Gönderen Konu: mekanik kursu ya da kitabı ?  (Okunma sayısı 3654 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: mekanik kursu ya da kitabı ?
« Yanıtla #20 : Haziran 10, 2010, 00:08:15 »
arkadaşlar Eren Bey'in söylediği ile bi kaç mesaj disinda yazılan şeyler tamamen farklı.
benim anladığım kadarıyla Eren Bey mesela araçla giedrken araç yolda kaldı üç asagı bes yukarı sorun nedir neden kaynaklanır
en azından onları bilecek öğrenebiliceği bir ortam araştırıyor.
tamam hepimiz bu siteden bir şeyler öğreniyoruz ama yolda kalınca insan ''hadi tct sorunumu yazayım cevap bekleyeyim''
diyemiyor neticede .
bu konuda bir çoğumuz muzdaribiz size katılıyorum Eren bey +1 benden
malatya

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 10, 2010, 00:08:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Haziran 10, 2010, 00:36:13 »
Bende Vivid Workshop Data ATI 8.1 Multilang Türkçe English Sürümünü buldm linklere baktım ölü değil. Dilerseniz paylaşabilirim. Ama part olarak biraz daha fazla.. Crack dahil. Ben indirmeye başladım :D

8.1 eski sürümdür 2006 yada 2007 ye kadar görebilirsin

Nacizane tavsiyem; bunun üzerine bir buluşma gerçekleştirebiliriz ve gerek mekanik olarak, gerek sürüş olarak bazı temel bilgileri ve olayın mantığını elimden geldiğince sizler ile paylaşmaya çalışırım ve sizlerde kendi bilgilerinizi anlatabilirsiniz. Ancak bu konu odaklı bir buluşma gerçekleşmesi gerekir, araçlar arasında da gerek teknik olarak, gerek ise sürüş açısından farklar olması doğaldır.

çokta faydalı olur hatta mümkün olsa pist kiralanıp uygulamaları denenebilir bölece herkes aracının ve kendisinin limitlerini ve olabilecek olumsuz durumlarda nasıl tepki verceğini görür...ama pist kirasının yüksek olması nedeniyle çok fazla katılımcı gerekir bunun için :(
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 10, 2010, 08:47:43 »
arkadaşlar Eren Bey'in söylediği ile bi kaç mesaj disinda yazılan şeyler tamamen farklı.
benim anladığım kadarıyla Eren Bey mesela araçla giedrken araç yolda kaldı üç asagı bes yukarı sorun nedir neden kaynaklanır
en azından onları bilecek öğrenebiliceği bir ortam araştırıyor.
tamam hepimiz bu siteden bir şeyler öğreniyoruz ama yolda kalınca insan ''hadi tct sorunumu yazayım cevap bekleyeyim''
diyemiyor neticede .
bu konuda bir çoğumuz muzdaribiz size katılıyorum Eren bey +1 benden
fuat kardeşim, yolda kalınca sorunu az buçuk anlamak öyle göründüğü kadar kolay olmayabilir. ben başından beri bunu savunurum ki, artık arabalar elektronik. en tecrübeli usta bile sanayi ortamında eli kolu bağlı kalabiliyor. bence kişisel yapılabilecek bakım ve gözlem olaylarını bilmemiz yeterli olacaktır.

mesela ben, en temel kuralla başlayım; aracınızı düz ve kuru yerlere parkedin, her sabah kalktığınızda yerde akıntı olup olmadığını mutlaka kontrol edin, bu genel manada günlük sıvı kaçak kontrolüdür (yağ,antifiriz,fren-debriyaj-direksiyon hidreliği vs.) en az ayda birde kaputu açıp içine sıvı konan tüm kapların ve motor yağının (üstünde basit ingilizce ve şekillerle ne olduğu anlaşılıyor) sıvı seviyelerini kontrol etmeliyiz.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 10, 2010, 09:40:50 »
  Fuat, güncel araçlarda bu müdahale (sürücünün) gerçekten çok kısıtlı seviyede, yani yolda kalmış bir araç için sürücünün yapabileceği çok fazla birşey yok, güncel araçlarda akü takviyesi ile marş bile sakıncalı olabilir. Ama temel mantığı kavramak yinede çok büyük fayda sağlayabilir.

Ufuk, malesef pistler Türkiye'de sosyetik kalıyor, halbuki trafik için çok önemli bir olgu pist eğitimi. Sürücüler başka nasıl araçlarını tam tanıyabilir ki? Sürücü ehliyeti ile, aracın özelliklerine hakim olma yetisini karıştırmamak lazım, bunun içinde pist ortamı çok iyi olurdu. Ancak belli düzeyde de olsa bilgi alışverişi yapabiliriz, bunun bile herkes için çok faydalı olacağını biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #24 : Haziran 10, 2010, 11:15:30 »
hakan abi dediğin gibi oturup konuşarakta payalabiliriz tabiki ben öğrendiklierimizi pekiştirmek için demiştim ama o an türkiyede olduğumuzu unuttum :(
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 10, 2010, 13:54:37 »
  Şimdi bunu planlamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 11, 2010, 13:59:53 »
arkadaşlar elm327 adı verilen bir araçla aracınızın sorununu bulabiliyorsunuz.  bilgisayar ve beyin arasına bağlanıyormuş. yazılımı sayesinde sorunu buluyormuşsunuz. anladığım kadarıyla servislerin check-up dediği gibi bir şey. bu sadece sorunu bulmaya yönelik sanırım . zaten çözüm getirmek başlı başına bir iş ve ustalık. bir de autodata 3,18 diye birşey buldum internette. ama indiremedim. bu da mekanik bilgisi içeriyor. bunlar hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir arkadaşlar. elm 327 nin kullanma kılavuzu ingilizce olarak verilmiş sitede (zaten dış kaynaklı site.)
elm327'nin sitesi: http://www.elmelectronics.com/connect.html     
reklam amaçlı değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 11, 2010, 19:52:05 »
arkadaşlar elm327 adı verilen bir araçla aracınızın sorununu bulabiliyorsunuz.  bilgisayar ve beyin arasına bağlanıyormuş. yazılımı sayesinde sorunu buluyormuşsunuz. anladığım kadarıyla servislerin check-up dediği gibi bir şey. bu sadece sorunu bulmaya yönelik sanırım . zaten çözüm getirmek başlı başına bir iş ve ustalık. bir de autodata 3,18 diye birşey buldum internette. ama indiremedim. bu da mekanik bilgisi içeriyor. bunlar hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir arkadaşlar. elm 327 nin kullanma kılavuzu ingilizce olarak verilmiş sitede (zaten dış kaynaklı site.)
elm327'nin sitesi: http://www.elmelectronics.com/connect.html      
reklam amaçlı değildir.

Murat, 1996 ve sonrasinda uretilen araclar OBDII diagnostic sistemine sahip, teshis icin duzinelerce cihaz uretilmis, farkli kapasite, boyu ve fiyatlarda.Yaptiklari, sorun kaynagini nokta atisi halinde degil de genel bir alan (atesleme sistemi, emisyon sistemi vs gibi) halinde kodlar vererek belirtmek.

http://www.amazon.com/gp/bestsellers/automotive/15707381/ref=s9_ri_bw_clnk?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=gp-center-8&pf_rd_r=0CHFYWCC2SXEJR5H2PBB&pf_rd_t=101&pf_rd_p=497705071&pf_rd_i=15684181 burada bu tur urunler siralanmis.
Fe... :-)