıştım, bana da aynı cevaplar gelmişti. 10 yaşındaki çocuğu tembih edermiş gibi aynı şeylerı tekrar tekrar soylemenın bır anlamı yok. Bu araçlarla yapılan hızlara bende karşıyım... [/quote]

Demircim viraja yavaş girmen gerek      eheh

işin şakası bir yana benim düşüncem; gerçi aracın modeline göre değişir ama bunu bir çok sebebi var mesela benim HB de aracın biraz yüksek olması yan rüzgarlara karşı savunmasız olmasını doğurmuş ve rüzgarlı havalarda yüksek hızlarda araç yolda geziyor.. yada aracın altından geçen rüzgarın aracı kaldırması ve hafifleyen aracın yolda gezmesi son olarak konfor için yapılmış ve buna göre amortisör sistemi kurulmuş araçlarımızın yüksek hızlarda yol tutuş sorunu yaşaması diye sayabilirim... ama biz yinede virajlar yavaş girelim...  

Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yol Tutuş
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2007, 19:45:31 »
arkadaşlar aracım corollo sedan d4d mmt  araçta arkalarda bağımsız süspansiyon oladığı için sallanıyor
virajlarda yol tutmuyor özellile hafif direksiyonu kırınca kesinlikle firenen dokunmamak lazım
lastikler impetus 2 lassa 20 bin km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Yol Tutuş
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2007, 23:31:04 »
evet fren durumunda aracın yol tutuşu feci durumda.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Yol Tutuş
« Yanıtla #12 : Haziran 08, 2007, 23:45:01 »
corollanın yol tutşu o kadar kötü değil yahu  ya sizde var bişey ya bende var hatta benim kamyonetle bilem süratli girdiğim virajlarda frene basınca pek problem olmuyor siz en iyisi ön takıma bir baktırın birde arka takıma arkadaşlar ben 92 1,6 corolla ile eski karadeniz yolunda mercolarla kapışıyordum(gençken ve deli ikenve bekar iken)sanırım biryerlerde hata var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Yol Tutuş
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2007, 09:33:46 »
evet yol tutuşun o kadar kötü olacağını sanmıyorum. benim aracım 96 model. hiç deli kullanmadım arabayı ama hemen hemen aynı hava koşullarında fiat ve renault'un arabaları gezerken ve sanki dönmeyecek hissi verirken, bizim araçta böyle sorunları hiç yaşamadık. özellikle yol tutuşundan çok memnunuz (üstelik lastiklerin değişmesi gerekiyor). sizin araçlar bizimkilere göre biraz daha yüksek ama teknolojisi daha yeni. daha iyidir diye düşünüyorum. zaten bizim araçta bi gariplik var. orjinal amortisörler ama baya bi alçak. emsallerinin sürtmediği yerlere sürterek geçiyor. amortisörlerin eskimesinden ve alçalmasından olduğunu iddia ediyolar ama, sürtüyor bile olsa, ne kadar alçak araba = o kadar güven hissi yaratıyor bende.

(bu arada özcan yol tutmuyor'un altına açıklama olarak salıncak demiş. ön takımlardaki sorun da aracın gezmesine yol açıyor. bu mu kastedildi acaba)
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Yol Tutuş
« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2007, 09:45:20 »
bizim kasa araçlar ile direksiyonu hafif kırıp frene basmanızı oneririm . aracın arkası büyük bir istekle yanımıza gelmek istiyor.

ayrıca araçta herhangi bir sorun yok, serviste kontrolleri yapıldı.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Yol Tutuş
« Yanıtla #15 : Haziran 09, 2007, 13:11:13 »
o zaten normal her araba bunu yapmak ister ama bazınlarında ağırlık dağılımdan dolayı hissetmesin bu tip aile arabalarında çok ta korkutucu değil benim araç 1660 kg boş ağırlığa sahip boş iken bu tip hareket yaparsam sorun yok ama yüklü halde yaparsam gerçekten aracın arka tarafı yanıma gelmek için türlü oyunlar yapıyor burada usta şoförlük devreye girer ama hız için üretilmemiş bir araç il ebu tip ahreketler yapmak ne kadar mantıklı ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yol Tutuş
« Yanıtla #16 : Haziran 11, 2007, 18:49:13 »
Corolla nın yol tutuşu iyi değil
Sorunu çözmek babında değil ama azaltmak istiyorsan 17 inc jant 215 40 17 lastik sorunu yüksek oranda çözecektir
60. Hükümet Milliyetçi Hareket !

Bolu/Gerede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
Yol Tutuş
« Yanıtla #17 : Haziran 13, 2007, 00:10:40 »
daha geniş tabanlı lastik+yay+viraj demir çubuğu(yanlış yazmış olabilirim..ön 2 amortisörü bir arada tutan çubuk.. )

bunları yaparsanız çok daha iyi yol tutar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yol Tutuş
« Yanıtla #18 : Haziran 20, 2007, 22:36:40 »
arkadaşlar corollo lar 2002 ye kadar arkada bağımsız süspansiyon ondan sonra bağımlı "muhterem aks kafasi" var
91-8 aralığı bu yüzden iyi yol tutar diğerleri pek tutmaz
ancak dediğiniz gibi jant büyütülür yanak inceltilebilir
ama sürücü hatası falan değil arabalar sallanıyor resmen