Gönderen Konu: rolanti sorunu  (Okunma sayısı 2885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
rolanti sorunu
« : Haziran 12, 2010, 20:38:55 »
arkadaşlar aracım 1 haftadır lpg'de kullanırken rolantisi düşüyor,hatta stop ediyor.benzine alınca düzeliyor.geçenlerde gaz kelebeğinin orayı söktüm ve balata temizleyicisiyle temizledim.temizleyince düzeldi.lpg dün ancak bitti.bir gün boyunca benzinde kullanıp bugün yeni lpg aldım ama sonuç yine aynı.gerçi yarın gaz kelebeğinin orayı söküp yine temizliyeceğim ama başka temizlemem gereken yer var mı? ya da neden yapar başka?
sadece lpg'de yaptığı için araçta sorun yok diye düşünüyorum.bu arada gaz ayarıyla da oynadım tabi.artık o ayarı yapamadıysam da samsun'a gidince düzelttiririm ama şu rolanti sorununu halletmem lazım.vites değiştirirken kamyon gibi ara gazı veriyorum arabaya stop etmesin diye...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Toyota Club Türkiye

rolanti sorunu
« : Haziran 12, 2010, 20:38:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: rolanti sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2010, 20:45:05 »
Gaz ayarından da olabilir..Önceden arabamın benzinden farkı yok gibiydi şimdi çok yakıyor diye götürdüm bir ayar yaptırdım araba nerdeyse yerinden kalkmıyacak gibi bence gaz ayarını baştan yaptırabilirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum..Gaz kelebeğine de gelince bu kadar kısa sürede kirlenmez kirlense bile stop etmeye neden olmaz diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2010, 20:47:34 »
burada ayar yapacak kimse yok.arkadaşım tofaşına yaptırdı araba km'de 1liraya yakın yakmaya başlamıştı.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2010, 16:55:47 »
gaz ayarı bozulmuş  ( gaz ayarı öyle elle vanayı açıp kapamayla alakası yoktur bilgisayarlı makinelerde gaz ayarı yapılır. birde şu var uzun zamandır aracınızı gazda kullandıysanız motor içi kurum bağlama söz konusu,şunuda söyliyim gazda aracınız performansı düşük olacaktır çünkü motorlarımız çok güçlü ve bu lpg yakıt sistemi hiçte uygun değil mantıklı değil orjinal yakıt değil her şeyden önce  ,seçenek ya yavaş gidip az yakıt harcıycaksınız yada performans sağlıyıp fazla yakacaksınızki buda benzin fiyatına takammül eder seçim sizin benim corollada performans düşük gerçi uzadıkça hızlanıyor ama benzin gibi değil .aracınızın stop etmesi tamamen gaz ayarıyla alakalı gazı fazla açmış olmanız olası bence gazı fazla açmakla problem çözülmez yeteri kadar açmak gerekli ama demekki aracınızın bütün ayarları bozulmuş komple bir elden geçirtin unutmayın elle ayar yapılmaz gaz ayarı bilgisayarla yapılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • eLVaNGrUp
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 270
  • Model Yılı: '93
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2010, 17:00:48 »
benzinde sorun olmadığına göre gaz ayarında problem var, gökhan arkadaşımın dediği gibi elle gaz ayarı yapılmaz, sadece fazla yakarsın bayırı iyi tırmanır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2010, 17:13:07 »
bilgisayar yok ki ardahan da.mecburen elle yapıyorum ayarı.sonuna kadar kapattım,sonra rolanti düzelene kadar azıcık açtım.zaten fazla açınca araba boğuluyor.kısıncada rampalarda kalıyor. artık 17 gün daha idare edeceğim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2010, 11:32:46 »
Arkadaşlar arabam 2001 corolla 1.6vvt-i sol otobanda flan 160-170 e kadar gelıp  boşa attıgm zamanlarda devır aşağıya inmiyor 3500-4000 arasında kalıyor acaba bununla ilgili bişiler yazarmısınız... Teşekürler
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2010, 11:39:01 »
hava kutusu, filtresi, hortumu ve manifoldda çatlak vs var mı kontrol edilmesi gerekiyor öncelikle.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2010, 11:40:13 »
Yok hayır hepsine baktık gaz telinden şüphelendik ama daha bişi yapılmadı:/
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2010, 11:41:37 »
Arkadaşlar arabam 2001 corolla 1.6vvt-i sol otobanda flan 160-170 e kadar gelıp  boşa attıgm zamanlarda devır aşağıya inmiyor 3500-4000 arasında kalıyor acaba bununla ilgili bişiler yazarmısınız... Teşekürler
ara gazı vererek rolantinin 5000-5500 devire çıkmasını sağlayıp gazı bıraktığınızda rolanti düzelecektir.ama yinede rolantinin oralarda kalması sorun teşkil ediyor.ayrıca 160-170 le giderken ne diye boşa atıyorsunuz vitesi... çok sakıncalı bence...

edit:ayrıca burada açılan konuyu dağıtmamak için başka bi konu açarsanız daha iyi olacaktır...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2010, 11:43:51 »
Öyle yapıp bile zar zor iniyor mutlaka 6000 görmesi gerekiyor.Acaba hava flitresinin kirlenmesiyle alakalı olabilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 16, 2010, 11:45:38 »
tüpde giderkende aynı şeyler oluyorsa hava filtresiyle alakası olacağını sanmıyorum..
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 16, 2010, 11:46:43 »
Araçta tüp yok benzin ozaman gaz teliyle ilgili kalıyo geriye:/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 16, 2010, 11:48:17 »
aynı sorunu ben renault broadway araçta yaşamıştım.aracı çalıştırır çalıştırmaz devir 5000 e geliyordu ara gazı verip deviri yükseltince geri düşüyordu.sorun gaz telinde çıktı.bencede en yüksek ihtimal gaz teli...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 16, 2010, 11:51:00 »
Teşekkürler Osman bey artık yazın bakıma gıttıgınde onuda aradan cıkartıcaz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 16, 2010, 11:52:20 »
rica ederim yardımcı olduysak ne mutlu... ama bence bekletmeyin çünkü çok yüksek bi masraf çıkarmaz heralde...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 16, 2010, 11:54:20 »
tamam mutlaka götürücem yağı hava flitresi falan değişirken onuda çıkarıcaz aradan:D 10 gün içinde gider:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Haziran 16, 2010, 20:49:32 »
benim araç iyice kötü oldu.lpg'de kullanamıyorum şehir içinde.boşa alınca hemen stop ediyor.şehir içinde benzinde kullanıyorum artık.kaldı 14 gün
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!