97 corollamızda yetkili servisten alınan alarm vardı araba çalışır durumdayken alarm tuşuna basıldığında motor bloke oluyordu ... hatta bir keresinde yanlışlıkla basma sonucu yolda kalmıştık servisten gelip düzeltmişlerdi (:
Babamın aracında da orijinal alarm vardı ve bozulduğu için ben kendim değiştirdim başka bir alarm taktım. Moturun durmasını sağlayan çok basit bir röle var ve kolaylıkla istenirse aradan alınabilir. Ve daha sonra taktığım alarmda kullanmadım ben gerek duymadığım için.
Babamın aracında da orijinal alarm vardı ve bozulduğu için ben kendim değiştirdim başka bir alarm taktım. Moturun durmasını sağlayan çok basit bir röle var ve kolaylıkla istenirse aradan alınabilir. Ve daha sonra taktığım alarmda kullanmadım ben gerek duymadığım için.
doğrudur basit bir sistem olduğu biz de 1 saat 45 dk. kadar beklemiştik servis elemanları gelip kaputu açıp bi tel kesip gülümseyip gitmişlerdi
Hırsız eğer işinin ehli ise immobilizer filan dinlemez,
çünkü artık onlar da teknolojiye ayak uydurdu,
Herkes hangi araçta şifre var hangisinde yok yaklaşık olarak biliyor....
Bence bu sisteme de çok fazla güvenmemek gerekiyor.
Yedek anahtar yaptırırken ustam anlatmıştı bana,
Arkadaş arabanın içine girerek aracın üzerindeki çipi değiştiriyor yada elindeki çipe uygun bir sistem monte ediyor.
Daha sonra alıp gidiyor. Bu kadar basit.
bu arada... yedek anahtarı olmayan immobilizerli araca sahip arkadaşlar... mutlaka bir yedek anahtar alın... aksi taktirde elinizdekini kaybederseniz; kaybolan anahtarınızın chip bilgileri de kaybolduğu için sistem yenilemek gerekiyor... buda bayağı masraflı... yedek anahtar çıkarırkende mümkün mertebe kumandalı çıkarın...
sistem yenilemek mi ?? yok canım başka çipli anahtarı tanıtıyolar arabaya (:
sistem yenilemek mi ?? yok canım başka çipli anahtarı tanıtıyolar arabaya (:
O tanıttıkları anahtarın dişleri ne olacak....?
O tanıttıkları anahtarın dişleri ne olacak....?
Yetkili servisten vs. halledilir mi bilmiyorum ama belli bir kodu vardır sanırım
elazığdaki toyota servisin dediği bu... bilmiyorum... yanılıyorda olabilirler... çünkü daha önce aracımın bir sıkıntısı için mersin ve elazığ farklı tesbitte bulunup birbirlerinide yalanladılar... şikayetimi o dönemde gerekli yerlere bildirmiştim...
Paylaşım için teşekkürler.
arkadaşlar 2000avensisim var marş basıyor ama araba çalışmıyor aceba bu imbolayzırdanmı yoksa bunu kumandanın pilinin bitmesi falan etki eder mi??
Kumandanın pilinin bitmesi olabilir...
pille alakalı değildir... içerdeki çip anahtar deliğe takıldığındı şifre onayı alarak sistemi devreye sokuyor....