Gönderen Konu: Bir Mangal Muhabbeti  (Okunma sayısı 2960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Bir Mangal Muhabbeti
« : Mayıs 29, 2007, 16:48:05 »
Mangal mevsimi yakında başlayacak! Bu vesileyle, alışılagelmiş mangal seremonisini hatırlayalım dedik.

[/size]

[size="3"]Mangal :

Bu aktivite esnasında, bir erkeğin gerçek mutfak hünerine tanıklık ederiz. Bir erkek, mangal başına geçmek için gönüllü olduğunda, aşağıda detaylandırılan bir seri olay yaşanır:

ERKEK

1. Erkek mangalı ve mangal kömürünü çıkartır.

KADIN

2. Kadın ızgarayı temizler.
3. Kadın bakkala gider.
4. Kadın kasaba gider.
5. Kadın fırına gider.
6. Kadın salatayı ve sebzeleri hazırlar.
7. Kadın pişirilecek etleri hazırlar.
8. Kadın, etleri bir tepsi üzerine, gerekli malzemeler, baharatlar, vs ile dizer.
9. Kadın temiz ızgarayı ve hazırladığı tepsiyi, mangalın başında elinde birasıyla dikilen adama getirir.

ERKEK
10. Adam etleri ızgaranın üzerine yerleştirir.

KADIN
11. Kadın içeri geçip, masayı hazırlar.
12. Kadın sebzelerin pişmesini kontrol eder.
13. Kadın tatlıyı hazırlar.
14. Kadın tekrar dışarı çıkar ve kocasına etin yanmakta olduğunu haber verir.

ERKEK
15. Adam çok pişmiş eti ızgaradan alır ve kadına verir.

KADIN
16. Kadın tabakları çıkartır, masaya dizer.

ERKEK
17. Adam içkileri doldurur.

KADIN
18. Kadın masayı toplar, kahve hazırlamaya gider.
19. Kadın kahve ve tatlı ikram eder.
20. Yemekten sonra, kadın masayı toplar.
21. Kadın gider bulaşıkları yıkar, mutfağı toparlar.

ERKEK
22. Adam mangalı olduğu yerde bırakır, çünkü içinde hala yanan kömürler vardır.
23. Adam karısına bugün mutfak işi yapmamaktan dolayı mutlu olup olmadığını sorar.
24. Karısının şaşkın bakışları karşısında, kadınları mutlu etmenin imkânsız olduğu kararına varır.

Toyota Club Türkiye

Bir Mangal Muhabbeti
« : Mayıs 29, 2007, 16:48:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2007, 16:52:35 »
ALINTI
23. Adam karısına bugün mutfak işi yapmamaktan dolayı mutlu olup olmadığını sorar.[/quote]

Bunu radyoda dinlemiştim daha evvel. Teşekkürler Dağhan.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2007, 16:53:39 »
+100 Dağhan abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2007, 17:37:53 »
Erkeğin yaptıkları da az buz işler değil, bence kadının memnun olması gerekir.      O kadarını yapmayanlar da var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2007, 17:41:29 »
Evet Hakkı arkadaşımız kendinden çok güzel bir örnek vermiş
Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2007, 20:23:32 »
ne olacak canım bidaki mangal olayında erkek telafi eder
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2007, 20:42:23 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Evet Hakkı arkadaşımız kendinden çok güzel bir örnek vermiş
Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz
[/quote]

Teşekkür ederim   Normalde babadan oğula geçen bu göreve bir türlü ısınamadım. Mangal başına geçen erkeklerin kendilerini ailesini besleyen taş devri adamları gibi hissetikleri için olsa gerek bu işi yapmayı gurur meselesi haline getirdiklerine şahit oldum pek çok defa.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2007, 01:44:59 »
Çok güzeldi Dağhan. Bayıldım gülmekten  Ne kadar güzel anlatmışlar valla bravo...  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2007, 19:59:13 »
bunları yapmayanlarda var.bazen görüyorum mangalın başında kadın dururken erkek oturup etlerin pişmesini bekliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2007, 23:31:21 »
Erkeğimiz mangal başında iken başıboş kalan çoluk çocuğu da kadının zaptetmeye çalıştığını söylemeyi unutmuşuz.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2007, 23:39:58 »
[quote name='Alper Kutluer' date='31.05.07 - 23:31' post='25754']
Erkeğimiz mangal başında iken başıboş kalan çoluk çocuğu da kadının zaptetmeye çalıştığını söylemeyi unutmuşuz.
[/quote

Alper Bey, yazınızı sabahtan beri hatırlayıp, hatırlayıp gülüyorum. Allah ta sizi güldürsün emi!  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • tubakan.blogcu.com
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #11 : Haziran 02, 2007, 20:19:06 »
kadınları anlamak adı altında acılmıs olan konuya ne güzel bir cevap bu mangal muhabbeti.
şunları da ben ekleyeyim.
mangalın kenarına dizildiğini görmeden,
tuz
karabiber
kekik
bilumum baharat ister erkek.
ve ayrıca mümkünse anlındaki teri de hanım silsin ister.
yanlışmıyım?
hala onbaşıyım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #12 : Haziran 03, 2007, 00:23:40 »
Her işi kadınlar yapıyorsa bence mangalı yakmakta ne var???   Yakarım mangalımı ne laf ne söz  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #13 : Haziran 03, 2007, 19:17:58 »
Valla bazen bizim yazlığa gideriz arkadaşlarca.Hatun filan olmazsa iş paylaşımı yaparız.Hem mangalın hem de diğer işlerin başında bulunmuş biri olarak, mangalın başında durmayı çok daha keyifli ve rahat buldum.
Konuşma aynen şöyle geçiyor:
-İmran, rakı bitti abi ya hiç bakmıyorsun.Doldur doldur.
-İmraaaan, etler pişmek üzre, sofra tamam mı?
-İmraaaaaaaaaan, çabuk tabak getir etleri yaktım.
-İmraaaaaaaaaaaaaaaaan, şu etlerin yanmış kısımlarını bıçakla alıver, hadi canım.
-İmraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan, yemeğim nerde, ekmeğin arasına koydun mu?
-İmraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan, rakım bitmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #14 : Haziran 10, 2007, 14:05:10 »
Bu pazar hadi bir mangal keyfine nedersiniz???
Ben balkonda yapıyorum ayaklı bir mangalım var. En üst kattayım zaten bugün havada müsait hafiften rüzgarlı!
Mangalı yakmak için kömürleri bir öncesinden içinde kül varsa dursun almayın ateşi beslesin. Üzerine kömürler, kömürlerin üzerine pikniğe veya geziye gittiğinizde topladığınız kozalaklar varsa daha bir iyi olur onları, (daha önceden kırdığınız ceviz kabuğu, fındık kabuğunu mangal için saklayın müsrif olmayın!) ve çıralarla birlikte, tutuşturucudan da biraz ilave üzerine topaklanmış gazete kağıdı, şimdi dikkatli bir şekilde kibriti çakıp mangalı yakın!

Hafiften bir rüzgar varsa çekip yanar zaten, benimki bacalı mangal güldür güldür yanıyor. Bu arada sigara içenler geriye çekilip bir sigara içebilirler. Ya da bir bardak meşrubat...
Hafiften de ukela bir tavırlar falan hani ateş yakıyoruz ya! İş yapıyoruz burda o da fiyakası olsun.  
Mangalın içindeki alev mavi olmayacak kömürler kırmızı kırmızı olacak aman benim yüzümden zehirlenirsiniz yoksa, iş yapalım derken, intizarınızı almak istemem. Mangalın ızgarasını çiğ et yağıyla yağlayın. ığğğ demeyin bu etlerin ızgaradan kolay ayrılmasını sağlar. Sonra bir gece önceden marine edilmiş hafif kalın kesilmiş kuzu etleri, yada  biraz yağlı kıymadan yapılmış maydanozlu köfteleri, tavuk butları, allah ne verdiyse, yarım kesilmiş domatesleri, patlıcanları, bütün biberleri de aralarına koyarak dizin. Üzerlerine hafiften tuzla, sevgi ekelemeyi unutmayın. Derken ayağınıza dolanan çocuklarınızı tırpanlamayın! Dur oğlum, kızım bak aaa kuşta geçermiş falan oyalayın.  Etler kenarlardan pembeleşmeye başlar. dönderin öbür yüzlerini. Güzelce pişsinler. Benim termoslu tencerem var pişmiş etleri sıcak tutuyor diğerleri pişerken. Ona alıyorum. Sizde bir tane alın eğer yoksa ağzı kapaklı kalın bir tencere olsun. Bu arada hanımlarınızda bir zahmet sofrayı hazırlasınlar yani!!!
Öyle uyduruktan falan değil, beyaz masa örtüsü isteriz, dandik tabaklar da değil porselenleri çıkarsınlar. Hepsi aynı olsun biri başka biri başka kenarları kırık değil! Ayaklı su bardakları, buzlu ayranları mevsim salatası kayık tabakla (etler pişmesine yakın hazır etsinler). limonunu, yağını sofrada eklersiniz kaçmasın vitaminleri. Haa üzerine domatesten gül yapsınlar kenarında nane yaprakları...mangal yapıyoruz burda aaa olmuyo bak! Hafiften bir slow müzik iyi gider. Çocuklar durmuyorsa pişenlerden birer parça verin ellerine yerken dalarlar! Hala dalmıyorsa gönderin annelerinin yanına hadi.  Rakı içenlere buz gibi bir rakı ama öyle çay bardağında falanda değil, rakı bardaklarında, bardaklar, kaşıklar, çatallar pırıl pırıl ayrıntıya girilmiş bir şekilde yani... Bunu haketmiyor değilsiniz bütün hafta çalışmışsınız, yorulmuşsunuz !!! En tabii hakkınız güzel bir sofra   Önce hafiften bir çorba (limonlu pirinç çorbası, tel şehriye, arpa şehriye çorbası bunlardan biri)iyi gider. Mideye öyle yedikleriniz taş gibi oturmaz! Hanım zeytinyağlı dolmaları bir zahmet sarmış, bir gün önceden dolapta bekliyor. Barbunya pilaki, Kayık dolusu sigara börekleri sıcak çıtır çıtır. Yemek sonrası Buz dolabında taze meyveler yada soğuk güzel bir karpuz. Üzerine nefis bir sade Türk Kahvesi, yanında  çifte kavrulmuş bir küçük parça fıstıklı lokum. Bu pazar gününden HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN! AĞZINIZIN TADI BOZULMASIN. Saygılarımla yasemin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #15 : Haziran 10, 2007, 15:53:22 »
Bu arada ben bunları yemem diyen bir çocuğunuz varsa hadi ye bakiym desenizde yemeyecek ve aç kalacaktır.   Ağlatmak olmaz!   Kıyamam! onlarada bir hamburger tarifi vereyim.

Tavuklu Burger
(Dört kişilik)

Malzemeler:

4 Adet Piliç Göğüs Fileto, tuz, karabiber, 1 demet taze soğan 2 çorba kaşığı krem peynir, 8 yaprak göbek
salata 4 adet salatalık turşusu, 4 adet hamburger ekmeği
Hazırlanışı:

Piliç göğüs filetoları mangalda pişirin. Taze soğanları ince ince doğrayın. Peynirle karıştırın.
Peynirli karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Göbek salatayı ekleyin. Pişen etleri içine yerleştirin. Son olarak turşuyu ilave edin.
 AFİYETLE YESİNLER!!! Yanaklarından kocaman bir öpücük Yasemin Teyzesi için alırsınız artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #16 : Haziran 11, 2007, 09:27:48 »
Yasemin hanım çok güzel bir mangal keyfi tarif etmişsiniz. p.tesi sabahı canım çekmedi desem yalan olur.  yalnız bir problem var böle bir sofradan hiç kalmak istemem ben saatlerce sofra başında olup sürekli yemekleri tırıtıklar dururum valla.

biz pazar günü anlık bir kararla pikniğe karar verdik ve yarım saat içinde küçük bir hazırlık (sizin ki kadar detaylı değil tabiki) 3 kişi bir piknik yeri bulduk ve ayaküstü mangalımızı yaptık. baya bir zevkliydi. arada böle değişiklikler çok iyi geliyor.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Bir Mangal Muhabbeti
« Yanıtla #17 : Haziran 11, 2007, 11:29:33 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
Yasemin hanım çok güzel bir mangal keyfi tarif etmişsiniz. p.tesi sabahı canım çekmedi desem yalan olur.  yalnız bir problem var böle bir sofradan hiç kalmak istemem ben saatlerce sofra başında olup sürekli yemekleri tırıtıklar dururum valla.

biz pazar günü anlık bir kararla pikniğe karar verdik ve yarım saat içinde küçük bir hazırlık (sizin ki kadar detaylı değil tabiki) 3 kişi bir piknik yeri bulduk ve ayaküstü mangalımızı yaptık. baya bir zevkliydi. arada böle değişiklikler çok iyi geliyor.
[/quote]

bazen öyle piknikler, insana bir iyi gelirki azıcık, oradaki zaman diliminden büyük zevk alırsınız. Ruhunuz dinlenir, huzur bulursunuz. Çokta iyi yapmışsınız. Ben biraz detaycıyım özellikle sofram hep böyledir benim herşey düzenli olucak. Beyaz masa örtüsünün üzerinde renkli kumaş peçeteler değişik katlama teknikleriyle katlanacak, salatalar süslü olucak, insan yemek yerken de, zevk alarak yemeli diye düşünüyorum. O yüzden de pazar günleri sofra kurmaya daha bir özenirim.