Gönderen Konu: Trafik cezalarında yeni proje  (Okunma sayısı 4181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik cezalarında yeni proje
« Yanıtla #20 : Haziran 09, 2010, 12:18:27 »
Bu kadar çok kişiyi takip etmeleri mümkün değil , bana bu iş yatar gibi geliyor.. ;)

Mesut abiye Yorumu için bir alkış vermeden edemeyeceğim ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 09, 2010, 12:18:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 09, 2010, 12:20:31 »
Muhammet abi haklısın ancak, şu varki polisler işlerini tam yapsa böyle bir yola baş vurmaya gerek kalmaz,  bundan 5 yıl kadar önce bize hırsız girdi, polis çağırdık, adamlar bizimle dalga geçer gibi boşuna uğraşmayın yakalanmazlar dediler , evi kontrol edip kanıt bile aramadılar, ulan sen yorum yapacağına işini yap adam gibi hırsızları bir ara delil toplayıp bulamayınca dersin bulamadık diye şe...siz .     birde tanıdığı eşi dosta memur vs olanlar hiç ceza almadan geçiyorlar memurların yanından, bu adaletsizliği bu işgüzarlığı ortadan kaldırısnlar bence, vatandaşın sırtına at semeri takıp bineceğine, önce kendi memurunun rüşvetini ve iş güzarlığını kessin, bak bakalım ozaman kurallara uymayan kalıyormu.
Mesut paşam, küçük hırsızın peşini bırakmazsa işin ucu büyük hırsıza uzanır. Olmazki :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 09, 2010, 12:36:46 »
Mesut paşam, küçük hırsızın peşini bırakmazsa işin ucu büyük hırsıza uzanır. Olmazki :)
Vedat ağabey , Buradaki küçük hırsız sis farından dolayı ceza yiyen mesut abimi oluyor?
yoksa sanayiden yeni çıkan aracının plakası ön camının önünde duruyor diye aracı parka çekilen benmiyim hırsız?
(Saygıda kusur varsa affola...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 09, 2010, 12:37:44 »
Bu kadar çok kişiyi takip etmeleri mümkün değil , bana bu iş yatar gibi geliyor.. ;)

Mesut abiye Yorumu için bir alkış vermeden edemeyeceğim ;)

TC kimlik no diye bişey var. amacı bu zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 09, 2010, 12:37:52 »
+10000000000000

polisler kafasına göre ceza kesiyor, ben mecburmuyum ödemeye yahu, alın işte başka bir konuda az önce arkadaşımız yazmış yağmurlu havada sis farlarını açtım ama yinede ceza kesti ben karışmam demiş memur, ulen yemişim bu memleketin adaletini be, parası olan paşa , parası olmayan ise sırtı kambur deve misali bu memleket insanları iyice daraltıp bunaltılar, yeter ama artık ha.

lan sanki adam gib yolu adam gibi trafik kuralları, adam gibi trafik işaretleri , adam gibi trafik ışıkları, adam gibi asfaltı varda memleketin kalkmış birde yeni kanun çıkaracakmış pehhh , ulan ben sizin kalıbınıza ya adamız diye dolanıyorlar birde, sen önce meleketin yollarını düzelt, yolları asıl kuralına uygun hale getir, açın halkını, yaşlını, çiftçini, emekleni, bunların durumunu bi düzelt sonra bu işlere el at ! ! ! ! !

böyle yaparak insanlara ananıda al git muamelesi birkez daha ortaya konuldu, paranın peşindeyiz , sizi köşe bucak arar bulur ve cebinizden parayı alırız demiyorlarda , biz yeni kanun çıkardık diyorlar, hass...ir ordan be sende.

sinirlerim alt üst oldu forum ahalisi bu yazım için kusuruma bakmasın şimdiden.
sislerden ceza yiyen madur benim :D ya çok saçma arkadaş böyle işmi olur. borcu varsa muayenesini yapmazsın ne bileyim evine sık sık tebliğ falan ödeme emri gönder falan ama bu kadarda olamaz yani. ben şehirdışındayım. otobüsle gittim diyelim evin kapısını kilitledikten 1 saat sonra adresime ceza geldi. aradan 1-5 ay geçti memlekete gitmek için bilet alacağım ne o böyle böyle borcununuz var  >:(
ulan önce kanunları adam gibi uygula et (bişey derdimya forumdan uzaklaştırma yemeyelim :) ) kafana göre muamele yap vay su valinin bebesi şu bişeyin yiğeni devam et yürü bize gel evrakları iste ! yok ya!  >:(  
Beyler 2 hafta evel çevirmedeyken Büyükşehir belediyesi başkanı ve koruması geçti tabi polisler hemen esas duruşta. neyse baktım koruma aracı küfür eder gibi sadece sisler ve parklar yanıyor farlar bile yanmıyor! abi bu ne ya dedim dellendim. Kemerden de ceza  kesiyordu sağolsun memur abimiz. İşmi bu şimdi ya yaptığınız ayrımcılık ne diye yapıyonuz dedim. Al da şunu devam et hadi hadi diye makbuzu uzattı tüm dellendim  >:(  >:( .diğer memur geldi tamam kardeşim haklısın falan filan dedi ama geçermi sinirim benim! bu nasıl adelet ya dedim ee ağaya beleş paşam dedi saya söve bastım uzaklaştım ordan.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 09, 2010, 12:40:44 »
Vedat ağabey , Buradaki küçük hırsız sis farından dolayı ceza yiyen mesut abimi oluyor?
yoksa sanayiden yeni çıkan aracının plakası ön camının önünde duruyor diye aracı parka çekilen benmiyim hırsız?
(Saygıda kusur varsa affola...)
Estağfurullah ErdemCan herhangi bir forumdaşıma o sıfatı açıktan asla kullanmam. Kasdettiğim hırsız, Mesutun evine giren ancak kanunlar, dolayısı ile emniyet tarafından umursanmayan hırsızdır. Açıklayıcı bir şekilde yazmayıp, tedirgin ettiğim için özür dilerim :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 09, 2010, 12:44:22 »
Estağfurullah ErdemCan herhangi bir forumdaşıma o sıfatı açıktan asla kullanmam. Kasdettiğim hırsız, Mesutun evine giren ancak kanunlar, dolayısı ile emniyet tarafından umursanmayan hırsızdır. Açıklayıcı bir şekilde yazmayıp, tedirgin ettiğim için özür dilerim :).
Ha pardon abi , ben ceza yiyenler için söylediğinizi sandım. Kendime eksi alkış verebiliyormuyum. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 09, 2010, 12:46:03 »
TC kimlik no diye bişey var. amacı bu zaten.
Çok zor be abi , sistem kitlenir , bence o derece yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 09, 2010, 12:49:04 »
Ha pardon abi , ben ceza yiyenler için söylediğinizi sandım. Kendime eksi alkış verebiliyormuyum. :(
Rica ederim Erdem. Ben eksi alkış olayını hallederim :D. Şaka tabiki :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 09, 2010, 12:51:24 »
  Bence trafikte sadece ceza uygulaması tek başına yeterli değil, kesinlikle ödüllendirme de yapılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 09, 2010, 12:52:34 »
 İdari davalar hariç hemen hemen tüm ceza işlemlerinde itiraz süresi 7 gündür. Tebligat işlemlerine 7 gün içinde başlanması esastır.Ama ceza kesildikten sonra 7 gün içinde postaya verilmemişse, dilekçe ile başvurup iptal ettirebilirsiniz.
  Ceza kesildikten sonra 7 gün içinde postaya verilmişse 1 ay sonra ulaşsa da usule uygundur.Bu kurallarda bir hata varsa itiraz edilebilir.

Aşağıdaki itiraz dilekçesinin bir örneği belki bir gün gerekebilir. :)

............. SULH CEZA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

İTİRAZ EDEN:

ADRESİ :

KONUSU :Trafik Ceza Tutanağına İtiraz

AÇIKLAMALAR:

1-Şahsıma ait ................. tescil plakalı araca ilişkin olarak bilgim dışında ............. günü itibariyle trafik ceza tutanağı düzenlenmiş, bu ceza tutanağı ............tarihinde tarafıma tebliğ edilmiştir.

2-Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 166 ncı maddesine göre“Tescil plakasına göre tanzim edilen tutanaklar “Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği"nin 10, 11 ve 12 nci maddelerinde belirtilen esas ve usullere göre takip ve tahsil edilir”.

" Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği"nin 10/a maddesine göre, “Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir”.

Tarafıma yasal süre aşıldıktan sonra tebligat yapılmış olup, bu durum yönetmelik hükümlerine aykırıdır. Bu nedenle ceza tutanağının iptali gerekmektedir.

İSTEM VE SONUÇ: Yukarıda izah olunan nedenlerden dolayı dava konusu trafik ceza tutanağının iptalene karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

İtiraz Eden

İmza
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Haziran 09, 2010, 12:58:02 »
eskiden varolan ama ödemediğimiz temiz kağıdı alırken görünmeyen cezalar da buna dahil olacak mı..çünkü benim bildiğim hukukta kanunlar geriye yürümez...
bir de arkadaşın dediği gibi sanki devletin herşeyi tam da sürücünün ki tam olsun hatasız olsun..
bize verilen en büyük ceza   akaryakıtın bu denli pahalı olmasıdır cezamız peşinen kesilmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 09, 2010, 12:58:33 »
  Bence trafikte sadece ceza uygulaması tek başına yeterli değil, kesinlikle ödüllendirme de yapılmalı.
  Bir zamanlar bu uygulama vardı.Örneğin; 30 yıl hiç kaza yapmamış sürücüye plaket verildi diye Tv.de görmüştüm. Mesela ödül olarak bir araba filan vermeliler. :D

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 09, 2010, 13:03:50 »
   Bu başkomiseri bulup alnından öpmek ve alkışlamak gerekir...Ülkedeki açık nasıl dahada büyütülür onun için çabalamakta...Oldu olacak cezasını ödemeyene nefeste aldırmayaın,hastaneyede gitmesin...Başkomiser herhalde boş işler şubesinin sorumlusu.... :D
  Bir zamanlar bu uygulama vardı.Örneğin; 30 yıl hiç kaza yapmamış sürücüye plaket verildi diye Tv.de görmüştüm. Mesela ödül olarak bir araba filan vermeliler. :D
   Amcam 2007 yılında hiç ceza yemeyen ve kazaya karışmayan ticari araç sürücüsü dalında Bingöl valisi tarafından ödüllendirilmişti...  :alkis:  :alkis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 09, 2010, 13:11:15 »
Alıntıdır.

Geçen yıl ise, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nden toplam 1 milyon 446 bin 807 araç kaçak geçti. Kaçak geçenlerin 894 bin 372’i cezasını ödemedi ve hazinenin alacağı ise 34 milyon YTL oldu. Bu yılın ilk 5 ayında ise 526 bin 185 araç kaçak geçti. Her iki köprüden geçen kaçak araç sayısı ise günde ortalama 3-4 bin. Kaçak geçişin cezası normal ücretin 11 katı. Birinci sınıf yani otomobil türü araçlarda bu ceza 33 YTL. OGS ve KGS gişelerinden yapılan kaçak geçişler için Karayolları’na vakit geçirmeden bizzat veya telefonla başvuru yapılırsa ceza indirimli ödenebiliyor.

Madem yapılacak, önce köpürüyü halletsinler. 34milyon tl az değil ya.

Vedatçım bu da saçmalık batsın hazine banane yahu, yani o seviyeye getirtdiler insanları, hani köprüler ücretsiz olucaktı ;) hani borçlarını bitirene kadar sadece geçiş ücreti alınacaktı

34 milyon TL 1 yılda sadece kaçak geçenlerden, birde parasıyla geçenleri ekle en az 200 300 milyon TL toplamda 300 milyon TL desek hepsine

1973 te boğaz içi köprüsü açılmış ! sene 2010

2010 - 1973 = 34 yıldır para alınıyor,

34 yılda günümz parası ile 111 trilyon TL civarında para toplanmış demektir bu para birtane köprü parasını bırak 3 4 köprü parasını karşılar.

ayak üstü yine bizleri dürtüyorlar bunlar. YETER BE ARTIKKKKKKKKK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #35 : Haziran 09, 2010, 13:33:13 »

Evet Kemal abi güzel bi uygulama olur (!) Babamın 25 senelik E sınıfı ehliyeti var daha hiç ceza yemedi çünkü araba kullanmayı bilmediği için arabayı kullandırmıyorum  :D
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 09, 2010, 13:46:49 »
  Bu başkomiseri bulup alnından öpmek ve alkışlamak gerekir...Ülkedeki açık nasıl dahada büyütülür onun için çabalamakta...Oldu olacak cezasını ödemeyene nefeste aldırmayaın,hastaneyede gitmesin...Başkomiser herhalde boş işler şubesinin sorumlusu.... :D   Amcam 2007 yılında hiç ceza yemeyen ve kazaya karışmayan ticari araç sürücüsü dalında Bingöl valisi tarafından ödüllendirilmişti...  :alkis:  :alkis:
  Ödül konusunda beni unutmuşlar.34 yıl sinekler bana çarparken, ben sinek bile ezmedim.Ancak 3-4 yıl önce Manisa-Balıkesir yolunda 117 km/h ile radar cezası ödedim.Herhalde ödülü bundan kaybettim. :D :D

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 09, 2010, 13:49:14 »
Evet Kemal abi güzel bi uygulama olur (!) Babamın 25 senelik E sınıfı ehliyeti var daha hiç ceza yemedi çünkü araba kullanmayı bilmediği için arabayı kullandırmıyorum  :D
Bu da ödüle değer bir başarı sayılır. :D

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 09, 2010, 14:05:37 »
Vedatçım bu da saçmalık batsın hazine banane yahu, yani o seviyeye getirtdiler insanları, hani köprüler ücretsiz olucaktı ;) hani borçlarını bitirene kadar sadece geçiş ücreti alınacaktı

34 milyon TL 1 yılda sadece kaçak geçenlerden, birde parasıyla geçenleri ekle en az 200 300 milyon TL toplamda 300 milyon TL desek hepsine

1973 te boğaz içi köprüsü açılmış ! sene 2010

2010 - 1973 = 34 yıldır para alınıyor,

34 yılda günümz parası ile 111 trilyon TL civarında para toplanmış demektir bu para birtane köprü parasını bırak 3 4 köprü parasını karşılar.

ayak üstü yine bizleri dürtüyorlar bunlar. YETER BE ARTIKKKKKKKKK

Mesut haklısın. Köprü kendi parasını çıkarınca parasız olacaktı. Ama nakit dönüyor sıcak sıcak :).  Birde ogs kgs çıktı. Harcamadan hesaba geçiyor para :D. Bence bu durum, köprüden kaçak geçerek bizim hakkımıza girenler için affedici bir durum değil :). Ya bizde vermeyelim ya da kaçaklar ödesin. Biz paramızı geri alamayacağımız için, kaçakların paraları ödemeleri lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Yeni Toyotacı:D
« Yanıtla #39 : Haziran 09, 2010, 14:18:10 »
forumumuza  üyelikleride iptal edilsin  :P

fazla mı oldu ne 8-)

+1 xD

Bence engel koyacaklarına banka hesaplarından direk tahsil etsinler..