Gönderen Konu: Corolla d4d ile yokuş tırmanmak...  (Okunma sayısı 5815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Corolla d4d ile yokuş tırmanmak...
« : Haziran 09, 2010, 13:45:47 »
Arkadaşlar benim aracım 2006 model corolla d4d terra sedan. Araç özellikle biraz daha dik yokuşlarda hele de arabada 3-4 kişi varsa ileleyemiyor. Vitesi 1'e takıp ancak ağır ağır ilerleyebiliyorum. Devir 4000'i aşmasına rağmen vitesi 2'ye attığımda araba gaz yemiyor. Tekrar 1'e atmak zorunda kalıyorum. Geçenlerde babam ve amcam da yanımdayken bir köye giderken nerdeyse 1 ile bile gidemeyecektim. Araba durdu duracak. Araba durmuş olsaydı benimle de arabamla da iyi dalga geçerlerdi. Neyseki ucuz atlattık. Söyleyeceğim şu: Sizin arabalarınızda da bu tür sorunlar oluyor mu? Yoksa benim kullandığım motorinden mi kaynaklanıyor? Bu arada arabanın gücü 90 beygir.   
İSTİKBAL KÖKLERDEDİR!...

Toyota Club Türkiye

Corolla d4d ile yokuş tırmanmak...
« : Haziran 09, 2010, 13:45:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla97™
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Corolla d4d ile yokuş tırmanmak...
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2010, 01:50:14 »
Abicim Dizel Motor Zaten Seri Olmaz Sizde 1.3 motor var heraLde ama dedığın kadar çekmiyor ise bir ustaya baktır derim
Corolla97™

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2010, 02:29:16 »
Murat abi tabi birde yokuşun dikliği v.s v.s gibi unsurlarıda göz önüne almak gerek ama durma noktasına geldim diyorsunuz bencede bir ustaya falan göstermelisiniz
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2010, 08:50:34 »
  Tabikide yokuşun eğimi vs. de önemlidir ancak bence bir Turbo kontrolü iyi olur. 4.000 devirler, bu araçlar için tork yönünden güçlü devirler değildir, vitesi yükseltiğinizde devir kaçta başlıyor o da önemlidir, tabi yüke yokuşun eğimi ve yük durumuna bağlı olarak. Diğer yandan araç bakımlarınada (yakıt filtresi, hava filtresi vs.) bakmak ve debriyaj sisteminide! gözden geçirmek gereklidir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2010, 08:57:48 »
Abicim Dizel Motor Zaten Seri Olmaz Sizde 1.3 motor var heraLde ama dedığın kadar çekmiyor ise bir ustaya baktır derim

Dizelmiş arabası ! ! toyotalarda 1,3 dizel yok !!!! Toyotanın TR deki corollaları hep 1,4 D4D motorludur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2010, 11:08:53 »
Rakımı yüksek bir alanda özellikle de tırmanırken yakıt-hava karışımında dengesizlikler olabilir.Bu yüzden araba çekmeyebilir.Ancak tırmanışa başlamada yüksek devirle hareket sağlanirsa (ki bu da kısa mesafede alınabilece  bir önlemdir)çekişte problem yaşanmaz.2003 yılında 2200 m yükseklıkte 1999 model tipo 1.6 karbüratörlü otomobil yolda giderken durduk yere istop etti.Sonra hava filtresini çıkartıp zengin havyakıt karışımı sağladıktan sonra yola devam edebildim.Bir problem çıkmadı.dağın zirvesini geçtikten sonra tekrar hava filtresini takyım ve yola devam ettim.Hava filtresi uzun süreli araçtan çıkartılmamalı.Ben yaklaşık 3 km çıkarttım.
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 11, 2010, 12:40:07 »
Bu problem benim 1.3 dizel motorlu corsa da vardı. çok dik yokuşlarda aracı 2 ye atınca motor stop edecek gibi oluyordu. Ancak 1. vitesle çıkabiliyordum. Fakat corolla ile aynı yokuşu 2 de çok rahat çıkıyorum. Bizim araçlarda tork biraz daha yüksek belki bununda etkisi olabilir.
Yokuşta vites değiştirmek için epey bir hız sağlamak gerekiyor. Ayrıca vitesi hızlı bir şekilde değiştirmekte fayda var. Araç hızı düşmeden vites değişimini sağlamak gerekli motorun kendini çabuk toparlayabilmesi için.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 11, 2010, 12:48:50 »
turboyu kontrol ettirin.aracınız kaç binde???
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2010, 12:05:44 »
turbo sorunu olmalı..dizel dediğin keçi gibi tırmanır..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2010, 23:02:08 »
1800 devir ve üzerinde keçi gibi tırmanır. yokuşlarda,düz yolda kalkar gibi gaz verilerek kalkılırsa turbonun maximum torku yarattığı devir altında kalınacağından ölü gibi oluyor ki,hiç tat vermez.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2010, 23:21:03 »
Bakımla alakalı bence ve yakıt.Benimki bakımdan sonra canavar gibi oluyo valla  ama dediği gibi bazen araba dolu olduğunda hele yokuşta durdunmu devrini alana kadar hem yarım debriyaj hemde bayılma söz konusu.Bunun tek çözümü var ya çip taktıracaksın performans istiyorsan (sağlıklımı bilmem) yada bakımına dikkat edeceksin ;)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2010, 23:25:09 »
Dik kalkışta gaza biraz fazla basınız.Dizel araba farklıdır.Gazı iyi ayarlayınca rampalarda çok iyi tırmanır.Motorin mutlaka eurodıesel olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2010, 23:39:09 »
hyundai getz 1.5 crdi en dik youşları bile 3.-4. viteste 70-90km hızla hiç affetmeden çıkıyor :)
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2010, 23:50:08 »
dizel seri değil diye birşey yok. çünkü en yüksek torkuna düşük devirlerde ulaşıyorlar. dizel clio lar bile 75 hp olmasına rağmen hızlanması ve tırmanışı yeterli. turboda problem olduğunda sadece rampada değil düz yolda da ciddi derecede fark oluyor. yalnız aracınızı servise götürmeniz şart gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 20, 2010, 23:53:34 »
Ben olsam satar benzinlisini alırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
« Yanıtla #15 : Haziran 20, 2010, 23:54:47 »
Ben olsam satar benzinlisini alırdım
:alkis: satmalı abi yokuş çıkmıyormuş :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2010, 00:01:47 »
ne zaman ki benzinli araç şehir içi 5,0Lt/100Km yakar o zaman benzinli araç alırım şahsen... çok zor gibi. tabi benim aracın boyut,fiyat ve performansıyla aynı yada üstün olmak kaydıyla.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Haziran 21, 2010, 00:55:10 »
+1800 rpm den sonra turbo devreye giriyor.Yokuşlarda biraz fazla gaz vermek gerek o yüzden!!! :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2010, 09:19:05 »
Rakımı yüksek bir alanda özellikle de tırmanırken yakıt-hava karışımında dengesizlikler olabilir.Bu yüzden araba çekmeyebilir.Ancak tırmanışa başlamada yüksek devirle hareket sağlanirsa (ki bu da kısa mesafede alınabilece  bir önlemdir)çekişte problem yaşanmaz.2003 yılında 2200 m yükseklıkte 1999 model tipo 1.6 karbüratörlü otomobil yolda giderken durduk yere istop etti.Sonra hava filtresini çıkartıp zengin havyakıt karışımı sağladıktan sonra yola devam edebildim.Bir problem çıkmadı.dağın zirvesini geçtikten sonra tekrar hava filtresini takyım ve yola devam ettim.Hava filtresi uzun süreli araçtan çıkartılmamalı.Ben yaklaşık 3 km çıkarttım.

İlyas bey, lütfen tanışma bçlümüne uğrayıp kendinizi ve aracınızı kısaca tanıtan bir tanışma konusu açın. şimdiden teşekkürler, iyi formlar...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...